Hiç yaşamasaydım ve tanımasaydım ..

zazzz

Üye
Kayıtlı Üye
7 Aralık 2012
31
0
16
Giresun
İnsanın bazı anları olur hani hiç yaşamasaydım ve bazı insanlar olur hiç tanımasaydım der.. Benim ki küçük bi anı ve bi kaç kişi değil.. Koca birkaç üzüntüyle, hayal kırıklıklarıyla geçen bi kaç kocaman yıl .. Ve her daim tuz basan insanlar .. Bakıyorum şöyle bir geçmişe .. Ne hatalar, ne telafisi zor, pişmanlığı çok şeyler .. Yaşım küçük ama silmek istediğim yıl ve insanlar çok .. İstesen de çıkaramıyorsun şimdi onları hayatından ve bağımlığın var bi şekilde .. Hal böyleyken her yaptığı şeyler oyuyor içini bu yakınlık vasfını taşıyan insanların .. Burayıda okuyorum kendime de bakıyorum ve görüyorum ki ' Boşver ' ne büyük ne sihirli bi kelime ... Keşke yapabilsem, yapabilsek .. Girerdi yoluna bi kaç şey .. Ben herkese her olaya böyle takılmaz zehirlemezdim hayatımı .. Şimdi yapabildiğim buruk, gözlerim dolu bi şekilde geçmişe bakmak, insanların bana yaptığı şeylere üzülmek .. Evimden uzaktayım üniversite için .. Şimdi evime gidip, odama girip bi ömür oraya tıkılmak ve insanların beni unutmasını istiyorum ..

bnde bazen düşünüyorum keşke geçmişi silsem bazı insanlarla hiç tanışmasaymışım diyorum ama işte keşkelerle geçmiyo ömür insan sadece kendini yıpratıyo kendimize zarar veriyoruz o yüzden geçmişe bırak ve önüne bak hayatın bize ne getireceğini bilemeyiz...inşallah hayat sana çok güzel şeyler getirir..

Küçük hatalar büyük hataları engeller herzaman canım bak "hatalıyım" diyebilmek farkedebilmek aslında kişiliğinin o hataları içinde beslemediğine işaret. ve emin ol ki sokakta gülerken gördüğün her insan telafisi imkansız ! şeyler yaşamıştır hepimiz dahiliz. Büyük pişmanlıklar zamanı geriye alamamanın hüznü odaya dıkılıp insanlardan kaçma korunma hissi... Ah bir bilsen ne olaylar var. Önemli olan ne biliyor musun 'Ders' alabilmek... Bunu becer ve kendine kızma hatalarından dolayı ve sezen aksu nun dediği gibi ...Masum değiliz hiç birimiz...

Bazen o kadar kızıyorum ki kendime kör oluyorum dışarıya .. Doğru neler var .. Ama hiçbiri kızgınlığımı bastıramıyor sanki .. Teşekkür ederim canım cevabın için :)

Üniversite için ailenden uzak olduğunu belirtmişsin. Öyle zamanlarda insanın daha çok düşünecek vakti oluyor. Çok derinlere takılma, eğer hatalar yapmasaydık bugünki aklımız olmazdı.. onlar senin olgunlaşman için yaşaman gereken şeylerdi. Geleceğini hatasız yaşamak için elinden geleni yap

Herkes gibi benim de hayatımda var böyle insanlar, hatta bu insanlar yüzünden öyle kötü şeyler yaşadım ki kendi kendime cehennemi başka yerde aramanın saçma olduğunu düşünmüştüm..Şimdi geriye dönüp bakıyorum da keşke tanımasaydım dediğim insanlar sayesinde bugün çok yol kat ettim.Artık daha iyi tanıyorum insanları, daha az zarar görüyorum.Ama bu iyi mi kötü mü dersen tartışılır tabi..

Bi ara diyodum ki Allah'ım bu dünyada hiç mi iyi insan yok?Herkes mi çıkarcı?Bu yaşadıklarımın sonucu olarak bu cevapları buldum.Evet herkes çıkarcı.Bu dünyadaki her şeyi önce insanlar kendileri için yapıyolar..Düşünsene, insanın annesi babası öldüğünde bile BEN o'nsuz naparım şimdi diye ağlıyolar arkalarından..

E durum böyle olunca da artık insanları yadırgamıyorum..Kimseyi de çok yakınıma sokmuyorum, sırlarımı vermiyorum, güvenmiyorum ve bana güvenmelerini de beklemiyorum. Herkesi hayatıma sokmuyorum, kimseden de bişey beklemiyorum..Çünkü biliyorum ki bigün benle ilgili onlara ters düşen bi durum olduğunda bi saniye bile tereddüt etmeden beni satıcaklar ya da arkamdan vurucaklar..

