Hevesi Kırılmasın...

QueenPi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2014
222
236
103
Merhaba arkadaşlar. Ben üniversite ikinci sınıf öğrencisiyim. Ama okuduğum bölümle ilgili ideallerim yok. Okulda bağlayıcı bi durumum da yok sınavdan sınava gidiyorum desem yeridir.

Yaklaşık 6 aydır kendi işimi kurma fikrim var. Organizasyon üstüne bi iş yeri açmak istiyorum. Daha öncesinde ticari bi deneyimim yok ama batsamda çıksamda en azından kendi işim olur, denemedim demem düşüncesindeyim. İşle ilgili sürekli araştırma halindeyim her gün yeni bi bilgi ediniyorum. İşime yarayabilecek kurslara katılıyorum.

Geçtiğimiz günlerde babama bu fikrimi açtım. Önce fikrimi çürütmeye çalıştı nası olacak, yapabilir misin vs. Sonrasında o da olumlu bakmaya başladı destekleyici konuştu. Kendisi esnaf emeklisi ve maddi açıdan iş kurmamda bana yardımcı olabilecek durumda.

Ama annem dün babamla bu konuyu konuştuklarını ve babamın ona "yapamayacak ama hevesi kırılmasın" dediğini söyledi. Üzüldüm tabi. Yaşım genç bi tecrübem yok ama öğrenmeye açığım ve severek yaptığım işlerde başarılı olacağıma inanıyorum. Tabi her türlü ihtimali de göz önünde bulunduruyorum işler kötü de gidebilir. Zaten kime bahsetsem nası yapacaksın diyo bi yandan da başarılı olup herkesi utandırmak istiyorum.

Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Organizasyon alanında çalışan ya da kendi işinin sahibi olan hanımlar varsa fikir bekliyorum.

simdi üniversite ogrencisisin hic deneyimin yok kendine ait yer acicaksin hemde böylesine karisik bi ortamda illa ki yapicam dersende ince okuluna odaklan sonrada bu iste tecrube edinecegin bir yerde calis oyle olmaz pismeden pat diye patron oluyin once calisip ogrenip tecrube etmelisin sonra ne yapicaksan yap

Bu fikri diyebilirim çevremde 20 kişi düşünüyor ,malesef her konuda ilk işe giren pastanın kaymagini yiyor .o kadar fazla organizasyon firması var ki böyle küçük çaplı işlerle ugrasan hatta batanina şahit oldum . Ticaret kolay gibi görünse o kadar kötü ki zor ve yipratici bir iş .Henüz bu kadar gençken hiç bulaşma biraz maaşlı olarak piş derim piyasada

Sende ki hem genç hem de biraz deli cesareti :)
Bu zamanda çok zor. Bi sureligine rafa kaldır bence bu zaman zarfinda da kendine baska yerlerde tecrube kazandir. Sadece işi cevirmek önemli degil insan iliskilerinde de deneyim kazanmak gerek.

Piyasalar şu an çok kötü tutmuş nice şirketler ya batıyor ya da küçülmeye gidiyor. Bu şartlar altında iş kurmak çılgınlık. Çok gencsiniz. Önce maaşlı çalışıp iş hayatını tatmak daha mantıklı. Bir de organizasyon şirketi cidden çok fazla. Tabi bu işi yapan arkadaşlar daha iyi yardımcı olur ama öncelikle okulunuzu bitirip öyle önünüze bakmak daha mantıklı.

Arkandayım. Bu devirde aksine girişimci olacaksın. İnsanlar birden bire yükselmezler. Bata çıka öğreneceksin. Basıl yapacaksın? Diyen çevrenin aksine yapacağım diyeceksin. Girişimci olmak iyidir. Başarılar dilerim

Maddi durumunuz el veriyor. Babanız da sıcak bakıyor. Bence deneyin. Bu gibi işlerde güleryüz, samimiyet ve iyi laf yapan bir ağız (dil mi denir?) iş yapar aklınızda bulunsun:))

Ben üniversitede 1 buçuk yıl organizasyon şirketinde çalıştım ama çok çok farklı bir yapıydı tanınmamak için söylemeyeyim.
Önemli olan sizin organizasyon yapan birinin yanında staj gibi çalışıp işi öğrenmeniz. Sonra zamanla malzemeleri alır işi kurarsınız. Ama işi işte öğrenin tavsiyemdir umulmadık ayrıntıları var.

