Hiçbirşey Herşey midir..

• Konu Sahibi Konu Sahibi akasya26
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
A

akasya26

Ziyaretçi
son zamanlar da okudukça aklımdan geçiyor,,
okuyorum mesalâ,, doğum günü başlıkları.. çok mutluyum evleniyorum paylaşımları,.. bitti.boşanıyoruz iç acısı.. evladım oldu pırpırlığının paylaşılması ve devamları..
anlatma ihtiyacı, isteği, dürtüsü yada..
niçin kendimizi paylaşmak istiyoruz, niçin ilgi görmek hoşumuza gidiyor
bizi bu paylaşıma iten dürtünün kaynağı hangi his..
paylaşmazsak neden paylaşma ihtiyacı hissediyor içimiz..
…
kaplumbağalar kolay canlılardır.. yani bana öyle gelir.. zorlandığı an vakit kaybetmeksizin kendine çekilebilen
özgür mü özgür olmayan mı karar veremediğim.. yorulduklarını hissettikleri an ellerini ve ayaklarını büzerek kendileri ile kalabilmeye özgür canlılar..

bizi esasen yoran yaşananları olduğu gibi kabul etmemek/edememek mi..
edemediğimiz zaman yersiz harcanan enerjinin yorgunluğu mu..
kabul ettiğimizi zannettiğimizi aslında içten içe kabul edememek mi yada..
kontrolsüz gelişen içsel isyana dur diyememek mi..
kabul edememeyi kabul edip, boyun büküp devam mı edeceğiz içsel gelgitlere..
mücadeleci bir yapıya sahip olanlar şanslılar galiba bu nokta da.. çünkü bazı insan bir müddet sonra duruyor.. mücadeleci yapının şansı durmadan devam edebilmesi..
o andan sonra da -durmayı seçtikten sonra- hayat birbirine yönelen ok işaretleri gibi, hep tekrarlardan ibaret...
çözüm yoksa yapılabilecek bir adım da yok..
tükeniş değil, başlangıç olması lâzım belki de..
...
hiçbirşey herşeydir.. Fried N.

okuyorum mesalâ,, doğum günü başlıkları.. çok mutluyum evleniyorum paylaşımları,.. bitti.boşanıyoruz iç acısı.. evladım oldu pırpırlığının paylaşılması ve devamları..
…
...

CADIARZU acılar paylaştıkça azalıyor sevinçler paylaştıkça artıyor. tecrübelerle büyüyoruz ben 100 yıl yaşaşam duyup öğrenemeyeceğim bir yaşıma daha girdim dediğim olayıları buradan paylaşımlar sayesinde öğrendim.

gerçektende öyle inanın bende burada paylaşınca anlatınca rahatlıyorum benimle aynı durumda olan inları gördükçe yazılanları okudukça farklı düşünüyorum birde tecrübeli arkadaşlar var burada onlarında hayat birikimiyle söyledikleri şeyler daha farklı yol almama sebep oluyor..bu heryerde böyledir insan paylaştıkça açılır rahatlar içine attıkça birikiyor ve hastalık olarak geri dönüyor.
sıkıntı insanı yoruyor gerçektende. insan hiçbişey yapmasa otursa akşama kadar depresif bir halde ise o sıkınmtı o moral sanki akşama kadar çalışmış ölmüş bitymiş havası veriyor beyin yoruluyor düşünmekten artık ..böyleyiz işte anlatma ihtiyacı doğamızda var

ben anlatmadan duramıyorum :1no2: anlatmak,paylaşmak,birinin benimle ilgilenmesi elbette hoşuma gider çünkü o zaman yalnız olmadığımı anlarım... anlatmazsak olmazki zaten anlattığın zaman karşındaki çare olamasa bile içindekini paylaşıp hafiflemiş oluyosun....

kabullenmeye gelince bence kabullenememek yaşananlardan daha zor... kabullenmek hepsinden zor... iki sene oldu kabullenemedim :delphin:

Neden paylaşım? hımm
ınsan sadece kendi yaşadıklarıyla sınırlıdır,yani Dünya ona göre bu yaşantıdan ibarettir ama biliyoruz hayat sadece insanın kendi yaşantısıyla sınırlı değildir bunuda paylaşımlar sayesinde anlamıyormuyuz.Paylaşım paylaşmak iste bu nedenle gerektir...