Sen de böyle yap bence, ailen dışında kimseye güvenme.Benim ailemde bile güvendiğim tek bi insan var.Bazı insanların malesef ailesi bile elden beter oluyo..Ama Allah bişey çıkarıyo karşısına insanın..Pişmanım deme, ders oldu de..

Bence yaşadıklarından pişman olma.Yaşanılan her kötü olay insana yeni bir şey katar,insanın zayıf olan yönlerini güçlendirir.Duygular için bir çeşit egzersizdir acı çekmek.
Benim de yaşadığım gerçekten kötü şeyler oldu geçmişte ama sürekli bunlara kafamı yorup her gün üzülüp ağlayamam.Yaşamam gerekiyormuş yaşamışım.Biraz kaderci bakmak lazım olaya bu gibi konulara.Demek ki bir eksiğinin tamamlanması gerekiyormuş,hayattan öğreneceğin bir dersin varmış.

Bu kötü şeylerden ders çıkar.Bundan sonraki hayatını en az hata ve pişmanlıkla yaşamaya çalış.Kötü bir şey yaşadın diye hayata küsme.Öldürmeyen acı güçlendirir sözünü aklından çıkartma.

İyi ya da kötü tanıdığımız her insan yaşadığımız her saniye her olay bir deneyim birders olarak kalacak hayatımızda eğer değiştiremiyorsak bunları silemiyorsak bundan sonrasına yenilerini eklememeye çalışmayız bence :34:

Aekadaslar tanımamış olsam dediğim insanlar var benımde.

ama onlar sayesınde daha gucluyum , onlar küçülmusken ben dagları aştım :)

İnsanın bazı anları olur hani hiç yaşamasaydım ve bazı insanlar olur hiç tanımasaydım der.. Benim ki küçük bi anı ve bi kaç kişi değil.. Koca birkaç üzüntüyle, hayal kırıklıklarıyla geçen bi kaç kocaman yıl .. Ve her daim tuz basan insanlar .. Bakıyorum şöyle bir geçmişe .. Ne hatalar, ne telafisi zor, pişmanlığı çok şeyler .. Yaşım küçük ama silmek istediğim yıl ve insanlar çok .. İstesen de çıkaramıyorsun şimdi onları hayatından ve bağımlığın var bi şekilde .. Hal böyleyken her yaptığı şeyler oyuyor içini bu yakınlık vasfını taşıyan insanların .. Burayıda okuyorum kendime de bakıyorum ve görüyorum ki ' Boşver ' ne büyük ne sihirli bi kelime ... Keşke yapabilsem, yapabilsek .. Girerdi yoluna bi kaç şey .. Ben herkese her olaya böyle takılmaz zehirlemezdim hayatımı .. Şimdi yapabildiğim buruk, gözlerim dolu bi şekilde geçmişe bakmak, insanların bana yaptığı şeylere üzülmek .. Evimden uzaktayım üniversite için .. Şimdi evime gidip, odama girip bi ömür oraya tıkılmak ve insanların beni unutmasını istiyorum ..

hatalar insanlar için cnm sadece sen değilsin eminol bnmde öyle çok varki keşke yaşamasaydım keşke tanımasaydım dediklerim ama napalım kötüyü görücez ki iyiyi bulalım keşke yerine tecrübe acı birer tecrübe oluyori nsana hepsi şimdi daha sağlam daha dikkatli yaşıyorum hayatımı sende eminim öylesindir hayat işte bişeyler almadan bişey vermiyor insana..inşallah bundan snra daha güzel şeyler yaşatır hayat sana ve hep iyikiler dedirtir inş hepimize...

bence yanlış düşünüyorsunuz .düşünce yapınızı degıstırmenızi tavsıye
ederım .emin olun herkesın gecmıste hataları oldu ,kımsenin dort dortluk bır
gecmısı yoktur .insanız sonucta ,bunu yapmayayım şunu etmemeyım
dıye kurulmus robot degılız .bazı seylerı yaşayarak tecrube edınmemız
gerektıgıne ınananlardanım .hatalardan pısmanlık degılde ders cıkarmak
gerektıgıne ınanıyorum .bazı seylerı yasamak gormek gerekıyordu ki
yasadık .yasamasaydık suan onun yanlıs oldugunu bılmezdık .

