hesap sormalı mıyım ?

ne demiş

yani dedikodu yapılır da iki ayda dedikodun yapılacak neyini bulmuş

sana neden hakaret eden şeyler yazmış

ne yazmış yani o sana bana insanları doldurdun vs mi yazmış hangi tavuğuna neden kışt demişsiniz

biraz daha kapsamlı yazsanız zira bu yazdığınıza göre tabii ki siz haklısınız da durduk yere hiç muhatap olmadığınız insan neden size hakaret mesajı atsın

ona da bir laf gitmiş ki yazmış hissi doğdu bende (yanılıyorumdur belki ama biraz daha açıklamaya ihtiyaç var gibi duruyor konu)
bana o bayanla kesitiniz mi muhabetti diye sordular . bende öyle arada görüşüyoruz ben yoğunum falan diye konuşmuştuk. giydiğim kıyafete kadar konuşmuşlar mesela en basit. evet bana insanları doldurdun gibi saçma şeyler yazmış.

Merhaba arkadaşlar,
kısaca size arafta kaldığım bir sorundan bahsetmek istiyorum.

27 yaşında yarı özel bir kurumda çalışmaktayım.eşimin işi dolayısıyla yeni bir yere taşındım. İlk başta çevre bana çok iyi-güzel gelmişti ama sonra dedikodu vs çoğalınca kendım uzaklastım.

Eşimin iş arkadaşının hanımı ile 2 aylık bir tanışma,arkadaşlık etme sürecimiz oldu bulunduğumuz şehirde.Kendisi beni diğer arkadaşlar ile de tanıştırdı. Ben konuşmalarından pek hoşlanmadığım için daha fazla görüşmedim. Daha sonra beni bu kişilere karşı doldurup uzaklaştıiğını gözlemledim.diyeceksiniz ki bu kadar az sure de bunu nasıl yapar. Maalesef yapmış..konuşup selam verdiğim aynı sitedeki arkadaşlara da benimle ilgili dedikodu yapmış.

Hiçbir şekilde bu olanlara tepki vermedim.Bana laf getiren götürür de diye düşündüm. Nitekim tepki vermesem bile konuşmadığımı konuştu olarak lanse etmişler. Bu hanım da bana bir mesaj yolu ile hakaret dolu,kırıcı,kötü şeyler yazmış..Yine tepki vermedim. Ve durumu eşime anlattım. O da gidip konuşalım,bu şekilde olmayacak dedi. Bende boşver yaptığıyla kalsın dedim kendimce.

Ama artık cidden kabak tadı verdi. Konuşmuyorum muhatap olmuyorum durup durup beni kendine dert ediyor bu bayan..

Ne yapmalıyım arkadaşlar?? Yüzleşmeli miyim? Yoksa sessiz kalmaya devam mı etmeli?
Sessiz kalmışsınız.hemen uzaklaştım,muhattap olmadım demişsiniz.

Eee sonra nasıl hakaret dolu mesaj atabiliyor bu kişi.demekki normal bir insan değil

Hani ben sussam,uzak dursam durur diye düşünmezdim ben.kaldi ki durmamış hakaret etmeye devam etmiş

Zaten 2 aylık bir tanışma,bence eşinizi dinleyin.kestirip atın bı daha konuşma haddini bulamasın.yoksa böyle devam edebilir.

bana o bayanla kesitiniz mi muhabetti diye sordular . bende öyle arada görüşüyoruz ben yoğunum falan diye konuşmuştuk. giydiğim kıyafete kadar konuşmuşlar mesela en basit. evet bana insanları doldurdun gibi saçma şeyler yazmış.

kesin ilişkiyi boş verin

değmez insanlar

konuşurlar her yerde herkes konuşuyor da lafı taşıyanda sorun

gerçekten hakaret vs varsa kendisine o mesaj sebebiyle dava açacağını yazın ya da arayıp söyleyin.
hakikaten açın da yani.
diğer insanlar ise önemsiz tipler.
eski iş yerimde, bir dönem iyi olduğum sonra çıkarlarına ters düştüğüm için benimle muhabbeti kesen biri vardı.
ekibe yeni gelenler dahil herkesi bana karşı doldurduğunu hissediyordum. zira her zaman normal sohbet ettiğimiz insanlar yüzüme bakmaz, selamlaşmaz olmuştu. ve o şahıs ile yakınlaşmışlardı.
bir kişi daha yapıyordu bu doldurma işini ama daha az kişiye :KK70:
hayır bu insanların gazı ile benle sohbeti kesen tiplere derdimi anlatma gereği hiç duymadım zaten anlamayacaklardı.
ama doldurmayı yapanlar bana karşı hakaret vs etmemişlerdi. etselerdi ciddi sıkıntı yaratırdım.
benimle bire bir iletişime geçip onları söyleyecek cesaretleri yoktu yani. anca arkadan konuşma. zaten bunu yapanlardan biri aşırı dedikoducu idi. öyle olduğunu anlayınca kendimi geri çekmiştim.
sebebini soracak olursanız iş hayatındaki rekabet gibi şeyler.
sizi anlıyorum yani boş beleş insanlara eften püften saçmalıklar için kendinizi anlatma gereği duymuyorsunuz, haklısınız.

Merhaba arkadaşlar,

27 yaşında yarı özel bir kurumda çalışmaktayım.eşimin işi dolayısıyla yeni bir yere taşındım. İlk başta çevre bana çok iyi-güzel gelmişti ama sonra dedikodu vs çoğalınca kendım uzaklastım.

Eşimin iş arkadaşının hanımı ile 2 aylık bir tanışma,arkadaşlık etme sürecimiz oldu bulunduğumuz şehirde.Kendisi beni diğer arkadaşlar ile de tanıştırdı. Ben konuşmalarından pek hoşlanmadığım için daha fazla görüşmedim. Daha sonra beni bu kişilere karşı doldurup uzaklaştıiğını gözlemledim.diyeceksiniz ki bu kadar az sure de bunu nasıl yapar. Maalesef yapmış..konuşup selam verdiğim aynı sitedeki arkadaşlara da benimle ilgili dedikodu yapmış.

Hiçbir şekilde bu olanlara tepki vermedim.Bana laf getiren götürür de diye düşündüm. Nitekim tepki vermesem bile konuşmadığımı konuştu olarak lanse etmişler. Bu hanım da bana bir mesaj yolu ile hakaret dolu,kırıcı,kötü şeyler yazmış..Yine tepki vermedim. Ve durumu eşime anlattım. O da gidip konuşalım,bu şekilde olmayacak dedi. Bende boşver yaptığıyla kalsın dedim kendimce.

Ama artık cidden kabak tadı verdi. Konuşmuyorum muhatap olmuyorum durup durup beni kendine dert ediyor bu bayan..

Ne yapmalıyım arkadaşlar?? Yüzleşmeli miyim? Yoksa sessiz kalmaya devam mı etmeli?
Böyle insanlarla hiç muhatap olmamak lazım aslında hiç takmamak lazım ama onlar sessizliğinizi de yanlış anlayacaklar :)

Merhaba arkadaşlar,

Bence hiç muhatap olup seviyesine inmemeniz en doğrusu fakat bu davranışlarına devam ediyorsa, size gönderdiği hakaret içerikli mesajlarını silmeyip dava edebilirsiniz. Bırakın mahkemede o uğraşsın, pişman olsun. Biraz sert müdahale olacaktır ama anlamıyorsa bu şekilde anlar belki :)

Back
X