• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

herşeyi haklı bulan GELİN....

Wilma11

Nirvana
Kayıtlı Üye
3 Haziran 2015
36.935
119.072
798
35
merhaba.
burayı uzun zamandir takip ediyorum derdimi anlatmak sira bana geldi..
2 yıldır evliyim üstelik de hamileyim...
kaynanamla altlı üstlüyüm... eşimle çok şükür herşey yolunda. aslinda sorun şu.. sorunlarimiz oluyor genelde aileler yüzünden...
ilk iki yıl herşey yolundaydi.. yemegimi kaynanamgilde yiyorum ama artık inanki sıkıldım evimde kendim yapmak istedim bunada eşim razi gelmiyo doğuma az kaldi yapamazsin diyo..
hep ayni .. kendim yapacagim artık doğumdan sora.. hayırlısı..
bi gün kaynanamgil köye gittiler geç gelecegi söledi yemegi köyde yiyecegiz denince hemen yemek yapayım dedim.. eşim de yukarda yemek var isitirsin diyo. bekledim bi türlü işi bitmedi eşimin... kaynanamgil geldi öle yedik acayip sinirlendim.. kaynanam konuşmalarimi hepsini duymuş aşagidan.. oğluna diyo ki noldu niye tartiştiniz diye sorunca eşim size ne biz kendi aramizda dedi. kavga nedeni hiç anlatmaz saolsun...kaynanam oğluna Senin başinin yaktim diyo.. beni kaynanamgil buldular ya.
ben onun oğlunun başinin etini yakmişim...
ama daha önce sölediği aklimda kaldi..
sen bişey yapmamişsin ki okumuşsun ders çalışmıssın bi yere dokunmamişsin dedi.. bu sözler çok zoruma gitti gücendim.. herşeyi görümceme yaptırıyo öğrensin yapsin diye.. bana elletmiyo napayım ben... görümcemi benden daha çok seviyor. sevsin ne diyim
kaynanalar sevilir mi derdi annem haklıymış... sevilmiyor maalesef..
bana demiyor oğluna diyo yüzüne karşı uygulayacaklari oğluna anlatiyor hamileliği söle böle olcak.. uygulayacak kişi benim.. dinlemiyorum bile... eşim sölesin diye yapıyor.
ben herşey tamam anne haklisin derdim sonralarda iyice suyunu çikarmaya başladilar abarrtılar yani.
ne yapacagimi bilmiyorum.
çok mu safim sizce..

Tabi ki görümcenizi daha cok sevecek.
Kendi kizi.
Siz oğlunun esisiniz.
Elti ile kiyaslasaniz bile daha anlasilir gelirdi.
Sizi kayinvalideniz muhatap almadigi ixin sinirleniyorsunuz ancak esiniz de bitiyor olay.esiniz sizi muhatao kabul etmiyor ki.. aile olarak kabul etmiyor ki..
Bebeğiniz olduktan sonra belki bir ihtimal daha farkli olabilir ama cok zannetmiyorum.

Öncelikle görümcemi daha çok seviyor demişsiniz, normal bir durum çünkü öz kızı.
Yemek olayına gelince acıktıysanız beklemeyeceksiniz hamilesiniz, yemek yapayım bari bile demeden girin mutfağınıza yapın yemeğinizi izin mi alacaksınız?
Hem böylece annemlerde yiyelim dediğinde evde yemek var evimizde yiyoruz dersiniz.
Biraz net olun. Hayır demeyi bilin.

Anlamadığım sana hiçbir şeyi elletmeyip neden senin iş yapmamandan yakınıyor? Ayrıca görümceni daha çok sevmesi normal değil mi kızı sonuçta.

Bence böyle devam edin, o konuşsun dursun, yapsan da konuşacak yapmasan da konuşacak, yapma da konuşsun bari.

sevsin sevebilir kendi kızı sonuçta..
eşim müsaade etmiyor yemek yapmami.. olmaz diyo.. ne yapayım ben:(

Yemeği yaparken neden izin alıyorsunuzki yapın siz yaptıktan sonra esinizde yer mutlaka görümcenizi sevmesi de gayet normal siz nasıl annenizi daha çok seviyorsaniz oda kızını sevecek

Yanlış hatırlamıyorsam çalışıyordum hafta sonuda mı Kv de de yiyorsunuz.