Aslında hayatımızla ilgili doğruların ne olduğunu ne yapmamız gerektiğini aklımız ve iç sesimiz bize söylüyor.Fakat duygularımızı işin içine soktuğumuzda acabalar devreye giriyor.
İç sesimizin bize söylediği doğruları yapmamız gerekenleri başkalarından duyduğumuzda rahatlıyor ve daha rahat kabulleniyoruz.
Bu nedenle fikir almalar bizi rahatlatıyor.
Ayrıca burada birçok konuda bilgi paylaşımı yapılıyor ve bilmediğimiz birçok şeyi öğreniyoruz.

arzuco; Erva8; Mehalim; Ally; ozde-01;
düşünceleriniz için teşekkür ederim..

aslında sorgulamak istediğim yalnızca iç yükümüzün paylaşımı değil.. evet Ally, doğrusun.. hafiflemek için paylaşıyoruz.. hafifliyor rahatlıyoruz...
ama biz herşeyi anlatmak istiyoruz.. yük edinmediklerimizi de..
hemen her türden başımıza geleni anlatma ihtiyacımız var bizim..
niçin kendimiz de kalamıyor yalnızca bizimle ilgili olan.. en bilineninden,,
doğumgünümüz.. niçin kutlatma gereği hissediyoruz... bir başkasını da dahil etmek arzusu niye..

bazen de birincil esas kendimizi söylemek..
mesela kadınlar kulubün de bizzat kişi ile ilintili olan başlıklar, kendimizi anlatmaya dair başlıklar en ilgi gören konular.. en yanıt alan konular..
sorulanı yanıtlayıp, kendimizi söyleyip noktalıyoruz.. neden hoşumuza gidiyor kendimiz hakkında konuşmak...
bir üst başlıkta ki üyenin kendisi ile pek ilgilenmiyoruz.. merak ediyoruz ama ilgilenmiyoruz...

ilgi görmeyi istediğimiz kadar ilgileniyor muyuz karşımızdaki ile ..

evet bence ilgileniyoruz yani biz kadınlar zaten ilgiyi çok fazla gösteren ve ilginin ne demek olduğunu en iyi bilen varlıklarız bana kalırsa ilgi görmeyide göstermeyide seviyoruz ve biliyoruzki ilgi göstermezsek ilgide göremeyiz verdiğin kadar alırsın derlerya hani.
yani tabi kendimiz hakkında konuşmakta hoşumuza gidiyor karşımızdakinin sorununu dinlemektte güzel bana göre.

aslında sorgulamak istediğim yalnızca iç yükümüzün paylaşımı değil.. evet Ally, doğrusun.. hafiflemek için paylaşıyoruz.. hafifliyor rahatlıyoruz...
doğumgünümüz.. niçin kutlatma gereği hissediyoruz... bir başkasını da dahil etmek arzusu niye..

mesela kadınlar kulubün de bizzat kişi ile ilintili olan başlıklar, kendimizi anlatmaya dair başlıklar en ilgi gören konular.. en yanıt alan konular..
sorulanı yanıtlayıp, kendimizi söyleyip noktalıyoruz.. neden hoşumuza gidiyor kendimiz hakkında konuşmak...
bir üst başlıkta ki üyenin kendisi ile pek ilgilenmiyoruz.. merak ediyoruz ama ilgilenmiyoruz...

ben teşekkür ederim... :CüvCüv:
belkide ilgi odağı olmayı sevdiğimizden,yada bencilliğimizden,"ben"merkezciliğimizden böyleyiz bilmiyorum fisfisfis yada cümlenin sonunda lafı kendimize getirmemiz bi tavsiyede bulunmak yada örnek vermek amacıyla da olabilir... buradaki niyet kişiden kişiye göre değişir bence...

