Herşeyin kötüye gittiği şu ara ..

Ahuu14

Yarabbim büyüksün...
Kayıtlı Üye
28 Şubat 2014
3.959
3.742
333
Kızlar herkese hayırlı günler günlerdir kafamı kurcalayan ve bir soru var benim en büyük hayalim öğretmen olmak örgünden okuyamıyacam biliyorum aöf edebiyat bölümü okurum diye düşündüm ama bu sene işler baya zorlaşmış ayrıca öğretmenlik te mümkün değil diyorlar herşey neden bu kadar imkânsız

İmkansız değil biraz çabalaman lazım sadece. Aöf evet biraz zorlaştı artık 4 yanlış bir doğruyu götürüyor. Ama bu sadece okul bitirmek için okuyanları zorlayan bi mesele. İdealist biriysen zaten çalışır zorlanmazsın.

Öğretmenlik neden mümkün değil diyorlar onu anlamadım?

İmkansız değil biraz çabalaman lazım sadece. Aöf evet biraz zorlaştı artık 4 yanlış bir doğruyu götürüyor. Ama bu sadece okul bitirmek için okuyanları zorlayan bi mesele. İdealist biriysen zaten çalışır zorlanmazsın.

Öğretmenlik neden mümkün değil diyorlar onu anlamadım?
Bilmiyorum ki öyle bişey yok muş yoksa sonuna kadar giderim

Öğretmen atamaları zor. Normal kpss harici bir de eğitim bilimleri ve branştan gireceksin. Ki dürüst olmak gerekirse örgün eğitim ve açık öğretim arasında eğitim farkı olur, aynı branşı onlar daha iyi öğrenecekler senden. Dolayısıyla branş sınavında senden daha iyi netler alacaklar.
Hadi çok çalıştın örgün mezunu öğretmenleri geçtim diyelim şimdi bir de mülakat var. Onu da geçtin diyelim gittiğin yerde eş durumu bile istemeden 6 sene çalışman gerekecek.
Açıkçası zor geldi bana.
Açıktan edebiyat okumak yerine iki yıllık ataması daha kolay olan mesleklere yönelebilirsin.

Yokmu edebiyat bölümü okuyan, bilen arkadaşlar ?

Öğretmen atamaları zor. Normal kpss harici bir de eğitim bilimleri ve branştan gireceksin. Ki dürüst olmak gerekirse örgün eğitim ve açık öğretim arasında eğitim farkı olur, aynı branşı onlar daha iyi öğrenecekler senden. Dolayısıyla branş sınavında senden daha iyi netler alacaklar.
Hadi çok çalıştın örgün mezunu öğretmenleri geçtim diyelim şimdi bir de mülakat var. Onu da geçtin diyelim gittiğin yerde eş durumu bile istemeden 6 sene çalışman gerekecek.
Açıkçası zor geldi bana.
Açıktan edebiyat okumak yerine iki yıllık ataması daha kolay olan mesleklere yönelebilirsin.
Doğru ama öğretmenlik olmasa istemiyorum iki yıllık ta bildiğim güzel bi bölüm yok :(

Doğru ama öğretmenlik olmasa istemiyorum iki yıllık ta bildiğim güzel bi bölüm yok :KK43:

O zaman üzgünüm ama bu yolla imkansıza yakın atanmanız.
Benim eşim öğretmen. İyi bir okulun örgün eğitiminden mezun olup on sene özel sektörde çalıştı. Branşında iyi olduğu için kolay atandı ama kendisiyle aynı okuldan mezun olan ve hala özelde olanlar ne yazık ki kazanamıyorlar.
Düşün on senedir dershane gibi kendini branşında geliştirme imkanı olan tecrübeli öğretmenler atanamıyor yada mezun olup iki sene kursa gidip sabah akşam çalışanlar atanamıyor. Sana mantıklı geliyor mu açıktan okuyup kolayca atanmak?
Mantıklı düşün bir tarafta liseden itibaren gece gündüz çalışıp sağlam bir puan alıp edebiyat öğretmenliğini kazanan ve dört sene okuyan bir öğrenci öbür tarafta açıktan iki senede hızlandırılmışını okuyan bir öğrenci sence hangisi branşına daha hakimdir?

Kızlar herkese hayırlı günler günlerdir kafamı kurcalayan ve bir soru var benim en büyük hayalim öğretmen olmak örgünden okuyamıyacam biliyorum aöf edebiyat bölümü okurum diye düşündüm ama bu sene işler baya zorlaşmış ayrıca öğretmenlik te mümkün değil diyorlar herşey neden bu kadar imkânsız
Cocuk gelişimi okuyup formasyon alabilirsin. Daha sonra okul öncesi ögretmenligine tamamlayabilirsin. Hic birsey imkansız değil sadece düzenli çalışmalısın canım

İmkansız değil canım ben de bölümüm edebiyat olmasa da uzaktan eğitim mezunuyum ve atandım. Formasyonu örgün aldım ama. Simdi sistem zor olabilir ama daha senin mezuniyetine kadar o isler kırk kere değişir. Pes edersen zaten kaybedersin ama şansını denersen %50 ihtimalle kazanırsın :)

