Herkese koşmuşumda kendime yetişememisim

DEMRE

Popüler Üye
Pro Üye
12 Haziran 2020
2.132
7.405
158
Ben tam bir buçuk sene önce boşanmış, aldatıldigi kadıni evine kadar getirmesinden hemen ardından aldatilan kişiyle evlenilmesinden ve aynı sektörde çalışıyor olmamizdan dolayı boşanmanın ardından sehir degisikligi yapmis biriyim. İki oğlum var ama eski adamın sonu gelmez azginliklarindan dolayı evlat imtihanından geçerek çocuklarıninda babalari ve üvey anneleriyle yaşamayi tercih ettiği bir anneyim.

Tasindigim şehir çok sevdiğim aynı zamanda ablamında oturduğu bir yer .güzel evimi barkimi eşyalarımı dört dörtlük düzdüm bir senedir ev düzenimi kurdum.pendemide olunca çoğunlukla evde olmak üzere isimde gücünde kendi yagimda kavruluyorum . Yeni yeni çevre edinmeye başlıyorum.

uc kız kardeşiz ben en küçükleriydim. inanirmisiniz kız kardeslerim bana dişlik vermiyorlar huzur nedir bulamadim.bir tanesi farklı şehirde yaşayan ablam nasıl ayağa kalktın nasıl ev bark duzdun nasıl eşya yeniledin bu evi nasıl kurdun eşiyle bir benim maddi belimi dogrultmami hazmaedemediler.bende uzak durdum.

Aynı şehirde yaşayan ablam ise sürekli eleştiri sürekli ama herşeyde ben kötüyüm herşeyde ben hatalıyim ben yanlisim benden adişi yok bu hayatta.abla diyorum halim yok evlat imtihanından geçmişim omuzlarim çok ağrıyor bana diyorki niye oldulermiki evlat acısımi gordunde evlat imtihani yaşadım diyorsun ....

Bir iki aydır bir beyefendiyle konuşuyorduk ablamla taanistirdim evelsi günde beyefendiyle küstuk .benden kaynaklı değilde onun inadindan kaynaklandı tellerini kapattı küstü çok aradım ulaşamıyorum .ablam sordu napyior senin beyefendi diye dedim küstü tellerini kapattı.daha neler neler ne hakaretler sen yapmissindir kim bilir ne dedin naptin yahu dedim bir dinle bilmeden yargilama ...her bir olayda beni yargilayan küçük gören hakaretler içeren whatsa durumları paylaşır.

karakterim gereği kimseye yük olmak istemem hayatta aç kalsam dahi kimseye acım parasizim demem kolay kolay kimsenin sofrasına oturmam cagirirlarsa giderim gidersem de elim kolum asla boş olmaz dolu dolu poşet poşet hediyelerle gideirm.

Senelerce on yıl kadar annem öldükten sonra babamı benim üzerime birakip herkes keyif sürdü.basimdaki adi adama rağmen on yıl babama koşarak canımı disime takarak baktım kılları kipirdamadi.ikisininde onun ameliyatı öbürünün doğumu logusaligi tüp bebeği cenazesi doğumgünü ...vb herşeyini maddi manevi dolu dolu canımı yollara sererek kostüm.simdi babam kovid hastanede yatiyir resulsitasyinda kimse kılını kioirdatmiyor bana attılar topu geldim eski yaşadığım şehre babam bakmaya .yine kendileri ayaklarını uzatıp evde oturuyorlar.bugun artık acilde bayılmışım herşeye yetişecem diye telde naotin nasıl diye sormuyorlar bile .

Ben herkesin iyi gününe kötü gününe kosmusum da bir kendime yetisememisim.bu insanoğlunun nankorlugunu omuzlarim taşımıyor kızlar .siz olsanız ne yapardınız yerimde ?

Babanızı ablalarınızdan bağımsız Allah rızası için bakın. Kim en çok baktı kim keyif yaptı diye düşünmeyin. Herkesin vicdanı kendine. Yarın öbür gün sizin vicdanınız rahat olacak babanızdan yana.

Sizin ablalar bende olsaydı ben şahsen uzuuun zaman önce görüşmeyi keserdim.
Hiç dibe çeken insanlara gerek yok hayatta.
Zaten dediğiniz gibi bir sürü olay geçmiş başınızdan.

Belli iyi niyetli birisiniz. Şu sürekli aşağı çeken “abla” dediğiniz insanlarla, sırf kan bağınız var diye görüşmeniz şart mı?