hiç bir şey herşeydir akasyam...
benim için öyle oldu...
"ben" den çıkıp "hiç" e doğru yaptığım yolculuk hayatım...
ve ben bir "hiç"im dediğimde en çok "ben" oldum...
"hiç"liği görüp kabul ettiğimde kendimi en çok sevdim...
kalumbağa tabiri çok hoş olmuş, çok sevdim...
yüreğim benim evim...
ne zaman ondan uzaklaşsam kendime yabancı oluyorum...
bir şey oluyor canımı acıtan bir şey tekrar o öze dönmem için...
hayatı seviyorum özünden ayrılma dediği için canımı acıtsa da bazen..
kimseyi suçlamamayı da böyle böyle böyle öğrendim...
"dışarıda hiç bir şey yok, başkaları seni gösterir" sözünü severim bende...
"ve sen de bir şey değişmedikçe dışarıda hiç bir şey değişmez" sözünü...
konunun dışında oldu ama bende bunları yazmak istedim sana...
:1hug:

ben teşekkür ederim... :CüvCüv:
belkide ilgi odağı olmayı sevdiğimizden,yada bencilliğimizden,"ben"merkezciliğimizden böyleyiz bilmiyorum fisfisfis yada cümlenin sonunda lafı kendimize getirmemiz bi tavsiyede bulunmak yada örnek vermek amacıyla da olabilir... buradaki niyet kişiden kişiye göre değişir bence...

doğamız da olan benci lik.. doğarken biz ile doğan, büyürken biz ile şekillenen benci liğimiz...
doğa ile zıtlaşma cüretini ne kadar zaman barındırabilir ki insan..
varoluşumuzda ki gereksinimlerin aksini istediğimi anladım..
zıtlıklarda ki dengeden beslendiğimi anladım..
böyle istiyorum...
öylesini seviyorum..
kendim ile zıtlaşıyorum.. lüzumsuz enerji israfı..
daha kötüsü, bunu da seviyorum..
tuhaf..

hiç bir şey herşeydir akasyam...
benim için öyle oldu...
"ben" den çıkıp "hiç" e doğru yaptığım yolculuk hayatım...
ve ben bir "hiç"im dediğimde en çok "ben" oldum...
"hiç"liği görüp kabul ettiğimde kendimi en çok sevdim...
kalumbağa tabiri çok hoş olmuş, çok sevdim...
yüreğim benim evim...
ne zaman ondan uzaklaşsam kendime yabancı oluyorum...
hayatı seviyorum özünden ayrılma dediği için canımı acıtsa da bazen..
kimseyi suçlamamayı da böyle böyle böyle öğrendim...
"dışarıda hiç bir şey yok, başkaları seni gösterir" sözünü severim bende...
"ve sen de bir şey değişmedikçe dışarıda hiç bir şey değişmez" sözünü...
konunun dışında oldu ama bende bunları yazmak istedim sana...
:1hug:

öze dönebilmek için, acımak gerekmesi.. ne acı değil mi..
...
“ve sen de bir şey değişmedikçe dışarı da hiçbir şey değişmez”
söz, çok su kaldırır elfida..
biraz ağır.. yürek istiyor..
acıya,deneye,öğrene,yanıla yük edinmeye adayız.. öğretiliyoruz..
...
konunun dışı hiç olmaz elfida.. çok genişler ama dışlanmaz..
hissetmişsen söylersin..
budur ben de..

…
kaplumbağalar kolay canlılardır.. yani bana öyle gelir.. zorlandığı an vakit kaybetmeksizin kendine çekilebilen
özgür mü özgür olmayan mı karar veremediğim.. yorulduklarını hissettikleri an ellerini ve ayaklarını büzerek kendileri ile kalabilmeye özgür canlılar..

