Herkese gereğinden fazla değer veriyorum

Alara kendigelen

Üye
Kayıtlı Üye
14 Ocak 2020
17
10
18
25
Merhaba arkadaşlar ben yaklaşık 3 yıl önce üniverste sinavimdan çıktıktan sonra çok kötü bir şekilde ağladım. Buda benim bir kaç gün sonra sesler duymama sebep oldu. Psikiyatra gittim ve bana gelecek kaygısı olduğunu söyledi.Belki biliyorsundur kullandığım ilaçlar lustral ve risperdal .Bu 3 yıl içinde ailemden çok destek aldım ve onlara bağımlı hale geldim sadece ailemede değil kuzenlerimde bile duskunlestim .Benim problemim şu ben şuan bir üniverste okuyorum Ankara'da kalıyorum.Yurtta kaldığım için aşırı derecede bunaliyorum .Buyuzden sürekli akrabalarını arıyorum .Ama şunu farkettim ben arayıp soruyorum fakat karşı taraf ona verdiğim değeri vermiyor bu da benim canımın sıkılmasina sebep oluyor sizce bu konuda ne yapabilirim

Olgunlaştıkça anlarsın insanlara eğildikçe sırtına basacakalr sen eğilme
Sana sadece kendi ailen yaklaştıkça değer verir bazı aileler yapmıyorlar bile
Birde ilaç kullanıyormuşsun doktoruna tekrar git değiştirir belki kademeli olarak bıraktırır

şizofreni teşhisi falan mı kondu size?risperdal o tür bir ilaç çünkü.çok geçmiş olsun umarım düzelirsiniz ve başarılı mutlu bir hayatınız olur.

Sizde çok değer verdiğiniz için aramıyorsunuz aslında. RahatsıLığınız dolayısıyla onlara düşkünleşmişsiniz. Ve sıkıldıkça onları arıyormuşsunuz. Sizin taraftan da değer göremedim. Karlı tarafında değer vermemesi normal olabilir. Sizde bunaldığınız için arıyorsunuz neticede. Sevdiğinizden Kıymet verdiğinizden değil.

Siz ariyorsaniz sizin aramanizdan firsat bulamiyor da olabilirler ya da kotu bir sey oldugunda o bizi zaten arar diye bir teminat hissediyor olabilirler
Eger onlarla konusmak sizi iyi geliyorsa kotu niyet hissetmiyorsaniz bence kimin daha fazla aradiginin bir onemi yok

Evet doktorum yazın belki bırakabilirim dedi yorum yaptığın için tesekur ederim ya arkadaşlarım bana canı yakınsın diyor belkide ondan kaynaklayordur

şizofreni teşhisi falan mı kondu size?risperdal o tür bir ilaç çünkü.çok geçmiş olsun umarım düzelirsiniz ve başarılı mutlu bir hayatınız olur.
Hayır şizofreni değilim Allah şükür aşırı üzüntüden dolayı buhrana girmişim zaten iyileştim artık doktorum yazın ilacımi biraktirmayi düşünuyor

Bilmiyorum belki öyle olabilir ama

Peki kendine değer veriyor musun?
Ben de insanlara haddinden bir tık daha çok değer verir fedakarlık yaparım ama en çok kendime değer veririm, en çok fedakarlığı kendimi mutlu etmek için yaparim. Bu nedenle zaman zaman etse de genelde beni rahatsız etmiyor insanlara verdigim gereksiz değer.
Bence öncelik sıralamasında ilk sırayı kendinize vermeye çalışın
İkinci olarak sizin onları aramanızın sebebi sevmeniz değil hastalıktan ötürü kendinizi rahatlatmak,anladığım kadarıyla. Yani 'ayy,dayım ne yapıyor,canım dayım dur sorayım arabasını tamire verdi mi?' diye mi ariyorsunuz yoksa içiniz iyice bir basılınca rahatlamak için mi? Bence ikinci seçenek... Bu yüzden insanları sıkmış olabilirsin.
Bir de arama sıklığın fazlaysa artık bunalmış ve öncesinde 'puff' diyip öyle telefon açıyor olabilirler . Özel durumundan ötürü meşgule de atamıyor, hemen kapatamiyordur da.
O yüzden en iyisi aramaya biraz ara ver insanları.
Üniversitedeymissin,ne güzel. Hayatın en güzel yılları. Şu an da tatildesin...kendini mutlu edecek şeyler yap bence. Hobi olur, yürüyüş olur, yoga olur, ucretsiz şehiriçi turlar,kurslar olur ..

Evet bende böyle düşünüyorum annem teyzemgil çok şık aramam kızıyor ama kuzenlerimi aramam karışmıyor

Hayır şizofreni değilim Allah şükür aşırı üzüntüden dolayı buhrana girmişim zaten iyileştim artık doktorum yazın ilacımi biraktirmayi düşünuyor
o zaman kolayca iyileşirsin.stresden uzak dur.sevebileceğin etkinlikler yap.kitap okumak da kafa dağıtır.zaman zaman herkesin psikolojik sorunları olabilir gayet doğal.nezle grip gibi artık.daha çok gençsin hepsini atlatırsın.

Aynen haklısınız genelde bunaldigimda arıyorum

Aynen haklısınız genelde bunaldigimda arıyorum
O zaman olaylara doğru açıdan bak, daha iyi degerlendirirsin.
Sen onları çok değer verdiğinden aramiyorsun, kendini kötü hissettigin zamanlarda oyalanmak için arıyorsun. Aslında sen çok değer veriyor,onlardan az değer görüyor değilsin o zaman .
Belki onlar da sevdiğinden değil kendin için aradığını farkındadır. Benim de bir arkadaşım var. Sevgiliyle arası bozukken ,ayrılmak uzereyken, yeni ayrıldığında beni zırt pırt arayıp durur. Arasıra 'sen nasılsın?' der ama aslında amacı içini boşaltmak,anlatmak rahatlamak
Mesela bu kız , "ben yengenci hep ariyorum,değer veriyorum,o beni aramıyor. İnsanlara verdiğim değeri onlardan alamıyorum" dese bu doğru bir değerlendirme olmaz,kendisini kandırıyor olur. Çünkü beni çok sevdiğinden,merak ettiğinden aramıyor. Kafasını boşaltmak için, dinleyeceğimi bildiği için ve eglenceli birisi olduğum için arıyor.
Sizin olay da bence böyle bir şey

Aynen çok haklısınız umarım şu bir yılı da atlatirsam tamamen eski halime dönebilirm

Aynen çok haklısınız umarım şu bir yılı da atlatirsam tamamen eski halime dönebilirm
Atlatırsın atlatırsın..benim de agorafobim vardı ,aynı senin gibi lise sonda sınav senemde başladı, uninin ilk yılında psikiyatre gittim ilaç kullandım. Bu problemim varken otobüse binemiyordum,sonrasında yirmi günluk dev bir otobüs yolculuğuna katıldim sen de böyle anarsin umarım benim yaşıma gelince

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…