Yukarıdaki arkadaşın da dediği gibi babanıziçin, siz üstüne düşeni yapıyorsunuz, içiniz de haliyle rahat, kendi iç huzurunuza bakın gerisi önemli değil.

Ben tam bir buçuk sene önce boşanmış, aldatıldigi kadıni evine kadar getirmesinden hemen ardından aldatilan kişiyle evlenilmesinden ve aynı sektörde çalışıyor olmamizdan dolayı boşanmanın ardından sehir degisikligi yapmis biriyim. İki oğlum var ama eski adamın sonu gelmez azginliklarindan dolayı evlat imtihanından geçerek çocuklarıninda babalari ve üvey anneleriyle yaşamayi tercih ettiği bir anneyim.

Tasindigim şehir çok sevdiğim aynı zamanda ablamında oturduğu bir yer .güzel evimi barkimi eşyalarımı dört dörtlük düzdüm bir senedir ev düzenimi kurdum.pendemide olunca çoğunlukla evde olmak üzere isimde gücünde kendi yagimda kavruluyorum . Yeni yeni çevre edinmeye başlıyorum.

uc kız kardeşiz ben en küçükleriydim. inanirmisiniz kız kardeslerim bana dişlik vermiyorlar huzur nedir bulamadim.bir tanesi farklı şehirde yaşayan ablam nasıl ayağa kalktın nasıl ev bark duzdun nasıl eşya yeniledin bu evi nasıl kurdun eşiyle bir benim maddi belimi dogrultmami hazmaedemediler.bende uzak durdum.

Aynı şehirde yaşayan ablam ise sürekli eleştiri sürekli ama herşeyde ben kötüyüm herşeyde ben hatalıyim ben yanlisim benden adişi yok bu hayatta.abla diyorum halim yok evlat imtihanından geçmişim omuzlarim çok ağrıyor bana diyorki niye oldulermiki evlat acısımi gordunde evlat imtihani yaşadım diyorsun ....

Bir iki aydır bir beyefendiyle konuşuyorduk ablamla taanistirdim evelsi günde beyefendiyle küstuk .benden kaynaklı değilde onun inadindan kaynaklandı tellerini kapattı küstü çok aradım ulaşamıyorum .ablam sordu napyior senin beyefendi diye dedim küstü tellerini kapattı.daha neler neler ne hakaretler sen yapmissindir kim bilir ne dedin naptin yahu dedim bir dinle bilmeden yargilama ...her bir olayda beni yargilayan küçük gören hakaretler içeren whatsa durumları paylaşır.

karakterim gereği kimseye yük olmak istemem hayatta aç kalsam dahi kimseye acım parasizim demem kolay kolay kimsenin sofrasına oturmam cagirirlarsa giderim gidersem de elim kolum asla boş olmaz dolu dolu poşet poşet hediyelerle gideirm.

Senelerce on yıl kadar annem öldükten sonra babamı benim üzerime birakip herkes keyif sürdü.basimdaki adi adama rağmen on yıl babama koşarak canımı disime takarak baktım kılları kipirdamadi.ikisininde onun ameliyatı öbürünün doğumu logusaligi tüp bebeği cenazesi doğumgünü ...vb herşeyini maddi manevi dolu dolu canımı yollara sererek kostüm.simdi babam kovid hastanede yatiyir resulsitasyinda kimse kılını kioirdatmiyor bana attılar topu geldim eski yaşadığım şehre babam bakmaya .yine kendileri ayaklarını uzatıp evde oturuyorlar.bugun artık acilde bayılmışım herşeye yetişecem diye telde naotin nasıl diye sormuyorlar bile .

Ben herkesin iyi gününe kötü gününe kosmusum da bir kendime yetisememisim.bu insanoğlunun nankorlugunu omuzlarim taşımıyor kızlar .siz olsanız ne yapardınız yerimde ?
Yapacağım şey herkesin üstüne bir çizgi cekip yepyeni yeniden bir hayat kurmam.Evlatlarimin cani isterse arasinlarr kardeşlerimle akrabamla muhattap dahi olmazdim.Kalk sirkelen kendine gel onlara yaptığında şu durumunda bir vefa gördün mü?Ayrıca sana küsüp ergen gibi teli kapatan adami neden tekrar tekrar arıyorsun?Sen artık değer veren değer göreceğin,nazini çekecek biriyle olmalısın.Bu yazdıklarımi okuyup geçme hayata geçir lütfen.

