Herkesin her dediğine üzülmek

En buyuk kk

Guru
Kayıtlı Üye
18 Mart 2013
3.854
12.419
363
Arkadaşlar merhaba benim derdim şu: ben herkesin her dediğine o kadar üzülüyorum ki kalbim acıyor resmen. Sanki göğsüm sıkışıyor biri bana bir şey diyince. Ve hemen kötü söz sahibine inanıyorum. Kendimi sorgulamaya başlıyorum. İşin içinden çıkamıyorum.

Depresyondayım, antidepresan kullanıyorum yaklaşık 10 gündür. Doktor yazdı bu ilacı, ayda bir de terapiye çağırdı. Neyse ilk 10 gün kabus gibiydi, uyudum, hiç hareket edemedim. Bu sabah kalktığımda içimde bir ferahlık vardı, sanki hayat çok basit geldi, işlerimi zorlanmadan yaptım. Sonra bir arkadaşımla konuşurken depresyonda olduğumu, mesleki anlamda bocaladığımı, kilo aldığımı söyledim laf arasında. Bana dedi ki: "Sen daha da kötü olacaksın. Hiç umutlanma. Yakında daha da dibe batacaksın. Çünkü sen busun." Geçenlerde başka bir arkadaşım: "Sen normal değilsin. Hiç kendini normal sanma. Sen yetişkin değilsin." demişti.

Bunlar doğru mu bilmiyorum ve gerçekten bunları kafamdan atamıyorum. Bu kişilere bir kötülüğüm dokunmadı bilerek kıracak bir şey yapmadım. Bana neden böyle şeyler dediler?

Diğer tanıdık ve arkadaşlarım beni sever ve bunları anlattığım insanlar bu sözlere hak vermedi. Ama ben bilemiyorum, dünyada elbette çok dert var ama o dertler halime şükrettirmiyor, aksine zor durumda insanları görmek daha da berbat bir duruma sokuyor beni. Dibe sürüklüyor, güçsüz hissettiriyor.

Aranızda ilacın olumlu etkilerini gören var mı? Doktor yakında iyi olacağımı söylüyor ama bilmiyorum.

Canım sen o insanlara hiç takılma bak nr güzel tedavine baslamissin ufak ufak duzelmeler de gormussun çok şükür her gün daha da iyi olacaksın sana oyle diyenler asil kendilerine baksinlar, kalpleri kirlenmiş. .

noluyor bılıyormusun
kafaya taka taka taka ıcınde kırgınlıklar kine donusuyor
senı daha cok yoruyor
en guzelı hıc takmamak
gamsız olmak
hayatda hıcbıseyın senı uzmesıne ızın verme
herkes sen ızın verdıgın kadardır unutma

Lütfen arkadaşım dediğiniz şahsı arkadaş listesinden çıkartıp atın olmaz olsun böyle arkadaş senin dibe batmanı istemiş resmen :KK43: senin moralini bozmak isteyenler arkadaşın olamaz canım

o arkadaş bunu demiş , bu arkadaş bunu demiş.onlar arkadaş mı acaba sorarım.ilaç belki yardımcı olur ama seni asıl iyileştirecek şey kendini kafa yapısı olarak geliştirmen.biranda olacak birşey değil belki ama biryerden başlaman gerek.kültürel olarak , bilgi donanım olarak ne kadar kendini geliştirirsen özgüvenin de o kadar artar.sonra bu insanlar ve söyledikleri tırt geliyor insana.sen kimsin ki falan diyip gülüp geçiyor insan

noluyor bılıyormusun
kafaya taka taka taka ıcınde kırgınlıklar kine donusuyor
senı daha cok yoruyor
en guzelı hıc takmamak
gamsız olmak
hayatda hıcbıseyın senı uzmesıne ızın verme
herkes sen ızın verdıgın kadardır unutma

teşekkür ederim haklısınız ben de kafaya taka taka resmen geçmişte yaşamaya, kinle hınçla dolmaya başladım. Yapmamam lazım.