bizi esasen yoran yaşananları olduğu gibi kabul etmemek/edememek mi..
edemediğimiz zaman yersiz harcanan enerjinin yorgunluğu mu..
kabul ettiğimizi zannettiğimizi aslında içten içe kabul edememek mi yada..
kontrolsüz gelişen içsel isyana dur diyememek mi..
kabul edememeyi kabul edip, boyun büküp devam mı edeceğiz içsel gelgitlere..
mücadeleci bir yapıya sahip olanlar şanslılar galiba bu nokta da.. çünkü bazı insan bir müddet sonra duruyor.. mücadeleci yapının şansı durmadan devam edebilmesi..
o andan sonra da -durmayı seçtikten sonra- hayat birbirine yönelen ok işaretleri gibi, hep tekrarlardan ibaret...
çözüm yoksa yapılabilecek bir adım da yok..
tükeniş değil, başlangıç olması lâzım belki de..
...

kendını ıfade etmenın en guzel seyıdır paylasmak anlatmak.. karsındakını hıssetmek hıssedılmek.. kk da bunun en guzel ornegı.. opuyorumnanaktan her duyguyu sevıncı uzuntu kederı acı her ne olursa olsun burda belkı de kımselere soylenmıyen anlatılmayan dertlerımızı sevınclerımızı paylasıyoruz ortak oluyoruz.. bırbırımızı anlamayı dınlemeyı karsımızdakının yerıne kendımızı koymayı ogrenıyoruz.. :delphin: kaplumbaga ornegıne ben soyle yaklasıcam dogadakı dıger canlılardan bızı ayıran en buyuk ve en onemlı ozellıgımız dıye dusunuyorum konusmayı paylasmayı.. her canlının kendıne gore bı savunma mekanızması var.. karsındakıne kendını anlatabıldıgın surece anlasılırsın.. a.s ınsan kendını ıfade edebılgıgı surece vardır var olur dıyenlerdenım.. :delphin: her an her zaman ınsanın ınsana ıhtıyacı var..gercekten dınlenıldıgı surece... :1hug:

ego..
"ben burdayım"..ya da.."ben de varııımm" deme ihtiyacı..

Son düzenleme:
kişiye göre değişen göreceli bir kavram olmalı.kimine göre aşk,para,kariyer,çocuk,evlilik vs.vs.herşeydir.bu böyle uzar gider.
ama istediklerimize sahip oldukca bir yenisini isteriz,bıkıp usanmadan.
sevgide böyle birşey,isteriz bulduğumuzda da hemen paylaşma yolunu seceriz,belkide dostunu arkadaşını bilmek istiyor kişi yada,kimler iyilik düşünüyor hakkımda karmaşası doğuyor.hüzün ve acıda öyle,birilerinin kendimize acıması isteği değildir bu,anlattıkca acılara boğulmuş hislerimiz azalan, büyük bir ihtimal.

ne demişler komşu komşunun külüne muhtaçdır.
insanlık olduğu müddetce bir başkalarının duygularına ihtiyaç duyar.duygusallık belkide,ama en kötü kişi bile,sıkıntısını paylaşma yoluna gitmiştir.a.s.
sevgiler :1hug:

öze dönebilmek için, acımak gerekmesi.. ne acı değil mi..
...
“ve sen de bir şey değişmedikçe dışarı da hiçbir şey değişmez”
söz, çok su kaldırır elfida..
biraz ağır.. yürek istiyor..
acıya,deneye,öğrene,yanıla yük edinmeye adayız.. öğretiliyoruz..
...
konunun dışı hiç olmaz elfida.. çok genişler ama dışlanmaz..
hissetmişsen söylersin..
budur ben de..

acı... ama başka türlü düzeltmiyoruz kendimizi...
ben iyiyim başkaları kötü diyoruz...
başkalarında kınadığımız, ayıpladığımız şeyi kendimiz yapıyoruz...
bize yapıldığında bağırıyoruz da biz yaptığımızda kötü olan biz olmuyoruz...
kuyruğuna basıldığında aslında "kendini gör" der yaratıcı...başka türlü adam olacağın yok...
"hadi değiş" der bir, iki, üç... değişmedikçe aynı şeyleri yaşarsın bu bir döngü...
bu yüzdendir işte canımızın yanması...
ya kendi sefilliğinle yüzleşeceksin, ya da aynı kişi ve olayları hayatına çekeceksin...
karar senin...benim... hepimizin...
bende de budur...

Back
X