Canım bence annende hormon bozukluğu olabilir.Bu kadar az yiyip kilo alıyorsa tiroid hormonuna baktırın bence normal değil.
Canım bence annende hormon bozukluğu olabilir.Bu kadar az yiyip kilo alıyorsa tiroid hormonuna baktırın bence normal değil.
Belki de gereğiğinden az yediği için kilo veremiyordur. Bu konuda bir şeyler yapabilirsiniz bence.
Öncelikle Allah şifa versin annene.Bencede tiroit ve diğer hormonlarına tekrar baktırsın.Bende troit biraz yüksek çıktı ve şimdi yavaş kilo veriyorum diyet ve spor yaptığım halde.Endokrin doktoru kortizon hormonu varmış ona baktırmamı istedi.Sizde bütün hormonlarına baktırın çünkü hormonlar normalse kilo verememesi normal değil.Birde özel diyetisyene gittimi annen?
Geçmiş olsun annenize..
En iyisi üniversite hastanesinin endokrin bölümüne gitmesi detaylı bir araştırma ve program verirler..
Yemeden mümkün değil kilo alması bir terslik var kesinlikle..
Merhaba Sessa, benim annem de senin annenle aynı yaşta ve aynı kiloda idi. Bir gün telefonda sohbetimiz esnasında 92 kilo olduğunu söyledi; ben de diyet yapması gerektiğine karar verdim. Tıpkı annen gibi diyetisyen maceralarımız çoktu. Bu kez diyetisyene gitmedik ve düzenli-dengeli beslenme planı oluşturduk. Tirioid, insülin direnci gibi problemleri yok. Düzenimizi kurduk, sebze ve proteini dengeledik. İlk hafta ara öğün yapmadık, kaçamakları yasakladık ve 3 kilo verdi. Yaklaşık 2,5 ay oldu başlayalı bu hafta 79 kiloya düştü. Bu arada kaçamakları, bazı haftalar kilo aldığı da oldu. Belindeki fıtıktan dolayı şimdiye kadar hiç spor yapmadı.
Öncelikle tüm tetkiklerinin yapılıp doktor kontrolünden geçmesini tavsiye ederim. Her şey yolundaysa aşağıda annemle deneyimimizden kazandığımız tecrübemizi aktaracağım.
Konuya cevap veren Sibel Hanım çok doğru bir noktaya temas etmiş. Yemek yemezsek kilo veremeyiz. Burada başka topiklerde de yazmıştım. Bedenimizdeki ilkel benlik yemek gelmediği zaman kıtlığa girdim der ve yağ depolar. Vücuda giren ilk şeyi yağa çevirip deri altına gönderir. Annen az yiyerek metabolizmasını yavaşlatmış. Bence ilk yapılması gereken az ve sık beslenmek. 6 hatta 7 öğünlük bir beslenme planı faydalı olacaktır. Ekmeği sakın kesmeyin günde 5-6 dilim tam buğday ya da çavdar ekmeği yiyebilir. (1 dilim ekmek 22- 25 gr.) İlk 1 ay makarna pilav yememesi iyi olur. Sebze yemekleri 1 kilo sebzeye 2 yemek kaşığı yağ ile pişirilerek öğle öğününde sınırsız, akşam öğününde 6-8 kaşık yenilebilir. Akşam yemeğinde 1 dilimden fazla ekmek yenmeyecek. Öğle ve akşam öğününe 150- 200 gr kadar yağsız ya da yarım yağlı yoğurt eklenecek. Günde 1 şişe maden suyu tüketilecek.Örneklemek gerekirse:
Sabah:
2 ya da 3 dilim ekmek
2 kibrit kutusu yağsız peynir (haftada 2-3 gün 1 kk peynir+1 yumurta)
domates
salatalık
maydanoz, dereotu (dereotu iştahı keser)
çay-bitki çayı şekersiz
Ara: 2 ceviz +yeşilçay
Öğle: sebze yemeği+light yoğurt+salata
1 dilim ekmek
Ara:1 dilim ekmek+ lor peyniri+domates+salatalık (öğlen ekmek yenmezse arada tost yapılabilir)
ya da 1 meyve +1 çay bardağı light süt ya da light kefir
Akşam: haftada 2 gün sebze, 2 gün balık, 2 gün et,1 gün bakliyat + salata+light yoğurt(doymazsa ekleyin)+ 1 dilim ekmek
Gece: yemese de olur ama acıkırsa 1 bardaksıcak light süt ya da 1 meyve
Umarım işinize yarar ve başarılı olursunuz. Başarı haberlerinizi de paylaşmanı bekliyorum. Selamlar.
Hosgeldiniz. Rica ederim, muhim olan use yaramasi. Umarim olumlu sonuc alirsiniz. Selamlar..canım öncelikle size çooookkk çok teşekkür ederim bunca şeyi üşenmeyip yazdığınız anlattığınız için.. ne kadar ince düşüncelisiniz
bunları aynen çıkışını alıp vericem anneme umarım işe yarar yaramasa yani zayıflatamasa bile sağlığı için faydalı olacağına eminim..
mutlaka haber vericem size sonuçları tatlım..
bu arada ben 1 aydır şehir dışındaydım arkadaşlar.. orada kk ya girme imkanım yoktu.. hani 1 ay önce yazdık bunları aklın neredeydi demeyin diye onu da açıklayayım dedim.. kusura bakmayın.. hepinize tekrar çok teşekkür ediyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?