Lütfen arkadaşım dediğiniz şahsı arkadaş listesinden çıkartıp atın olmaz olsun böyle arkadaş senin dibe batmanı istemiş resmen :KK43: senin moralini bozmak isteyenler arkadaşın olamaz canım

Evet o ilki çok tuhaf biri yapıcı bir eleştiri de yapmıyor. Artık bir daha görüşmeyeceğim ben de, teşekkür ederim.

o arkadaş bunu demiş , bu arkadaş bunu demiş.onlar arkadaş mı acaba sorarım.ilaç belki yardımcı olur ama seni asıl iyileştirecek şey kendini kafa yapısı olarak geliştirmen.biranda olacak birşey değil belki ama biryerden başlaman gerek.kültürel olarak , bilgi donanım olarak ne kadar kendini geliştirirsen özgüvenin de o kadar artar.sonra bu insanlar ve söyledikleri tırt geliyor insana.sen kimsin ki falan diyip gülüp geçiyor insan

Evet kendimi bir şeylerle meşgul etmem, bir şeylere vermem gerek, haklısınız. Özgüven durduk yerde gelişmiyor... Uzun süredir amacım yok gibi, ama belki de belli bir konuya yoğunlaşmam lazım.

bazı insanlar kendi hayatlarındaki sorunları,başka insanların kendilerine çektirdiklerini etraflarında gördükleri en zayıf insanlara uygulayarak rahatlamaya çalışırlar.senin etrafındakiler de belli ki öyle insanlar!sana tavsiyem ilaç tedavinden hiç vazgeçme.zaten ilaç kullanınca ilacın etkisinden çok onun seni daha iyi hissettireceğini düşünüp buna inanmak seni ayakta tutar.kendini en iyi sen tanıyabilirsin.dışarıdan bir iki kişinin demesiyle olmaz yani.

Canım benim bana göre herşey beynimizde bitiyor.İlaçlar kısa süreli faydalar sağlar.Uzun vade de herşey sizin elinizde.Sizi mutsuz eden,üzen arkadaşlarınızı hayatınızdan çıkarın.Sizi mutlu eden şeylere,insanlara yönelin.
Bugün zaten güne güzel başlayarak ilk adımı atmışsınız:)) Unutmayın gelecek güzel günlerin devamı sizin elinizde:KK68:

Bir lafa bak birde soyleyene bak canim…bu laflari sana soyleyen kisi hangi amacla soylemisse artik..ya snei kiskaniyor ya da gercekten seni depresyona sokmak isteyen fesat biri..birisi gercekten depresyonda bile olsa ona teselli vermek varken..iyiligini istemek varken niye bu kotuluk anlamiyorum bende…hani dusunuyorsun; ben iyiyim neden insanlar bu kadar kotu? Senin iyi olman onlari cogu zaman degistirmiyor..tam tersi yuz buldukca astarini istiyorlar ve uzerine geliyorlar…

Valla bende bu sira kardesime kirginim cok…yani disardan kimse beni etkilemiyorda, o yapinca dunya basima yikiliyor gibi..hincimi alamiyorum…

Bekarken kuzu sarmasi olan biz o evlendikten sonra degisti cok…bizlerde degismisizdir illakide…

Soyle soyleyeyim…mesela birsey sorarim surekli bi terslemeler agiz yuz mimikleri…umursamaz haller, tahammulsuzluk…bizlere karsi boyle birde..sadece bana olsa diyecemki birsey olduda ona kiziyor…babama bile boyle yaptigini goruyorum ya icim ciz ediyor.

Direkt olarak yenge hanimla baglanti kurmak istemiyorum…yani boyle agiz goz yamulttugundada surekli karisina bakip yapiyor bunu…ne demeye calisiyor acaba?

Bize yaptiginin ¼ unu yengenin kardeslerine yapmiyordur ya da yengede kardeslerine yapmaz…bu bizim oglandaki degisim beni cileden cikariyor..dusunuyorumda bazen normal olmak bu kadar mi zor? Sirf bu yuzden hic birsey sormak istemiyorum artik ve artik bu tavirlari yuzunden yuzunu bile gormek istemedigim anlar oluyor..kendinide yengemide…ne kadar iyi olursan o kadar tepene binip simariyorlar cunku…yahu ne gorumceler ne kv kp ler var okuyorum burda, dogruda bulmuyorm bir cok yapilani..ama bunlara iyilikten baska birsey yapmiyoruz bi garipler…zaten kendilerinden arayip sormazlar..ona ragmen evde ne yapsak cagiririz..yaptiklarimizdan gotururuz..iyi olmak suç bu dünyada onu anladim.

Bir dahakine birine boyle tavir yaptiginda, agzina gozune sahip cik yoksa yersin sumsugu diycem..valla karisinin yanindada rezil edip kavga etmek istemiyorum..aslinda hic kavga etmek istemiyorum ama bu zamana kadar bile zor dayandim.

Bundan sonra cevabini hemen vericem ben –ki birikip icimde patlamalar olmasin…ya da karsi tarafla buyuk kavgalar olusmasn…cunku bu sekilde ben cok uzuluyorum..

Sende takmamaya calis ve sana boyle diyenlere sakin zayif yonlerini belli etme…cunku yeri geliyor insanlarin zayif yanlarini bile sana karsi geri kullaniyorlar…

Back
X