herşeyden 1 gıdım yiyip 1 kilo veremeyenler ne yapmalı?

SESSA

Guru
Kayıtlı Üye
28 Mart 2012
811
1
296
Diğer
Arkadaşlar annemi inşallah zayıflatmaya karar verdim o da çok üzülüyor ama durum biraz vahim 56 yaşında 92 kilo..etini zeytinyağlısını sebzesini balığını güzelce dengeli tüm yemeklerini pişirir, diyet yapmaz ama bizim yediğimizin 4 te birini bile yemez porsiyon olarak yani 1 tabağın 4 de 1 i kadar yer.. hatta bazen tadımlık yer. gerçi hamur işleri tatlılar da eksik değildir.. Şekeri var onlar da tadımlık..Diyetisyene gitti tabi kaç kez ama "ben onun verdiği şeylerden çok daha az yiyiyorum o kadar şeyi ben yiyemem" diyorAyrıca dizinde yıllar önce menisküs olmuş.. ufak bir ameliyatla düzeltilebilecekken yanlış teşhisten dolayı yıllar süresince diz kıkırdakları erimiş doğru teşhis konduğunda çok geçti.. bunlar da süper doktorlarımızyani anlayacağınız yürürken çok zorlanıyor yıllardır her gün sancı acı.. spor da yapması çok zor bunu da bu yüzden anlattım.Ama o haliyle gene dinlene dinlene evini temizler çok sosyaldir hareketlidir gezmeden duramaz sadece uzun süre yürüyemiyor..Şimdi sorularım şunlar; birincisi anneme dizini zorlamayacak ne gibi bir spor aleti alabilirim bisikleti denedi hiç işe yaramadı koşu bandında yürüyemez uzun süre.. İkincisi beslenme olarak bu kadıncık napsın sizin aranızda başına gelen vardır diyet listelerinden bile daha az yerken insan nasıl 92 kiloda sabit kalır Yaşı ilerliyor gerçekten çok üzülüyorum nerden neyi araştırmaya başlayacağıma karar veremedim önce size danışmak istedim..Önerebileceğiniz bu kilo takılmasını kıracak bir diyet ya da beslenme şekli var mı?? Dediğim gibi zaten çok az yiyior ama herşeyden yiyior beslenme şekli böyle.. öpüyorum her isteyen sağlıkla zayıflasın inşallahhh

Canım bence annende hormon bozukluğu olabilir.Bu kadar az yiyip kilo alıyorsa tiroid hormonuna baktırın bence normal değil.

Canım bence annende hormon bozukluğu olabilir.Bu kadar az yiyip kilo alıyorsa tiroid hormonuna baktırın bence normal değil.

çok sağol tatlım o da aklımıza geldi genel cerrahide sanırım doktoruna sormuş tahliller yapılırken troidime de bakalım diye zaten annem gençliğinde guatr ameliyatı oldu.. ama doktor demez mi önce senin hemeroid sorunun var onu halletmen lazım ay bu doktorlar çıldırtır insanııı ya ne alakası var belki vardır benim cahilliğimdir ama ben çözemedim.. annem de tabi korkuyor onun için muayene ya da ameliyat olmayaaa.. başka doktora gitsin canım o zaman bu troid için hangi bölüme gitmek gerekiyor?

Belki de gereğiğinden az yediği için kilo veremiyordur. Bu konuda bir şeyler yapabilirsiniz bence.