benımde gecmısımde cok hatam oldu ,ama hıc pısmanlık duymadım .
ne yaptıklarımdan nede gecmısımde tanıyıp hayatıma aldıgım ınsanlardan ...
cunku bılıyorum kı hıc kımse tesaduf gırmıyor hayatımıza .
hayatımıza giren herkes hatta yaptıgımız her iyi kötü şeylerın bıze katkısı oluyor .

mesela ben şuan dönup arkama baktıgım da şaşkınlıkla; "ben bunu nasıl yaptım "
diyebılıyorum.cunku hatamdan ders cıkardım .eger yapmıs olmasaydım ,şuan bılınclı
olmazdım ve o hatayı yapmaya müsait biri olurdum .

emin olun hayatımıza giren kötü insanlar bile güzel olan herşeye vesıle
olabiliyor.ben mesela bu yaşıma kadar el açıp dua ettıgımı bılmezdım .
ama yasadıgım olumsuz olaylardan sonra Allah'a sığınmayı ögrendım .
hayatıma giren kötü insan ben farketmeden boyle güzel bırseye vesıle oldu :34:

lafın özü ,bazı seylerı yasamamız gerekıyor kötü insanları da tanımamız gerekıyor .
hayat inişleri çıkıslarıyla heyecanlı ve güzeldır .herşey istedigimiz gibi olsa emin
olun sıkıcı heyecansız bir hayat sürüyor olurduk .tüm olumsuzlukların üstüne
tam da hayattan ümidini kestıgınde öyle bırsey olur kı ..hayatın değisir
deyim yerindeyse mutluluktan havalara ucarsın .o sabırlı bekleyısten sonra o
güzelliğin tadına doyamazsın .boyle heyecanlar güzeldır :34:

Son düzenleme:
bence yanlış düşünüyorsunuz .düşünce yapınızı degıstırmenız gerekıyor .
emin olun herkesın gecmıste hataları oldu ,kımsenin dort dortluk bır
gecmısı yoktur .insanız sonucta ,bunu yapmayayım şunu etmemeyım
dıye kurulmus robot degılız .bazı seylerı yaşayarak tecrube edınmemız
gerektıgıne ınananlardanım .hatalarımdan pısmanlık degılde ders cıkarmak
gerektıgıne ınanıyorum .bazı seylerı yasamak gormek gerekıyordu ki
yasadık .yasamasaydık suan onun yanlıs oldugunu bılmezdık mesela .

benımde gecmısımde cok hatam oldu ,ama hıc pısmanlık duymadım .
ne yaptıklarımdan nede gecmısımde tanıyıp hayatıma aldıgım ınsanlardan ...
cunku bılıyorum kı hıc kımse tesaduf gırmıyor hayatımıza .
hayatımıza giren herkes hatta yaptıgımız her iyi kötü şeylerın bıze katkısı oluyor .

mesela ben şuan dönup arkama baktıgım da şaşkınlıkla; "ben bunu nasıl yaptım "
diyebılıyorum.cunku hatamdan ders cıkardım .eger yapmıs olmasaydım ,şuan bılınclı
olmazdım ve o hatayı yapmaya müsait biri olurdum .

emin olun hayatımıza giren kötü insanlar bile güzel olan herşeye vesıle
olabiliyor.ben mesela bu yaşıma kadar el açıp dua ettıgımı bılmezdım .
ama yasadıgım olumsuz olaylardan sonra Allah'a sığınmayı ögrendım .
hayatıma giren kötü insan ben farketmeden boyle güzel bırseye vesıle oldu :34:

lafın özü ,bazı seylerı yasamamız gerekıyor hatta kötü insanlarıda tanımamız gerekıyor .
hayat inişleri çıkıslarıyla heyecanlı ve güzeldır .herşey istedigimiz gibi olsa emin
olun sıkıcı heyecansız bir hayat sürüyor olurduk .tüm olumsuzlukların üstüne
tam da hayattan ümidini kestıgınde öyle bırsey olur kı ..hayatın değisir deyim yerindeyse
mutluluktan havalara ucarsın .o sabırlı bekleyısten sonra o güzelliğin tadına doyamazsın .
boyle heyecanlar güzeldır :34:

Aynı şeyleri düşünüyoruz ama ben böyle güzel ifade edebilirmiydim bilmiyorum.
Doğru söze ne denir :))):13:

Ben seviyorum burayı, güç veren yorumlarınızı :) Hepinize cevaplarınız için bin teşekkür ..
Dediğiniz gibi ders almam gereken şeyler varmış ve aldıım ! Umarım daha iyi olur her şey, hepimiz için :)

Back
X