Yapacağım şey herkesin üstüne bir çizgi cekip yepyeni yeniden bir hayat kurmam.Evlatlarimin cani isterse arasinlarr kardeşlerimle akrabamla muhattap dahi olmazdim.Kalk sirkelen kendine gel onlara yaptığında şu durumunda bir vefa gördün mü?Ayrıca sana küsüp ergen gibi teli kapatan adami neden tekrar tekrar arıyorsun?Sen artık değer veren değer göreceğin,nazini çekecek biriyle olmalısın.Bu yazdıklarımi okuyup geçme hayata geçir lütfen.
Çok haklısınız .bana kalsa hala eski enayiliklerime devam...Allah razı olsun

Sırf kan bağı var diye görüşmek her şeyinizi anlatma zorunda değilsiniz. Babanıza da gönül rahatlığı vicdanınız için bakın o bu bakmadı demeyin Allah razı olsun Babanızı ele güne muhtaç etmiyorsun. Ama bunu diğerlerine yıkarak hayıflanma bırak Allah bilsin

Kardeş kardeşin ne öldüğünü istermiş ne onduğunu derler. İnanın kan bağı her şey değildir, böyle insanlardan kim olursa olsun uzak durmakta fayda var. Bir tane hayatınız var sizi dibe çekenleri hayatınızda tutmayın.

Babanız konusunda da siz kendi üzerinize düşeni bir evlat olarak yaptınız mı, vicdanınız rahat mı? Önemli olan budur, herkes kendinden sorumludur.

Düzeninizi kurmuşsunuz, kendi yağınızda kavruluyorsunuz;birçok kadına göre şanslısınız bu konuda. Bundan sonra sadece kendiniz için yaşayın.

Birebir aynısını hatta daha fazlasını annem yaşadı noldu erkende çöktü dert sahibi oldu onlara kosturmaktan bize vakit ayiramadi simdi de hali yok...

Değmiyor canim benim menfaatleri bitince bir köşeye atılıyorsun ablanda olsa sana zarar verenden uzak duracaksın.

Mesafeli ol rabbim babana şifa versin aramazlarsa arama asla sanada kuvvet versin.

Çok haklısınız .bana kalsa hala eski enayiliklerime devam...Allah razı olsun
Insan bazen kör ve sagirdir sevdiklerine.Belki hiç sevilmese bile sevdiğinden gözü görmez.Insan yasamam dediğini yaşarken bulabiliyor kendini.Ben yok yaaa diyip yaşadığımda güya dost akraba vs yüzünü gördüm.Bunlar beni kendime getirdi dibe cekmeliydi belki ama ben toparlandim hepsine yol verdim hayatımda yerleri yok.Onlarsız olamam zannederken daha iyi olurmusum meğer.Bize değer vermeyenlere verilen zaman israf....

Bence sizin tek başınıza hayata tutunmanizi çekemiyorlar, gözleri götürmüyor. Çünkü onlar olsa asla yapamazlar büyük ihtimal. Hepsine inat dimdik ayakta durun zaten başarmışsınız. Gerekirse sizi üzüyorlarsa resti çekin gorusmeyin, zaten faydaları yok.zararlari da olmasın. Böyle kardeş olacağına hiç olmasın. Belli ki siz çok güçlü bir kadınsınız. Allah yardımcınız olsun. Inş cocuklarinizada kavuşursunuz. Yolunuz hep açık olsun, güzel insanlar çıksın karşınıza 🙏💕

Iyilik sizin göreviniz değil.Kimsenin sevgisini -saygisini iyilik yaparak kazanamazsiniz.Bir sure sonra "nöbetçi işgörür eleman"olursunuz.En büyük hatayi tanidiklarinizin oldugu sehre taşinarak yapmissiniz.Babaniz toparlaninca bir an önce güzel bir şehre taşinin.Yoksa en basta yakinlariniz huzurunuzu daha cok bozacak....

Siz çok güçlü bir kadınsınız belli ki, bazen taş uzaktan değil çok yakından gelebiliyor, bu insanı elbet daha da yaralıyor. Allah gönlünüze ferahlık versin, evinizde mutlulukla yaşayın. Bende boşandım, duyguysal yüklerimden kurtulmak için Beyhan Budak'in kitaplarının çok faydasını gördüm. Tavsiye ederim.❤️

Back
X