Heyecanla evladimi beklerken..

Elwing6

"Cok üret,az tüket,basit yaşa"
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
7 Ocak 2019
4.874
8.221
108
11.haftada ozel bir hastanede ikili test yaptirdik cuma günü.doktor sonucu atti ve önce " risk değeri 1:1376 çıkmış, risksiz bölgede" dedi.daha sonra bir mesaj daha
"bir ara gelin konuşalım sonuç risksiz bölgede çıkmış ama hCG nin MOM değeri 5 in üzerinde NIPT önericem gibi size" hcg herkeste 80lerdeyken ben de 230 ve mom degerim 5,49 cikmis..netten arastirdim down sendromu riskinde bu hcg orani yuksekmis

Devlette bir daha yaptirmalimiyim 2liyi yoksa direk genetik testi mi yaptirmaliyim.inanin perisan haldeyim.kendimde özel egitim ögretmeniyim downlu cocuklarima bakip bakip agliyorum sabahtan beri..bir deger cut off altindayken kan degerim nasil boyle yuksek? Ensesi 0.9du ve burun kemigi de vardi..ultrasonda iyidi her sey

Allah inşaallah acil şifalar versin. Tam olarak anlamadığım dilden konustunuz ama algıladıgım kadar down sendromlu oldugunu mu ögrendınız bebegınızın yada ıhtımalı mı var.

Allah inşaallah acil şifalar versin. Tam olarak anlamadığım dilden konustunuz ama algıladıgım kadar down sendromlu oldugunu mu ögrendınız bebegınızın yada ıhtımalı mı var.
2li sonucumda sikıntı gozukuyor.ihtimal

Ben hiç risk yokken genetik test yaptırdım. Sağlıklı evladım şu an, ama down sendromlu olsa bile aldırmayacaktım. Yaptırmakta ki amacım bir sorun varsa hayatımı ona göre planlamaktı. İşimi, bakıcımızı, evimizi gibi. Ben yaptırmanızı tavsiye ederim. Sağlıkla kucağınıza alın inşallah

Test sonuçlarından hiç anlamam. Netten araştırma yapmayın. Gidin doktorla görüşün. Ona itimat etmezseniz başka doktora gidin. Bir kaç doktor görüşü alın. Kendinizi de bu kadar yıpratmayın. Allahtan hayırlısını isteyin.

korkmayın benim eltime (ense kalın) ve kuzenimin eşine de (değerler yüksek) down sendromlu dediler sonra sorun yok dediler her ikisinin de çocuğu şuan çok sağlıklı başka doktora görünün çünkü eltim de kuzenimin eş de doktor değiştirip emin oldular

Ben hiç risk yokken genetik test yaptırdım. Sağlıklı evladım şu an, ama down sendromlu olsa bile aldırmayacaktım. Yaptırmakta ki amacım bir sorun varsa hayatımı ona göre planlamaktı. İşimi, bakıcımızı, evimizi gibi. Ben yaptırmanızı tavsiye ederim. Sağlıkla kucağınıza alın inşallah
En guzeli bu ikililerle 3lulerle ugrasmadan halletmek..yanilma oranlari cok yuksek..kac gunde geldi ?

Merhaba,
Öncelikle inşallah öyle birşey yoktur.. Moralini yüksek tut ki bebeğin de üzülmesin..
Bu konu hakkında bilgim yok ama farklı birşey diyeceğim.

4 gün önce akrabam bebeğin gelişimi 33 haftada durmuş. Doktorlar almıyor bebeği.. 38 hafta oldu öyle böyle derken. Son bikaç gün içinde doktorlar hep bebeğin örneğin bacak kemiği, baş ölçüsü normal değil engelli demiş..
Sancısı geldi suyu geldi hala almıyorlar. Sözde korkudan..
Hatta belden uyuşturmuşlar sonra demişler engelli olablir anne korkmasın bir de narkoz vermişler.. Sonuç Allah A şükür sağlıklı..
Bence devlet hastanesine gidip tekrar test yaptır. İnşallah yoktur birşeyi..

korkmayın benim eltime (ense kalın) ve kuzenimin eşine de (değerler yüksek) down sendromlu dediler sonra sorun yok dediler her ikisinin de çocuğu şuan çok sağlıklı başka doktora görünün çünkü eltim de kuzenimin eş de doktor değiştirip emin oldular
Bir de devlet hastanesinde yaptirip sonra genetik test yaptiracagim aslinda en temizi genetik test..

Benim de yüksek çıkmıştı ama doktorum Burun kemiği var, ense kalınlığı da normal bir de serçe parmağının orta kemiği de mevcut. Mümkün değil demişti. Gerçekten de sorun olmadı. Benimki 35 üstü gebelik olduğu İçin testte öyle çıkmıştı ama yüksek çıkacağını doktorum test öncesi söylemişti zaten. Sizinki de farklı bir sebepten öyle çıkmış olabilir. Diğer bulgular normal gösteriyor sonuçta. 2.test falan yaptırmayın bence.

Merhaba,
Öncelikle inşallah öyle birşey yoktur.. Moralini yüksek tut ki bebeğin de üzülmesin..
Bu konu hakkında bilgim yok ama farklı birşey diyeceğim.