Belki de gereğiğinden az yediği için kilo veremiyordur. Bu konuda bir şeyler yapabilirsiniz bence.

canım bazen fazla yediği zamanlarda kilo alıyor.. off çok zor birşey ya.. kendisi şeker hastası ama pek dikkat etmiyor yani hamur işlerinden tatlılardan yememesi gereken herşeyden yiyior. acaba şekerle ilgisi olabilri mi:26:ama tabi dediğim gibi çok az mesela bir dilim pastanın 3 te 1 kadar pasta yiyior.. ya da tadımlık.

ama senin ne demek istediğini anladım.. yani sebze meyve ve et ağırlıklı.. yağ tuz un şekerden uzak durarak ama şuan yediğinden çok daha fazla yiyerek diyorsun.. kendisine bildiricem canım çok sağol tavsiyen için

yaaaa bir de çok alıngan kızlar ne zaman bu konular açılsa konuşmanın durumuna göre ya küsüyor ya konuyu değiştiriyor.. fazla da soramıyorum o yüzden neyden ne kadar yedin naptın diye.. size de yanlış iletmek istemiyorum..

ben evliyim onunla aynı evde yaşamıyorum onun bütün gün nasıl beslendiğinden o kadar emin değilim.. ama ben bekarkenden biliyorum ve şimdi de gördüğüm zamanlarda gözlemlediğim hep aynı çok az yiyior..

napıcam bu alınganlık olayını.. oysaki ben onun zayıflamasını onun dizi için istiyorum. rahat yürümesi için.onun sağlığı için istiyorum.. ama neden bu konu açıldığında bu kadar rahatsız oluyor

doktor üzerine kalın manto bile giymeyeceksin demiş ağırlık için düşünün artık dizi bu kadar önemliyken 90 kilo taşıyor sürekli o dizlerin üzerinde.

Öncelikle Allah şifa versin annene.Bencede tiroit ve diğer hormonlarına tekrar baktırsın.Bende troit biraz yüksek çıktı ve şimdi yavaş kilo veriyorum diyet ve spor yaptığım halde.Endokrin doktoru kortizon hormonu varmış ona baktırmamı istedi.Sizde bütün hormonlarına baktırın çünkü hormonlar normalse kilo verememesi normal değil.Birde özel diyetisyene gittimi annen?

Geçmiş olsun annenize..
En iyisi üniversite hastanesinin endokrin bölümüne gitmesi detaylı bir araştırma ve program verirler..

Yemeden mümkün değil kilo alması bir terslik var kesinlikle..

Merhaba Sessa, benim annem de senin annenle aynı yaşta ve aynı kiloda idi. Bir gün telefonda sohbetimiz esnasında 92 kilo olduğunu söyledi; ben de diyet yapması gerektiğine karar verdim. Tıpkı annen gibi diyetisyen maceralarımız çoktu. Bu kez diyetisyene gitmedik ve düzenli-dengeli beslenme planı oluşturduk. Tirioid, insülin direnci gibi problemleri yok. Düzenimizi kurduk, sebze ve proteini dengeledik. İlk hafta ara öğün yapmadık, kaçamakları yasakladık ve 3 kilo verdi. Yaklaşık 2,5 ay oldu başlayalı bu hafta 79 kiloya düştü. Bu arada kaçamakları, bazı haftalar kilo aldığı da oldu. Belindeki fıtıktan dolayı şimdiye kadar hiç spor yapmadı.

Öncelikle tüm tetkiklerinin yapılıp doktor kontrolünden geçmesini tavsiye ederim. Her şey yolundaysa aşağıda annemle deneyimimizden kazandığımız tecrübemizi aktaracağım.

Konuya cevap veren Sibel Hanım çok doğru bir noktaya temas etmiş. Yemek yemezsek kilo veremeyiz. Burada başka topiklerde de yazmıştım. Bedenimizdeki ilkel benlik yemek gelmediği zaman kıtlığa girdim der ve yağ depolar. Vücuda giren ilk şeyi yağa çevirip deri altına gönderir. Annen az yiyerek metabolizmasını yavaşlatmış. Bence ilk yapılması gereken az ve sık beslenmek. 6 hatta 7 öğünlük bir beslenme planı faydalı olacaktır. Ekmeği sakın kesmeyin günde 5-6 dilim tam buğday ya da çavdar ekmeği yiyebilir. (1 dilim ekmek 22- 25 gr.) İlk 1 ay makarna pilav yememesi iyi olur. Sebze yemekleri 1 kilo sebzeye 2 yemek kaşığı yağ ile pişirilerek öğle öğününde sınırsız, akşam öğününde 6-8 kaşık yenilebilir. Akşam yemeğinde 1 dilimden fazla ekmek yenmeyecek. Öğle ve akşam öğününe 150- 200 gr kadar yağsız ya da yarım yağlı yoğurt eklenecek. Günde 1 şişe maden suyu tüketilecek.Örneklemek gerekirse:

