Herseyim tamdi bi evde böcek istilasi eksikti!!!

Free madam

Bir adam var,hergün yeniden aşık olduğum. .
Kayıtlı Üye
23 Şubat 2016
215
116
23
Kizlar eski konulardan bilen bilir,dogumda sonra kv,annemdi derken dun evime girdim cok şükür. Ama gelmez olaydim ya.evde kucuk siyah kabuklu ucan bocekler vardi.her tarafta.ben once hamambocegi yavrusu zannettim uctuklarini gormeden once.cunku evi annem temizlerken lavaboda hamambocehi gecmis pisliklerini gordum demisti,ben de ustunde durmadim geri lavabodan gitmistir dedim ama mutfakta da pisligini gördük. Ama isin ilginc tarafi o benim gordugum boceklerin yuvasini buldum arastirip sonunda..:eek:.tarhanaya girmis bocekler inanamadim gozlerime ya.agzi kapali kutuya nasil girdiler.orda mi olustular.simdi size sorum bunlar hamambocegi yavrulari midir? Yoksa tarhana mi boceklenmis sizce?
Hamambocekleri ucabilir mi yani?Ve ben bu boceklerden nasil kurtulurum? Kucuk bebegim var evde ya sastim kaldim ben ne yapacağım gordukce kasinip duruyorum :KK43::KK17::mad:

Hamam böceği uçmaz, muhtemelen tarhana böceklenmiş ve bunun gibi başka bir kaç kuru gıda daha böceklenmiş olabilir.
İyice araştırın kuru gıdalarınızı, kilerinizi elden geçirin.

Hamam böceği uçmaz, muhtemelen tarhana böceklenmiş ve bunun gibi başka bir kaç kuru gıda daha böceklenmiş olabilir.
İyice araştırın kuru gıdalarınızı, kilerinizi elden geçirin.
Baktim tarhana haricindeki kuru gidalara ama onlarda goremedim,bu kucuk bocekler yavrular mi sonradan.yani o dolaptaki butun bakliyatlari atayim mi bocek olmamasina ragmen? Dolabi Temizledim sirkeli su ile sildim ama icim rahat degil hala arada bi ucusuyor gozumun onunde.ya da yerde filan goruyorum o boceklerden.yuvasini attim kendiliginden gecer mi yoksa ilac filan mi alip dokmek lazim

Ben Hamam böceğine çok çok benzeyen aöa uçan bi böcek biliyorum ama adı ne bilmiyorum maalesef
Evet cok benziyor anteni filan var hatta yakindan bakinca ama cok küçükler. Siyahimsi kahverengi biseyler.ayni seyden bahsediyoruz heralde.peki onlar kendiliginden yine cogalirlar mi yoksa olup giderler mi

Evet cok benziyor anteni filan var hatta yakindan bakinca ama cok küçükler. Siyahimsi kahverengi biseyler.ayni seyden bahsediyoruz heralde.peki onlar kendiliginden yine cogalirlar mi yoksa olup giderler mi
Bence yok olmazlar ama işte yumurtalama Zaman'ı ne Zaman onu bilmek lazım tarhanayı mutlaka at. Eğer senede bir yumurtluyorsa o Zaman hepsi ölümce biter iş ama yumurtlama Zaman'ı gelirse evin içinde o Zaman baya sıkıntı olur

Diğerleri boceklenmemisse bence dokmeyin.
Ama ilaç olabilir. Ne çektim bu böceklerden bende:/

Sıcakta böceklenmiştir yaz olunca . .
İlaçla onu at çöpe . .
Kurtulursun. .

(Yazın kuru gıdaları dolapta saklamak en garantisi )

Lavralarını bir yerlere bırakmış olabilirler, bence sağlam bir firma ile anlaşıp ilaçlama yaptırın.

Sıcakta böceklenmiştir yaz olunca . .
İlaçla onu at çöpe . .
Kurtulursun. .

(Yazın kuru gıdaları dolapta saklamak en garantisi )
Tarhanayi direk attim,eriste vardi yaninda onu da attim.ama digerlerinde yok.peki nasil bi ilacla kurtulablirim oneriniz var mi,tesekkurler.

Tarhanayi direk attim,eriste vardi yaninda onu da attim.ama digerlerinde yok.peki nasil bi ilacla kurtulablirim oneriniz var mi,tesekkurler.

Kurları dolaba koy . .
Çekmeceyi domestos ile sil . .
Raid ilaç tablet koy . .
Gerekirse ilaçlama şirketi böcek ilaçlama yaptır. .

evet canım bence de tarhana böceklenmiş. en iyisi arkadaşın dediği gibi kileri elden geçir. böceklenmez dediğim ne varsa bazen böcekleniveriyor hi. anlayamıyorum :) mesela geçen misafir vardı eşimin öğrenciside siirtten fıstık getirtmiş kutuda daha iki üç tane almıştık içinden. dedim ki misafire koyayım yesinler taze taze bi açtım kapağı uçuşmaya başladı bunlar rezil olduğumla kaldım :) korkma eğer nerede olduklarını bulurda onları evden yok edersen kesiliyorlar.

evet canım bence de tarhana böceklenmiş. en iyisi arkadaşın dediği gibi kileri elden geçir. böceklenmez dediğim ne varsa bazen böcekleniveriyor hi. anlayamıyorum :) mesela geçen misafir vardı eşimin öğrenciside siirtten fıstık getirtmiş kutuda daha iki üç tane almıştık içinden. dedim ki misafire koyayım yesinler taze taze bi açtım kapağı uçuşmaya başladı bunlar rezil olduğumla kaldım :) korkma eğer nerede olduklarını bulurda onları evden yok edersen kesiliyorlar.
Aslinda buldum gibi tarhanada cogalmislar.direk oylece attim.ama arada bi ucuyo yuruyolar yerde bi kac tane ışte. Onlar zamanla cogalir mi olup giderler mi onu merak ediyorum.gordugum yerde hemen eziyorum ama goremediklerimden korkuyorum

Dolapta saklamak en garantili çözüm yazın

şahsen ben hiç ilaçlama falan yapmadım annemde de olurdu onunda ilaçlattığını görmedim nerede olduklarını bulursan biterler bence.

Kurları dolaba koy . .
Çekmeceyi domestos ile sil . .
Raid ilaç tablet koy . .
Gerekirse ilaçlama şirketi böcek ilaçlama yaptır. .
Ayni şeyleri yaptim valla.tablet aldim bocek yemi diye geciyo raid'in.onu koydum kilere.baska nerelere koyabilirim peki?

Aslinda buldum gibi tarhanada cogalmislar.direk oylece attim.ama arada bi ucuyo yuruyolar yerde bi kac tane ışte. Onlar zamanla cogalir mi olup giderler mi onu merak ediyorum.gordugum yerde hemen eziyorum ama goremediklerimden korkuyorum
istersen bebeği biraz dışarı çıkar havalarda güzel eve her yere sinek ilacı sık bolca gelince de havalandırırsın. o kalanlarda gidiyor bende zamanla.

şahsen ben hiç ilaçlama falan yapmadım annemde de olurdu onunda ilaçlattığını görmedim nerede olduklarını bulursan biterler bence.
Ya hamambocegi filan olsa ilaclatmak lazim da bunlar sanki kendi kendine öluyo gibiler sabah bi denk geldim ters donmus yatiyodu:)

Back
X