hiç tecrübem yok nasıl iş bulacam??

alonedark18

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Ocak 2019
2.921
1.694
63
insalah en kısa zamanda ise girmeyi planliyorum...ama ne yazikki lise mezunuyum , evlilik çocuklar derken ve eşim yuzunden kendimi gelistiremedim...şimdi iskura üyeliğim var ama nebileyim güzel işler yok ya bide rezil olmaktan korkuyorum özgüvenin yerle bir olmuş sanırım evde iken.....PC kullanmayı ofis programları kullanmayı bilenler diyorlar hep başvurularda ne yazikki ben bunu bilmiyorum hani gel ogretiriz deseler tamam da onlarda beni beklemiyor yani bir sürü tecrübeli kişi varken ....Gratis tarzı yerlere cv bırakmıştım hala dönen yok ...hastahanelere netten cv bıraktım tabikide dönüş yok ...ne yapacağım ya böyle

bak şimdi Orta doğu teknik üniversitesinin online kursları var ücretsiz avrupa birliği karşılıyor. bilgisayar başında o online kursa bak sertifikanı al. sonrabaşka ünivertilerinde çok uygun kursları var online. VE ismeğe yazıl yakında açılıcak kurslar. ilk önce kendıne bır alan seç sekreterlık olur yada çocuk bakıcılığı yada aşçı yardımcılıgı vs birsürü kurs. ve korkma bılgısayar programını k ımse oyle detaylı bılmıyor zaten. ismek de kursa gıtsen cogu ınsandan ıyı olursun. gözünü korkutma. ben okuldan mezun oldugumda cv me şunu yazmıstım ben yenı mezunum bu işi ögrenmek ıstıyorum ücret benım ıcın onemlı degıl ben kendımı gelıstırmek ıstıyorum yazdım ve 4 yer iş teklıfımı kabul ettı. sertıfıkaları topla cv nı guzellestır.
bak bu adres de odtü nün ücretiz kursları var ıncele

Öncelikle bilgisayar ve programlarını öğrenin. Yakında belediyelerin ücretsiz yüzyüze kursları açılır (belki şuanda açıktır bilmiyorum) onunla beraber meslek edindirme kurslarında olacaktır, birlikte devam edip meslek edinebilirsiniz.
Hastane gibi yerlerde çalışmak için mutlaka bilgisayar bilmeniz ve en basitinden sertifika sahibi olmanız gerekli.
Istanbul işletme estütüsünden de ücretsiz sertifika alabilirsiniz, çocuklardan yardim alıp üye olursanız canlı derslere katılıp 2 hafta sonra sınav olup sertifika alabilirsiniz

peki bu kurslar nekadar sürer

el yapımı tarzı işlere yeteneğiniz varsa oturduğunuz yerden üretip internette satabilirsiniz.

Halk eğitim, İSMEK gibi kurslara gidip orada terzilik, kuaförlük gibi eğitimler alabilirsiniz. Bir dikiş makinesi alıp evinde çeyizlik ürünler yapan veya terzilik yapıp tunik gömlek bluz diken kişiler var. Sizde böyle bir iş yapabilirsiniz.
Bir tanıdığım böyle bir kursta eğitim aldıktan sonra dışarıya Fransız güpürlü banyo takımları, nişan bohçası seti, bebek bohçaları filan yapıp satıyordu hatta ilk etapta kumaşları kestikten sonra kursta hocaların yardımı ile dikip satmaya başladı.
Başka bir tanıdığım lisans mezunuydu istediği gibi bir iş bulamayınca kokulu sabun ve taş işine girdi. Instagram ve Facebook üzerinden sayfalar açıp satış yapmaya başladı. 4 sene önce aylık gelirim 3 bini buluyor demişti.

yaşınızı yazmamışsınız

arkadaşlar güzel öneriler getirmişler bunlar değerlendirilir ama zaman alır

lakin tüm işler masabaşı yahut bilgisayarlı değil

yani ofis ortamında yemek çay temizlik işi de var temizlik dediğim sabah masaları sil, yerleri viledala, çayı hazırla öğlene yemek yap yahut şirketin getirdiği yemeği dağıt, bulaşık topla yıka (hatta çoğunda makine var)

şimdi bu tarz bir iş ile de başlanabilir, özellikle bu dışarıda yemek yasağı sonrası ofisler bu sisteme geri dönüyor

yahut fabrika tarzı atölye tarzı yerlerde iş bakılabilir

evet gönül ister herkes masa başında otursun ama o tarz işler maalesef artık üniversite mezunlarında hatta mağazaların satış danışmanları da üniversite mezunu çoğu yerde

iş arama kriterlerinizi geliştirmenizi tavsiye ederim, yine kendi çocuklarınız sıkıntı olmayacaksa çocuk bakıcılığı da öneririm de onda da referans istenir, belki tanıdık komşu vs çıkarsa olur

Ofis programlarını online kurslar ya da videolarla başlangıç seviyesinde öğrenebilirsiniz, bu da en fazla 1 ay sürer. Çok zor değil.

Nasıl bir pozisyon arıyorsunuz bilmiyorum ama mağaza çalışanı olmak istiyorsanız bir tanıdık sokun devreye, hızlansın süreç.

En guzeli ucretsiz kurslara katilmak elinizin yatkin oldugu ise yoğunlaşırsaniz başarı gelecektir en azindan ilk adimlar ozguven eksikliginizi kirmaniz icin bile yeterli olur

Ablacığım şu dönemde tecrübesi olanlar veya bir sürü yetkinlik sahipleri bile iş bulamıyor. O yüzden hiç dert etmeyin. Ne tarz bir iş arıyorsunuz bilmiyorum ama sekreter veya çağrı merkezi gibi işler olabilir. Çalışırken de kurslara falan kayıt olursunuz gidersiniz. İşkuru bilmiyorum ama halk eğitim merkezlerinin falan çok güzel kursları var. Hocaları da çok iyiymiş. Ben excel i youtube tan geliştirmiştim. Hem izliyordum hem de bilgisayar başında kendi kendime yapıyordum :)

bu durumda temizlik vs ne olursa olsun iş ayırtımı yapmamalısın canım.

“ işkurda güzel işler yok ya “ derken ? buldunuz uygun oldunuz sizi aldılar siz güzel bulmadınız öyle mi ?

Belediyelerin kurslari var blgisayar ve dil ogrenimi icin onlara katılabilirsiniz. Ben hem özelde hem de belediyenin kurslarinda bilgisayar kursuna gittim halen bilgisayarda cok hizli degilim. Aciktan bir bolum okuyabilirsiniz ilgi alaniniza gore ben su an 3. universitemi okuyorum atanmak istiyorum planlarinizi uzun vadeli yapin magazacilikta kariyer yapmak istiyorsaniz o baska. Halkla iliskiler pazarlama aciktan okuyanilirsiniz. Universite okumaniz kisisel gelisiminiz ve ozguveniniz acisindan da iyi olur bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…