4 gün önce akrabam bebeğin gelişimi 33 haftada durmuş. Doktorlar almıyor bebeği.. 38 hafta oldu öyle böyle derken. Son bikaç gün içinde doktorlar hep bebeğin örneğin bacak kemiği, baş ölçüsü normal değil engelli demiş..
Sancısı geldi suyu geldi hala almıyorlar. Sözde korkudan..
Hatta belden uyuşturmuşlar sonra demişler engelli olablir anne korkmasın bir de narkoz vermişler.. Sonuç Allah A şükür sağlıklı..
Bence devlet hastanesine gidip tekrar test yaptır. İnşallah yoktur birşeyi..
Gidecegim mutlaka amacim benim gibi yasayanlar varsa ögrenmekti.tesekkurler

Kuzenımın bu sekıldeydı sonucu , o kan testı yaptırdı su amerıkaya gonderılenden . Sonucları temız cıktı

bir arkadaşıma ense kalınlığı yüksek dediler

genetik test yaptılar beklerken bayağı üzüldü vs

sonuç koca kafalı bir kız çocuğu

yani cidden ensesi kalınmış ama rahatsızlıktan değil tip olarak

annesi babası da iri insanlar hem kemikli hem kilolu kız da öyle olmuş

sağlıkla kucağınıza alın

beklemek daha zor

ikili geçse üçlü olacak dörtlü olacak

en kesini genetik test o da biraz beklemeli biraz maliyetli

Bence genetik testi yaptırın içiniz rahat eder.burda herkes birşey olmaz diye olumlu ihtimallerden bahsetmiş ama her zaman olumsuz ihtimaller de olabilir. Türk insanının genel kanısı "bize bir şey olmaz"dır ama gayette olabilir.

Benim de yüksek çıkmıştı ama doktorum Burun kemiği var, ense kalınlığı da normal bir de serçe parmağının orta kemiği de mevcut. Mümkün değil demişti. Gerçekten de sorun olmadı. Benimki 35 üstü gebelik olduğu İçin testte öyle çıkmıştı ama yüksek çıkacağını doktorum test öncesi söylemişti zaten. Sizinki de farklı bir sebepten öyle çıkmış olabilir. Diğer bulgular normal gösteriyor sonuçta. 2.test falan yaptırmayın bence.
Sizin kacti acaba mom degeri mi yuksekti benim yaasim 28...cut off alto bir deger ama kan yuksek 3lu degilde direk genetik onermis o da ilginc geldi

Allahım sağlıkla kucağına almayı nasip etsin arkafasim ama eğer kafanda hep soru işareti olacaksa ve imkanın da varsa en güzeli genetik test yaptırmak yoksa hamileliğin sıkıntı stresle geçer bu durum da bebeğini olumsuz etkiler

bir arkadaşıma ense kalınlığı yüksek dediler

genetik test yaptılar beklerken bayağı üzüldü vs

sonuç koca kafalı bir kız çocuğu

yani cidden ensesi kalınmış ama rahatsızlıktan değil tip olarak

annesi babası da iri insanlar hem kemikli hem kilolu kız da öyle olmuş

sağlıkla kucağınıza alın

beklemek daha zor

ikili geçse üçlü olacak dörtlü olacak

en kesini genetik test o da biraz beklemeli biraz maliyetli
Basta olcemedi 10.haftada 1.8 gordum dedi sonra ikilide vajinal bakayim dedi daha net olsun bu kez 0.9du yani yoktu ense kalinligi..ben kan degerimde ona gore gelir diyodum ama kan sonucum sıkıntilı oldu bu seferde..

Kuzenımın bu sekıldeydı sonucu , o kan testı yaptırdı su amerıkaya gonderılenden . Sonucları temız cıktı
Cok sukur..ben de yaptirayim 9 ay icim rahat olur..keske ulkemizdeki testlerde boyle olsa.

11.haftada ozel bir hastanede ikili test yaptirdik cuma günü.doktor sonucu atti ve önce " risk değeri 1:1376 çıkmış, risksiz bölgede" dedi.daha sonra bir mesaj daha
"bir ara gelin konuşalım sonuç risksiz bölgede çıkmış ama hCG nin MOM değeri 5 in üzerinde NIPT önericem gibi size" hcg herkeste 80lerdeyken ben de 230 ve mom degerim 5,49 cikmis..netten arastirdim down sendromu riskinde bu hcg orani yuksekmis

Devlette bir daha yaptirmalimiyim 2liyi yoksa direk genetik testi mi yaptirmaliyim.inanin perisan haldeyim.kendimde özel egitim ögretmeniyim downlu cocuklarima bakip bakip agliyorum sabahtan beri..bir deger cut off altindayken kan degerim nasil boyle yuksek? Ensesi 0.9du ve burun kemigi de vardi..ultrasonda iyidi her sey
Canım, ense kalınlığı ve burun ölçümlerinde problem yoksa kendini bu kadar yorma.

İkinci kızımda ikili test sonucum down sendrom riski yüksek çıktı. Doktorum, gelişimi gayet iyi; burun ve ense ölçümleri sağlıklı. Ben olacağını sanmıyorum ama istersen down sendrom testi yaptırabilirsin, dedi. Yaptırmak istedim ve beni genolab diye özel bir laboratuvara yönlendirdi. Gittim ve benden kan alındı.

Hatta kan verdiğim dönem noel ve yılbaşına denk geldiği ve Amerika'da tatil olduğu için sonuçlar geç gelecek diye bilgilendirdiler. Bu test yanlış hatırlamıyorsam, %99.8 oranında doğru sonuç veriyordu. Bayağı bir bekledikten sonra güzel haberi aldık şükür, bebiş gayet sağlıklıydı.

Doktorum beni rahatlattığı ve ilk kızımda çok daha büyük riskler ile uğraştığım için ben çok fazla stres olmadım. Doktorunla görüş ve amniyosentez önerirse yaptırmadan önce biraz pahalı ama kanından baktır önce. Yaşadığı şehir neresi bilmiyorum ama muhakkak vardır böyle laboratuvarlar.

Back
X