Yani o evde tencere kaynamıyor mu

Bu kuralı anında yık geç bile kalmışsın hamileliğin başında yiyemiyorum kendim pişiririm diyecektîn

Bebek doğunca sürekli yemeğe Kv ye mi gideceksin bebek bu sabit Yaşar sürekli in çık yapmaz düzen huzur ister

Yemeği yaparken neden izin alıyorsunuzki yapın siz yaptıktan sonra esinizde yer mutlaka görümcenizi sevmesi de gayet normal siz nasıl annenizi daha çok seviyorsaniz oda kızını sevecek
ben kaynanami annem kadar sevmem annem bi tanedir işte.. derdimi gücümü herşeye anneme anlatinca rahatliyorum. eşim annene anlatma dese kulaklarim artık tıkandim

Çok tipik gelin kaynana sorunları. Bence başka bir yere taşınmaya çalışın. Eşini kırmadan tatlı dille artık kendi yuvanı kurmak istediğini bu şekilde ikinizin de büyüyemeyeceğini söyle. Üzüldüğünü kırıldığını bilsin ama kavga etme o zaman inatlaşır seninle. Yani bir şekilde sizin kaynanandan uzakta yaşamanız lazım.

Senin yerinde olsam hergun 10 çeşit yemek ister yaptirir ve biktirirdim, ayaklarimi uzatir önüme gelmesini beklerdim.
Bi süre sonra onlar da bikar.

Yanlış hatırlamıyorsam çalışıyordum hafta sonuda mı Kv de de yiyorsunuz.

Yani o evde tencere kaynamıyor mu

Bu kuralı anında yık geç bile kalmışsın hamileliğin başında yiyemiyorum kendim pişiririm diyecektîn

Bebek doğunca sürekli yemeğe Kv ye mi gideceksin bebek bu sabit Yaşar sürekli in çık yapmaz düzen huzur ister
kahvaltıyı kendim yapıyorum yemek yapmayı çok özledim :(

Bırak hiçbir şey yapma daha ne istiyorsun? Ne olmuş okumuş çalışmışsan. Açarsın internetten hepsini yaparsın. Cidden çokta kolay.
Bence tribe girme onlar girsin tribe. Kv görümceni tabi daha çok sevecek.

kahvaltıyı kendim yapıyorum yemek yapmayı çok özledim :KK43:

Yapın yemeğinizi

Paşa eşiniz ister bekler pişmesini ister gider anasında yer

Kavga etmeyin gelirken malzeme alın pişirin ve yiyin ilk başta biraz zor gelir ama alışırsınız

Hatta akşamdan koyun ertesi akşam hemen hazır olabilsin

Mercimek çorbası mesela bir ölçü mercimek beş ölçü su az salça bir soğan tuz koy düdüklüye kaynadıktan sonra 15 dk

Sık limonu bol bol iç

Senin yerinde olsam hergun 10 çeşit yemek ister yaptirir ve biktirirdim, ayaklarimi uzatir önüme gelmesini beklerdim.
Bi süre sonra onlar da bikar.
haa bide görümcem abisine bizi lokanta gibi kullanip iniyonuz asşagiya dedi lokanta kelimesi bile zoruma gitti bak ne diyolar belli ettiler dedim. eşim boşver takma onlara diyo.. ama zoruma gitti

sevsin sevebilir kendi kızı sonuçta..
eşim müsaade etmiyor yemek yapmami.. olmaz diyo.. ne yapayım ben:KK43:
Yapacaksın eşim müsade etmiyor ne demek senin hiç mi ağırlığın yok çocuk veriyorsun adama. Mutfak senin yerin ne istersen onu yaparsın.Bugün yemek yapıcam de yapma falan derse yakında anne olucam yemek yapmayı bilmeyen anne olur mu, ben yemek yapıyorum sende biraz karının yemeklerini ye! diyeceksin. Daha yumuşakta söyleyebilirsin ama eşinin hayırına sinecek bi tip gördüm sende o yüzden sert ol biraz

Yapın yemeğinizi

Paşa eşiniz ister bekler pişmesini ister gider anasında yer

Kavga etmeyin gelirken malzeme alın pişirin ve yiyin ilk başta biraz zor gelir ama alışırsınız

Hatta akşamdan koyun ertesi akşam hemen hazır olabilsin

Mercimek çorbası mesela bir ölçü mercimek beş ölçü su az salça bir soğan tuz koy düdüklüye kaynadıktan sonra 15 dk

Sık limonu bol bol iç
evine ben bişey almam diyo eşim ya.. ben gidip alayim dediğimde olmaz diyo.. :(

Yapacaksın eşim müsade etmiyor ne demek senin hiç mi ağırlığın yok çocuk veriyorsun adama. Mutfak senin yerin ne istersen onu yaparsın.Bugün yemek yapıcam de yapma falan derse yakında anne olucam yemek yapmayı bilmeyen anne olur mu, ben yemek yapıyorum sende biraz karının yemeklerini ye! diyeceksin. Daha yumuşakta söyleyebilirsin ama eşinin hayırına sinecek bi tip gördüm sende o yüzden sert ol biraz
ben çok özel yemekleri yaparim. internette ne ararsan var yani herşeyi internetten bakarak yapıyorum. bazen kendi kafama göre benim yemeklerimi de sever annesinde yiye yiye bu şekilde unuttu artık:(

Back
X