• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

herşey sıkıntı

donalds

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Kasım 2011
43
3
86
38
nişanlımla 3 senedir birlikteyiz bu sene eylülde düğünümüz olacak farklı şehirlerde yaşıyoruz.İkimizde üniversitede aynı bölümü okuduk ve nişanlım şu an memleketinde bi firmada çalışıyor,iş saatleri olsun çalışma koşulları olsun hiçte memnun değil(gecenin bi saatinde gidiyor sabah geliyor)Şimdilerde artık canına tak etmiş durumda,çoğu tartışmamızda onun işinden dolayı mutsuz olmasından kaynaklanıyor.Bugun nişanlım bi karar almış ve işten ayrılacağını ikimiz içinde çalışma ortamının daha fazla olacağı şehirlere gitmek istediğinden bahsetti.Öyle kafam karışıkki düğüne 3 ay zaman kaldı,ne yaşayacağımız yer belli,ne evimiz belli,nede işimiz...Nişanlıma destek olmaya çalışıyorum sen nereye gidersen bende yanındayım diye ama bi yandanda bütün planlar altüst oluyor,ev tutmak için nişanlımın memleketine ailemle gidecektik (uçak biletleri alındı) şimdi başka şehir davası olunca ev yalan olacak,balayı ayrı bi sorun yeni bi işe girdi diyelim bu sefer izni olmayacak o da yalan olacak,iş desek hemen bulunmuyorki bu devirde ben zaten işsizim bide nişanlım işsiz kalırsa napcaz,kira derdini hiç düşünmek bile istemiyorum..kızlar bi yol gösterin ne demem ne yapmam gerekiyor???

Son düzenleyen: Moderatör:
bi sinir anında öyle söylemiştir belki....
hani insan çok sıkılınca konuşur öyle düşünmeden....
kolaymı öyle paldır küldür...
o da farkındadır zaten..
sen destek olmaya devam et...

bir sinir anında sölemiş olması yüksek ihtimal ama şölede bişe var biz eğer evlenmeden bunu yapmazsak daha yapamayız,sende iş bulamıycan burda dio..bi bakıma haklıda ama işte nasıl olacak kestiremiyorum.

canim benim 3 yildir birliktesiniz ama sorunlari cozmek icin son 3 ayi beklemissiniz, zorlanacaksiniz belliki bayaa. Dugun tarihi tam olara bellimi yer falan tutuldumu. Nisanlinin memlektinden belliki hayir gelmiycek, belki farkli sehre tasinip isinizi ayarlayip evlenseniz daha iyi olur sanki. Evlenmek, dugun yapmak ev gecindirmek zor isler, para istiyor valla . Gece gece canini siktiysam uzgunum ama gercekci olmak gerekirse bence durum bu. Umarim hersey gonlunuze gore olurda isler duzene girir, evlenip coook mutlu olursunuz...

çalışmaya devam ederken orda başka iş başvurularındada bulunabilir canım.
iyi bir iş çıkarsa karşısına 1-2 ay içinde o işe geçer ama başka şehir olmaz şuan için.

buarada aynı sorun bizdede var. eylülde evlenicektik biz de ama 1 sene bekleme kararı aldık.
babasıyla işini ayırdı. mutsuzdu ve iş yüzünden kavga ediyorduk dediğin gibi.
3 ay oldu iş arayışında...

Öyle yada böyle kendi ailenden ayrı kalacaksan ikinizinde ailesinin olmadıgı yerde daha huzurlu olursunuz birde gönlünüzce planladıgınız gibi is bulursanız ne ala..Dert etme kimin evlenmeden önce yada evlenir evlenmez tüm düzeni tam manasıyla olmus..

3 yıldır birlikteyiz ama benim okulum onunkinden 1 sene sonra yani geçen sene bitti,nişanlanma süremizde öle çok çok değil...düğün salonları tutuldu,bütün akrabalar biliyor o yüzden düğünü erteleme gibi bir şeyimiz olamaz..ikimizinde ailesinin olmadığı yer başta mantıklı geliyor ama biraz kapsamlı düşünürsek o da zor.sonuçta şu an için çocuk yok ama ilerde (Allah nasip ederse) olursa güvenebileceğimiz kimse olmayacak..gitmek istediği şehir İstanbul-Gebze tarafları..yol bilmeyiz iz bilmeyiz durumları olacak biraz..

Belkide öylesi sizin icin daha hayirlidir.
Birakin su yanar, bu hayal olur gibi düsünceleri.
Mutsuz oldugu bir iste calismaya devam ederse, bu mutsuzluk evlendiginizde de devam edecek.
Buda evliliginizi yipratacak.
Sizin yüzünüzden orada kaldigini söyleyecek belki.
Birakin denesin sansini, en azindan sonunda " senin yüzünden kaldim burda" diyemez.