Sabah:
2 ya da 3 dilim ekmek
2 kibrit kutusu yağsız peynir (haftada 2-3 gün 1 kk peynir+1 yumurta)
domates
salatalık
maydanoz, dereotu (dereotu iştahı keser)
çay-bitki çayı şekersiz

Ara: 2 ceviz +yeşilçay

Öğle: sebze yemeği+light yoğurt+salata
1 dilim ekmek

Ara:1 dilim ekmek+ lor peyniri+domates+salatalık (öğlen ekmek yenmezse arada tost yapılabilir)
ya da 1 meyve +1 çay bardağı light süt ya da light kefir

Akşam: haftada 2 gün sebze, 2 gün balık, 2 gün et,1 gün bakliyat + salata+light yoğurt(doymazsa ekleyin)+ 1 dilim ekmek

Gece: yemese de olur ama acıkırsa 1 bardaksıcak light süt ya da 1 meyve

Umarım işinize yarar ve başarılı olursunuz. Başarı haberlerinizi de paylaşmanı bekliyorum. Selamlar.

sana da çok geçmiş olsun tatlım umarım en kısa sürede sağlıklı zayıflarsın
özel diyetisyene de gitti canım yıllardır toplam 5-10 kez gitmiştir diyetisyene ama son yıllarda hiç gitmedi yani 40 lı yaşlardan beri kilo problemi var ancak şunu söyleyeyim.. gençliğinde guatr ameliyatı oldu zaten o yıllardaki tedavilerde bol bol kortizonlu ilaçlar verilmiş bu kilo olayı da ondan sonra başlamış zaten..

yani guatr ameliyatı, sonrasında safrakesesinden önce taş alma sonra kesenin de alınması, apandist alınması, dizinden 2 kez menisküs ameliyatı ve 2 yıl önce rahim ve yumurtalıkların alınması toplam 7 ameliyat geçirdi..

40-45 (tam hatırlamıyorum) yaşından sonra şeker çıktı şuan sürekli şekeri yükseliyor.. böyle işte..

Geçmiş olsun annenize..
En iyisi üniversite hastanesinin endokrin bölümüne gitmesi detaylı bir araştırma ve program verirler..

Yemeden mümkün değil kilo alması bir terslik var kesinlikle..

çok teşekkür ederim canım.. gidicek inşallah tekrar şimdi biraz dişçi işleri var..
evet ben de anlamıyorum bu kadar az yeme ile nasıl yerinde sayıyor ..sorun az yemesi artık bol bol yedirecem ona
bir de ilgilenebilsem benim de vaktim olmuyor ona kalsa saldım çayıra oldu artık iyice umursamıyorum diyor ama biliyorum aslında hala umursadığını

canım öncelikle size çooookkk çok teşekkür ederim bunca şeyi üşenmeyip yazdığınız anlattığınız için.. ne kadar ince düşüncelisiniz
bunları aynen çıkışını alıp vericem anneme umarım işe yarar yaramasa yani zayıflatamasa bile sağlığı için faydalı olacağına eminim..
mutlaka haber vericem size sonuçları tatlım..

bu arada ben 1 aydır şehir dışındaydım arkadaşlar.. orada kk ya girme imkanım yoktu.. hani 1 ay önce yazdık bunları aklın neredeydi demeyin diye onu da açıklayayım dedim.. kusura bakmayın.. hepinize tekrar çok teşekkür ediyorum

Hosgeldiniz. Rica ederim, muhim olan use yaramasi. Umarim olumlu sonuc alirsiniz. Selamlar..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…