Arkandayım. Bu devirde aksine girişimci olacaksın. İnsanlar birden bire yükselmezler. Bata çıka öğreneceksin. Basıl yapacaksın? Diyen çevrenin aksine yapacağım diyeceksin. Girişimci olmak iyidir. Başarılar dilerim
Teşekkür ederim duymaya ihtiyacım olan şey bu aslında.

Ben üniversitede 1 buçuk yıl organizasyon şirketinde çalıştım ama çok çok farklı bir yapıydı tanınmamak için söylemeyeyim.
Önemli olan sizin organizasyon yapan birinin yanında staj gibi çalışıp işi öğrenmeniz. Sonra zamanla malzemeleri alır işi kurarsınız. Ama işi işte öğrenin tavsiyemdir umulmadık ayrıntıları var.
Bunu da düşünüyorum. Uzun süreli bi çalışma olmasada hiç değilse işleyişi görmek adına bi firmada bi kaç ay çalışabilirim.

Kaybedecegin tek sey para olur. Onun da telafisi vardir. Umutlarini sondurme ama adimlarini saglam at. Bu is icin onemli olan cevrenin genis olmasi. Isyeri kurmadan once ufak tefek biseylere kalkis sosyal medya uzerinden kendini duyurup evden baslat. O zaman onunu daha iyi gorursun. Cesaretini cani gönülden tebrik ederim kismet isi bu bakarsin batarsin bakarsin allah yuru yaa kulum der. Bu hayatta basarili insanlara bakarsan hepsi hayatinin bir doneminde risk alip o risk sayesinde o yerlere gelmislerdir.

Girisimci olmali. Ayni yaslardayiz ama ben cesaret edemem ve yapamam boyle bisi. Ama destekliyorum fikrini kafana koyduysan yapabilirsin. Sadece ilgini ceken baska bi alana yönel derim cunku organizasyon sirketi olarak cok fazla secenek ve tutunmus sirket var.. Insanlar bi organizasyon duzenlediklerinde yeni birisini degilde tuyunmus yerleri tercih ederler. Baslarda tanitim amacli cok ucuza calismalisiniz. Imstagramda sayfa acip tanitiminizi iyi yapmalisiniz. Belki takipci bile satin almaniz gerekebilir.

Baska alana yönel derim. Ama aklima gelmiyo secenek. Ille organizasyon diyosanda onerilerim bunlar :)

Benim size su önerim olacak: mümkünse oganizasyon is yerinde staj yapin bir kac tane. Ilginizi ceken alanlarda. Benim bir arkadasim is kurdu hic tecrübesi olmadan. Seneler sürdü ama calisa calisa su anda cok basarili kendi alaninda. Yapamaz diye birsey yok.

Tavsiyem önce mutfağında piş, işi öğren. Sonra kendi şirketini kurarsın. İşi bilmeden şirket kurmak zor, para kolay kazanılmıyor. Burada batarsın çıkarsın amaan nolcak diyenler olmuş da yazık günah olmaz mı giden paraya, babamdan sermaye alacağım emekli adam diyorsun. Ki baban bile tam güvenemiyor sana. Girişimci ol ama temelin de sağlam olsun. Babanın da güvenini kazanmış olursun, daha içi rahat destek sağlar sana hevesini ve uğraşlarını gördükçe.

Tabiki dene şansını. Maaşlı çalışan olmaktansa kendi işinin patronu olmak çok daha iyidir. Belliki farklı bir insansın, ideallerin var. Ailen de arkanda destek. Önce istediğin alana yoğunlaş. Bu alanda iş deneyimi sahibi ol. Daha okulunun bitmesine zaten var. Bitene kadar bu alanda tecrübe kazan sonra yavaş yavaş başlarsın

Back
X