Hevesim boğazımda düğüm düğüm...

arkadasımın durumu kız tarafı yapılıcaksa herkez uzerıne dusenı yapsın gıbı bır sey solemıs

ama erkek tarafı hemen hemen her seyı kız tarafına yukleyınce oldu olucak gel bide iç güveysi ol durumuna getırmeye calısmıslar resmen

oglanında rengını bellı etmesı tabıkı daha ıyı oldu ıkı aglarsın uc aglarsın ucuncude allahım benı kurtarmıs dersın

arkadasım aılesıde emeklı anne babası durum ortada

Bu örnekte elbette o damatin yaptigi sey güzel degil. O'da ailesine karsi gelip, biz gençler herseyi beraber yapmak istiyoruz demesi lazimdi. Ona'da tabi yaziklar olsun o kizi ortada biraktigi için, fakat yinede söylüyorum, ailelerin dügünlerde herseye karismak ile, mesela gelin tarafi birçok sey talep etmek ile durum daha kötü oluyor.

işin içine girince hiç öyle olmuyor canım ağız tadıyla gerginlik olmadan olsun diyorsun biz şu tarihte düşünüyorduk demeye kalmadan konu kapanıyor sen de hevesli gelin olarak ortada kalıveriyorsun

Hayir, bende dügünümde esim ile beraber tarihi belirledik ve kendimiz açikladik ailelerimize, su tarihte istiyoruz diye. Ondan sonra kendimiz salonlari gezdik, hazirliklara basladik. Bu konuda esimin ailesinden hiç birsey beklemiyordum.

Bence sorun nisanlin..

biz 3 tarih belirledik sizin için uygunu yada asla olmasın dediklerinizi söyleyin ona gore hazirliklara baslicaz demeli.

Evlenmeyi isteyen sizsiniz nasıl evlenme bteklifi yaparken babasibin agzindan çikan lafa bakmadiysa şimdide onlari ikna edemiyorum diye bahane uydurmasin...

Bu örnekte elbette o damatin yaptigi sey güzel degil. O'da ailesine karsi gelip, biz gençler herseyi beraber yapmak istiyoruz demesi lazimdi. Ona'da tabi yaziklar olsun o kizi ortada biraktigi için, fakat yinede söylüyorum, ailelerin dügünlerde herseye karismak ile, mesela gelin tarafi birçok sey talep etmek ile durum daha kötü oluyor.

Hayir, bende dügünümde esim ile beraber tarihi belirledik ve kendimiz açikladik ailelerimize, su tarihte istiyoruz diye. Ondan sonra kendimiz salonlari gezdik, hazirliklara basladik. Bu konuda esimin ailesinden hiç birsey beklemiyordum.

yani burda ıkı aıle dugun yapıyor ımkan bakımından tabıkı ımkan kımde varsa o yapsa ıyı olur ama erkek tarfı her seyı kız tarafına yukleyınce

durumun bu sekılde olması kacılnılmaz

yalnızlık her şeyi yapmak zorunda olmak ne zordur canım ya...
Allah seni iyi bir anne eder inş.
hayırlısı olsun diye dua et...
şunu da söylemek istiyorum her şeyi biz yapacağız mantığı beni çok üzüyor herkes ucundan bu yuvanın kurulmasına katkı sağlamalı.erkek aileleri ortalığı karıştırıp yeri geldiğinde de gelinlik,hizmet bekliyorlar anlayamıyorum.

teşekkür ederim canım ama benim akrabalarım işsiz kaldığımda bile başının çaresine bak diyor. yıllardır ceplerinden 100 lira zor çıkmıştır ben okul iş çabaladım hep

öyledir tabii akraba bir taraftan el sayılır. Ama canım sen zaten ayakları üzerinde duran akıllı bir bayansın büyüklük yapsalar oğlan tarafıyla görüşse konuşsa yalnız olmadığını el tarafı da sahipsiz olmadığını

gerçi sahipsiz hiç kimse yoktur. Kimsesizlerin kimsesi allah var ona sığın yer gök dua üstüne Allah büyüktür inşallah hayırlısıyla sonuçlanıR.

öncelikle sevdiğin sana değer veren biriyle 4-5 yıllık bir ilişki içinde olduğun için mutlu olman gerek. Birbirinizi sahiplenmiş ve çok emek vermişsinizdir. Bu yüzden birazcıkta erkeklerin gözüyle bakalım: ailesine de karşı çıkmak istemiyor fakat seni de üzmek istemiyor gibi. Yani ben öyle anladım.
Madem birbirinizi seviyorsunuz şartlarda evlenebileceğiniz gibi bu iş bir ev kiralamaya ve düğün yapmaya bakar. Düğündeki takılarla salonun kirası ve ev kirasının bir kısmı bile çıkabilir.
Benim annem ve babam öyle evlenmiş ailelerinden tek kuruş yardım görmeden. Sadece birkaç eşya almışlar en gereklilerini. Sonra yavaş yavaş gerisini tamamlamışlar. İkisi de çalıştığı için ailelerine de yardım etmişler.

Yuvayı yapan dişi kuş olduğuna göre birazcık cesur olmalısın. Borç altına da girebilirsin ve alnının akıyla hepsini ödeyip birikimini de yaptıktan sonra bizimkiler gibi çocuklarına anlatacağın bir hikayen olur. Ayrıca Allah evlenmek isteyene yardım eder. Sen önce bir plan yap ne zaman nerede nasıl olacak bu nikah diye. Sevgilinin de fikrini al sonra sizden sadece düğün günü gelmenizi istiyoruz diyip sevgilinin ailesine durumu açabilirsiniz.

Ayrıca onların da ne düşündüğünü bilemezsin belki sana mahcup olmak istemiyorlardır nişan nikah masraflarında.
Her neyse iyimser ol kendini de üzme

Back
X