3 yıldır birlikteyiz ama benim okulum onunkinden 1 sene sonra yani geçen sene bitti,nişanlanma süremizde öle çok çok değil...düğün salonları tutuldu,bütün akrabalar biliyor o yüzden düğünü erteleme gibi bir şeyimiz olamaz..ikimizinde ailesinin olmadığı yer başta mantıklı geliyor ama biraz kapsamlı düşünürsek o da zor.sonuçta şu an için çocuk yok ama ilerde (Allah nasip ederse) olursa güvenebileceğimiz kimse olmayacak..gitmek istediği şehir İstanbul-Gebze tarafları..yol bilmeyiz iz bilmeyiz durumları olacak biraz..

hangi sehre gelin gidceksin kismetse, yani nisanli nereli? Is bulma imkaniniz cokmu az !!!

nişanlım trabzonlu,bizim mesleğimize göre orda iş yok denecek kadar az..

Tabi biz burdan oyle yorum yapip duruyoz, isin icine girildimi olay degisiyor.Aslinda 3 ay az bi sure degil. Canini sikma arkadasim, saglik olsun. Eminim hersey yoluna girecek ortak bir cozum bulacaksinizdir. Simdiden mutluluklar diliyorum sana, iyi geceler...
:3:

valla bana kalsa evlendikten sonra iş değiştirsin derim ama şu an kurulu düzen olmadığı için daha kolay diyo,evi bul et eşyaları yerleştir sonra taşın o zor kısmı işin dio haklıda...

valla bana kalsa evlendikten sonra iş değiştirsin derim ama şu an kurulu düzen olmadığı için daha kolay diyo,evi bul et eşyaları yerleştir sonra taşın o zor kısmı işin dio haklıda...

Şimdi burada yeni üye falan olsam sana düz mantıkla "bir süre kaynananın evinde idare edin" diyeceğim ama diyemiyorum, buradaki halleri biliyorsun.:27:

O zaman allah kolaylık versin canım, peki şöyle bir şey olmaz mı: Nikah yapsanız da düğünü erteleseniz? Aslında bu da tam bir çözüm değil, nişanlın büyük risk alacak her halükarda, evlenmek üzere ve yeni iş bulmadan işi bırakacak.

iyi de bu kötü değil aksine iyi bir durum bence...
birincisi geceleri çalışıyor diyorsun, sen gece bir başına napcaksın, düzensiz bi hayatınız olacak.. ikincisi erkekler memleketine gitmek ister kızlar istemez gitmeyi sizinkinde ne güzel nişanlın teklif etmiş başka yerde olmayı, sana teklifi, iş şartlarım kötü sen de çalışmıyorsun, ailemle oturalım şeklinde de olabilirdi.. hem bakalım sen orada iş bulabilecek misin? vardır her işte bir hayır de, evlenip orda düzen kurduktan sonra başka yere gitmeniz çok daha zor olur.. 3 ay az süre değil ki... benim bir arkadaşımın düğüne 2 hafta kalana kadar yasayacakları şehir belli değildi.. o tarihe kadar atamalarını beklediler.. belli olduktan sonra ev aramaya başladılar..
beğenin eşyalarınızı siz, artık her şehirde her şey var zaten.. ev tutup yerleştirmek 1 haftalık iş.. hiçç sıkıntı yapacak bir şey yok, sıkmayın canınızı...

bakalım inşallah tez zamanda bi iş çıkar,artık baştan konuşur eğer yeni bi iş bulursa düğün zamanı izini..kızlar dua edin bize herşey iyi gitsin...

okurken sorun nerde diye düşündüm yanlış anlamadıysam siz nişanlının memleketine yerleşmeyi planlamışınız. bi kere bu pek hoş değil. bence en güzeli iki aileyede mesafeli olmak haı eline bi fırsat geçmiş iyi değerlendir. başka bi şehirde dilden gözden dedikodudan uzak güzel bi hayat kurun kendinize. valla hiç sorun göremiyorum. mesleğiniz ney bilmiyorum ama iş araştırmaya şimdiden başlayın. nişanlının çalıma koşulları evliliğinizi çoooooooook etkiler. o olmayınca yanında da sen sürekli eşinin ailesiyle birlikte olacaksın ki bu tam bi felaket. iyi düşün tatlım

Okuduğunuz bölüm nedir? Gebze de bir çok sanayi bölgesi ve işletmesi var illa şansınızı deneyecekseniz olabilir yani.

ben düğünü ertelemeyı düşünürdüm

henüz şartlar uygun değil...

Back
X