canım bizim sorunumuzda başlarda öyleydi. sorularını şöyle açıklayayım. motil hareketli immotil hareketsiz demek. nadir alanlarda hareketsiz sperm var ama bu spermlerin yumurtayı dölleme olasılıkları zayıf. çok nadir alanlarda motil denmiş. yani hareketli sperm var ama çok nadir. ileride çıkmama riski de var bunu aklından çıkarmamalısın. bana sorarsan eşin ara ara örnek verip çıkan spermleri dondurun. en aazından kendinizi garantiye alırsınız. sennin yaşını da göz önüne alıp tüp bebekten başka tedavinin sizde zor olduğunu söyleyebilirim. şu anda çabalarınız yumurta toplama gününde kaliteli sperm çıkartmaya yönelik olmalı. yaptığın işlemler doğru yalnız klomene dikkat diyorum. çünkü klomen bazı erkeklerde ters tepebiliyor. biz de öyle oldu. maddi durumunuzu bilmiyorum ama proxeed plus diye bir ilaç var aylık kullanımı 220 bin tutuyor. onu da kullanabilirsin. vitaminlerden oluşan bir ilaç ve yan etkisi yok. eşin e vitamini ihmal etmesin. o da önemli. ama en önemli şey stresten uzak durmak. stres işini çözerseniz ilaçlara bile gerek kalmaz. rabbim yolunu açık etsin.