• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Herkesin kaderi baska mıdır yoksa yazan biraz da biz miyiz bu kaderi?!

nadya83

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Eylül 2009
882
6
96
Antalya
kaderimzi sadece biz mi yazarız bız mı belırlerız 2 yıl sonra şurada olmalıyım 5 yıl ıcınde bunu bunu yapmalıyım bıze baglı seylerde daha mı aktıfız yoksa onlarda da elımızı uzatamadıgımız seyler mı var,

kendı hayatımda mesela okul okumaya okudum işlere gırıp calıstım ama hıc aynı işte uzun yllar calısmayı hedefleyemedım hedefledm calıstım sonra vazgectım

vazgecmemek mı onemlı olan yoksa bu zaten kader mıdır?

sevgılı manasında uzun beraberlık mı onemlıdır hedefleyıp yanasıp uygunsa devam ettırmek mı ya da ewlenıp denemek mı veya hıc aslında akısına bırakıp kaderın cızılısını mı ızlemek

kendını ruzgara bırakmak mıdır ruzgar ıstedıgı yere bızı yaprak gıbı savursun dıye,
yoksa ruzgar olup ıstedıgın yerden estırmek mıdır?!

işin aslı kafam karısıyor arada mazur görun, sız neler düşünüyorsunuz

bıraz kader bıraz şans mı yoksa mantık mı belırleyen hayatı?
:sm_confused:

şansı bız mı yaratıyoruz bız yaratıyorsak verdıgımız kararlardan mı olusuyr
boyle olunca o zaman kader sadece sans ve kararlarımızdan mı olusuyr :bbo:

bence şans verdiğimiz kararlardan oluşmuyor
bak örnek veriyim.ben bi şeyi inanılmaz yapmak istiyodum
bunun için gerekli her şeyim mevcuttu
bunu yapmak için bi çok yol denedim ama bi türlü olmadı.
şimdi bu şans değil de nedir?
ya da o şey kısmet değilmiş mi demeliyim

hakıkaten bana da ck denk gelıyor bu dedıgın örnek
sanssızlık bu, e o olmayınca baska sey oluyor belkı daha ıyısı oluyor o ne
sans mı o da yoksa kader mı, bak karıstı işte yıne

Kader yaradanın öngörüsüdür.. Yani sizin yaşayacağınız hayatı bilmesidir.. Yoksa yazılmış bir yazı, çizilmiş bir yol yok..Sadece ne yapacağınızı ve ne yaptığınızı biliyor olması kaderdir...

tedbir ve tevekkül. biri olmadan eksiktir hep. arora da doğru demiş. direksiyon bizde, yoksa yaptıklarımızdan biz sorumlu olmazdık.

Hatta bunun şarkısı bile var..
Kader diyemezsin sen kendin ettin...
buyrunnnnnnnnn

%51 kader %49 kendimizn elinde. şans faktörü var bide. hedeflediğim şeyler dolaylı yollardan olsada oldu sonunda bazı yerlerde tıkandığım oldu o zamanda kaderimizde bu varmış herşeyde bir hayır varmış dedim geçtim. sonra birde baktımki oo çok istedeğim ama olmayan şeylerin benim için gerçekten hayırlı olduğunu gördüm rabbimiz bizim için hep en iyisini düşünür bence! o yüzdende isyan etmiyorum

Ben Kaderin varoldugna inaniyorum...:delphin:

Ana rahimine düstügmüz andan itibaren bir sekilde Kaderimiz yazilmisitr...

Kader degismez lakin yön vermemiz mümkündür....onu icin Yaradan bize akil vermis beyin vermis, idrak etme gücünü özgür iradeyi vermis....Kaderiniz belli ama yön vermeniz mümkündür diye...:hulya:

Ben Kaderin varoldugna inaniyorum...:delphin:

Ana rahimine düstügmüz andan itibaren bir sekilde Kaderimiz yazilmisitr...

Kader degismez lakin yön vermemiz mümkündür....onu icin Yaradan bize akil vermis beyin vermis, idrak etme gücünü özgür iradeyi vermis....Kaderiniz belli ama yön vermeniz mümkündür diye...:hulya:

yön verırsek kaderımızı degıstırırız o zaman kader var olmaz kı? :hulya:

%51 kader %49 kendimizn elinde. şans faktörü var bide. hedeflediğim şeyler dolaylı yollardan olsada oldu sonunda bazı yerlerde tıkandığım oldu o zamanda kaderimizde bu varmış herşeyde bir hayır varmış dedim geçtim. sonra birde baktımki oo çok istedeğim ama olmayan şeylerin benim için gerçekten hayırlı olduğunu gördüm rabbimiz bizim için hep en iyisini düşünür bence! o yüzdende isyan etmiyorum

hımm, başımıza ne geldiyse belki de en iyisi teorisi mi bu ?
o zaman aslında şans yok tamamen kader, cunku en ıyısı o olduguna göre hep demek sadece kader dıyorsunuz.

aslında allah kaderimizi çizmeyi bi anlamda bize bırakmıs zaten insanları dier canlılardan farklı kılmıs akıl vermiş bize düşünüp karar verebilmemiz için.kader die bişey elbetteki var yok deil ama tek yönlü bişi deil bu bir kac lader yolu var secim size kalmıs.hayat böle yasanıosa sayet ki hepimiz tercihlerimiz doğrultusunda yaşıyorus o zman sonuc olarak cıkan bu.şimdi kader benm karsıma birilerini cıkarıo ve ben secim yapıp istediğim insanla ömrümü birleştiriryorsam kaderin tek yönlü bişi olduguna inanamam bu durumda. bunu hayatımızın bi çok asamasında örüyorus ve yasıos

yön verırsek kaderımızı degıstırırız o zaman kader var olmaz kı? :hulya:

Degistiremeyecegimiz seyler var....Anneni, Babani, Kardesini, secebilirmisin?:delphin:

Zengin veya Fakir olarak dünyaya gelmeyi secebilirmisin? Hayir bunlar senin seciminle olmaz....bu kaderindir iste....:hulya:

Lakin hangi durumda olursan ol hayatini en iyi sekilde yasamaya calismak elinde olan imkanlarla azda olsa hayatina farkli bir yön vermen mümkün....bunu demek istedim...

Allah bize neden akil fikir verdi? Kötüyü iyiyi dogruyu ve yanlisi ayirabilmemiz icin....:hulya:

Misal:

Fakir olarak dünyaya gelsen bile aklini kullanip calisarak didinerek veya okuyarak biryerle gelmen mümkün....iste o zamanda kaderine yön vermis oluyorsun kanimca....

bence şans verdiğimiz kararlardan oluşmuyor
bak örnek veriyim.ben bi şeyi inanılmaz yapmak istiyodum
bunun için gerekli her şeyim mevcuttu
bunu yapmak için bi çok yol denedim ama bi türlü olmadı.
şimdi bu şans değil de nedir?
ya da o şey kısmet değilmiş mi demeliyim

bir şey kısmetinde yoksa ne yaparsan yap ne kadar istersen iste asla olmazmış ama eger kısmetinde varsa fazla birşey yapmadan bile ona sahip olabilirmişsin ...

Back
X