- 11 Kasım 2015
- 4.305
- 4.962
- 83
- Konu Sahibi iremerve1990
Selam kızlar.size sormak fikir almak istediğim bi konu var.kısaca bahsedeyim.26 yaşındayım.evlenmeden önce 1 yıl kadar iş hayatım oldu.20 yaşında evlendim.önlisans mezunuydum.evlendikten sonra hiç çalışmadım.büyük bi şehirden küçük bi şehrin küçük bi ilçesine geldim.eşim evlendikten sonra çalışmama pek taraftar değildi.bu sırada okulumu dışardan bitirdim lisansa tamamladım.kpss ye girdim bi sefer çok az bi puanla atanamadım.iki çocuğum oldu.büyük seneye İlkokula başlıyor.küçük daha 9 aylık.asıl soruma gelecek olursak ben artık evde oturmaktan çok sıkıldım.seneye kpss ye tekrar hazırlancam ve şimdiden ya kazanamayan diye korkuyorum.aslında büyük firmalar var burda eşim istese bana iyi bi iş bulur.kendisi devlete ait bi kurumda yönetici pozisyonunda ve büyük firmalarla iş yapıyo tanıdığı çok.ama ben ona böyle bi teklifte bulunamadım bile çünkü reddetceğine eminim.aslında ilk amacım memurluk.ama ya olmazsa napcam.he çalışmaya ihtiyacın varmı diyecek olursanız maddi anlamda yok.evimiz arabamız var.maddi olarak hiç sıkıntımız yok.borçlarımız var ama eşim bana hiç yansıtmaz.ödemesi ne kadar onu bile bilmem.ama yıllardır evdeyim.evlenmeden önce çok sosyaldim.resmen köreliyorum evde.boşunamı okudum onca zorlukla diyorum.evlenmeden önce işe girmediğime çok pişmanım.o zaman eşim hiç istemiyodu çalışmamı.onu dinlediğimede pişmanım.tek iyi yanı çocuklarımı kendim büyütüyorum.anne sevgisinden mahrum kalmıyolar.siz olsanız napardınız.kazanana kadar kpss ye girmeye devammı ediyim.bu ikinci girişim olcak.yoksa özel bi firmada çalışmak için eşimle konuşuyummu.fikirlerinize ihtiyacım var.cevap yazamasamda hepsini mutlaka okuycam.