- Konu Sahibi okaliptuss
Arkadaşlar şu regl günlerini hiç sevmiyorum, sabahtan beri çok sinirliyim, var mı bana önerebileceğiniz tavsiyeleriniz?? sakinleştirici bitki çayları falan, hangisi iyi gelir?
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
ben çikolata yiyerek stres atıyorum![]()
papatya çayı, kantaron çayı tavsiye ederim rahatlatır
Sinirli olmayı geçtim her halta ağlıyorum son bir hafta.
Arkadaş geçende kendimi Demet Akalının Türkan şarkısına ağlarken buldum bu kadarda saçmalıyorum
Varsa bi çaresi bende isterim,öyle çay mayda etkilemiyor beni bildiğin ağlak zırlak gidiyor![]()
ben de genelde bu dönemde acaip ağlak oluyorum gözyaşlarıma hakim olamıyorum ama bu sefer çok sinirli oldum nedense.
bende iinanılmaz sinirli ateş topu gibi oluyorum.
geçen bi yerde okudum guya bu öğrenilmiş sinirmiş şehirli kadınların ilgi çekme yöntemiymiş filan yazıyodu şok oldum ben kendimi bildim bileli 14 yaşımda hasta oldugumdan beri bu dönemi hep sinirli geçiyorum 14 yaşında kız kimden öğrencekte sinirli olcak sanki dimi.buna çok sinirlenmiştim mesela.üstelik bu yoruma katılan kadınlarda vardı yok bizde oluyoruz ağrısı yok siniri yok mızmız hemcinslerin dikkat çekme yöntemi yazmışlardı.sanki herkeste aynı olcakmış gibi o dönem.yine sinirlendim bak.
bu arada bugün adaçayı içtim iyi geldi gibi.
ne saçma bişey inanmıyorum öyle olduğuna nerden öğreneceğiz ki bunu, ben de şuan patlamaya hazır bomba gibiyim çok fena.
Arkadaşlar şu regl günlerini hiç sevmiyorum, sabahtan beri çok sinirliyim, var mı bana önerebileceğiniz tavsiyeleriniz?? sakinleştirici bitki çayları falan, hangisi iyi gelir?
"13 yaşımdan beri olmama rağmen nedense bir kere bile sinir harbi ve depresyon geçirmedim bunu yaşarken. biraz fazla abartıyor olmayasınız? yok reglden 1 hafta önce 1 hafta sonra aranmazmış. o zaman ayın 3 haftası sinir harbi geçiriyorsun sen yılda kaç zamanregl döneminde kadının agresifleşmesi, bunalıma girmesi veya "tatlı krizi" yaşaması için hiç ama hiçbir fiziksel gerekçe bulunmaz.
ağrı haricinde, bir kadının regl döneminde gerginleşmesi, kendini tatlıya tuzluya vermesi tümüyle psikolojik ve "öğrenilen" bir durumdur. "modern akımlar" kadına regl döneminde böyle olması gerektiğini öğütler, teşvik eder ve bunu "över"...
bundandır ki, şehirli olmayan kadınların hiçbirinde pms belirtileri görülmez.
not:
pms görülen "hasta"ların plasebo'ya %80'e varan oranlarda olumlu yanıt verdiği görülüyor. bu da, regl dönemi davranış bozukluklarının büyük kısmının psikolojik kökenli olduğunan kanıt teşkil ediyor.
ekşi sözlükten alıntıdır.
"13 yaşımdan beri olmama rağmen nedense bir kere bile sinir harbi ve depresyon geçirmedim bunu yaşarken. biraz fazla abartıyor olmayasınız? yok reglden 1 hafta önce 1 hafta sonra aranmazmış. o zaman ayın 3 haftası sinir harbi geçiriyorsun sen yılda kaç zamanregl döneminde kadının agresifleşmesi, bunalıma girmesi veya "tatlı krizi" yaşaması için hiç ama hiçbir fiziksel gerekçe bulunmaz.
ağrı haricinde, bir kadının regl döneminde gerginleşmesi, kendini tatlıya tuzluya vermesi tümüyle psikolojik ve "öğrenilen" bir durumdur. "modern akımlar" kadına regl döneminde böyle olması gerektiğini öğütler, teşvik eder ve bunu "över"...
bundandır ki, şehirli olmayan kadınların hiçbirinde pms belirtileri görülmez.
not:
pms görülen "hasta"ların plasebo'ya %80'e varan oranlarda olumlu yanıt verdiği görülüyor. bu da, regl dönemi davranış bozukluklarının büyük kısmının psikolojik kökenli olduğunan kanıt teşkil ediyor.
ekşi sözlükten alıntıdır.
bende çok sinirli olurum sancılardan zaten hiç bahsetmiyorum
çektiğim sancı dahada sinir ediyor beni
bana en iyi ıhlamur ve çikolata geliyor![]()