Merhaba neden imkansiz olsunki ben aofde iki yili doldurdum sosyalde ama bi kac dersim kaldi simdi ata aof de cocuk gelisimi okuyorum bi yandan kaldigm uc derse calisiyorum bi yandan cocuk gelisimine ve cokda iyi oluyoo ... cocuk gelisiminde ciddi is imkanlari var mesela ozel egitim merkezlerinde calisabiliyosun yanlis anlasilmasin rahabilite degill veya kreslerde veya meb e basvuruyosun eger acik varsa anaokullarina cagiriyolar ornek vereyim bi arkadasim cocuk gel. Mezun oldu aciktan ve simdi kresin birindde ogrtyapiyo yani neden olmasin ama edebiyat ciddi zor bi arkadasim mezun oldu o bolumden o kadar zorki diyo ve okuduna pisman cunku onu acik degil diyo simdi farklu alana yoneldi yani durumlar boyle kolay is bulacagin bi bolum secersen daha mantikli gibi allah yardmcn olsn

İmkansız değil canım ben de bölümüm edebiyat olmasa da uzaktan eğitim mezunuyum ve atandım. Formasyonu örgün aldım ama. Simdi sistem zor olabilir ama daha senin mezuniyetine kadar o isler kırk kere değişir. Pes edersen zaten kaybedersin ama şansını denersen %50 ihtimalle kazanırsın :)
Aa hangi bölüm %1 de olsa deniyecem ama mümkün se tabi

Merhaba neden imkansiz olsunki ben aofde iki yili doldurdum sosyalde ama bi kac dersim kaldi simdi ata aof de cocuk gelisimi okuyorum bi yandan kaldigm uc derse calisiyorum bi yandan cocuk gelisimine ve cokda iyi oluyoo ... cocuk gelisiminde ciddi is imkanlari var mesela ozel egitim merkezlerinde calisabiliyosun yanlis anlasilmasin rahabilite degill veya kreslerde veya meb e basvuruyosun eger acik varsa anaokullarina cagiriyolar ornek vereyim bi arkadasim cocuk gel. Mezun oldu aciktan ve simdi kresin birindde ogrtyapiyo yani neden olmasin ama edebiyat ciddi zor bi arkadasim mezun oldu o bolumden o kadar zorki diyo ve okuduna pisman cunku onu acik degil diyo simdi farklu alana yoneldi yani durumlar boyle kolay is bulacagin bi bolum secersen daha mantikli gibi allah yardmcn olsn
Çok sağolun bölümlere hemen hergün bqkıyırum ama boşuna okumayın meslek dahi edinlimiyor deniliyor öğretmenlik gerçekten çok istiyorum inşalh olur

Türkçe öğretmeniyim. Atandım.
Edebiyat öğretmenliğinden mezun olanlar atanamıyor.
Bölümden okuyanlar formasyon alıyor ki formasyon en büyük haksızlık onlar da atanamıyor.
Edebiyattan formasyon alanlar dahil neredeyse 90 bin kişi atanmayı bekliyor.
Var atanma ihtimalini sen düşün...

50 bine yaklasmis mezun sayisi icinden her sene tas catlasin bin kisi ataniyor. Turkiyede her sene bir sey degisiyor fakat ogretmen atamalarinda olan degisiklikler hicbir zaman pozitif yonde olmuyor. Kusura bakma arkadasim aoften edebiyat okuyup formasyon alip atanmak hayalden ote degil. Yillarina yazik olur. Sen mezun olana kadar mezun sayisi kac bini bulur dusun. Alimlar da her sene azaliyor.

50 bine yaklasmis mezun sayisi icinden her sene tas catlasin bin kisi ataniyor. Turkiyede her sene bir sey degisiyor fakat ogretmen atamalarinda olan degisiklikler hicbir zaman pozitif yonde olmuyor. Kusura bakma arkadasim aoften edebiyat okuyup formasyon alip atanmak hayalden ote degil. Yillarina yazik olur. Sen mezun olana kadar mezun sayisi kac bini bulur dusun. Alimlar da her sene azaliyor.
Evet çok doğru ama aöf ten tek beklentim öğretmenlik yönündeydi bu ülkede örgünle okuyonlar bile zorla iş bulamazken böyle birşey beklemek hayal açıkçası aöf ten beklentim yok meslek alanında

Aöfte 4 sene okuyup sonrasında formasyon alıp edebiyat gibi bir bölümden atanmak cidden cok zor ihtimal. İki yıllıkta olsa iş imkanlarının olduğu bölümler var. Muhasebe İktisat İşletme gibi bölümler özel sektörde çalışma imkanları oluyor ama uzun çalışma saatleri az maaşla işe başlama riskide var. Çocuk gelişim bölümü iki yıllık bitirdiğinde yardımcı öğretmen olursun ana okullarında çalışma ihtimali var. İki yıllığı dört yıllığa tamamlayıp çocuk gelişimi öğretmenlik bitirdiğinde atama ve iş bulma nispeten daha kolay. Sağlık bölümleri aç bırakmaz. İki yıllıkta olsa Radyoloji vs gibi bölümler hem maaş hem iş imkanı iyi diye biliyorum. Tıbbı dökümantasyon sadece biraz daha az diye aklımda kalmış iş imkanı olarak. Uzaktan bölümler çok iş imkanı vermez ama senin çaba gayretin geliştirmen önemli mesela dil öğrenmek gibi değişik sertifikalar sizi öne çıkarır.

Back
X