Hidrosalpenks sebebiyle laparoskopik ameliyat olanlar?

_okyanus_

çok şükür RABBİM'e...
Kayıtlı Üye
21 Eylül 2011
329
1
68
Sakarya
Öncelikle herkese iyi sohbetler diliyorum arkadaşlar,
çok uzatmadan hikayemi kısaca anlatmak istiyorum.4 yıllık evliyim , 1.5 yıl arayla iki dış gebelik yaşadım sol tüpüm açık ameliyatla alındı.sağ tüpümde de hsg sonucunda hidrosalpenks olduğu anlaşıldı.tek şansım tüp bebek ve tutması için sağ tüpümün de alınması gerekiyor.laparoskopiyle alınacakmış.sorunum ameliyat korkusu.bu ameliyatı biran önce yaptırıp tedavime başlamak,bebeğimi kucağıma almak istiyorum inşallah.fakat inanılmaz derecede ameliyat fobim var.bayılmaktan korkuyorum ,bayılırsam uyanamamaktan korkuyorum,uyanırken saçmalamaktan korkuyorum..... bir türlü kendimi ikna edemiyorum arkadaşlar:( uykularım kaçtı desteklerinize ihtiyacım var.tecrübelerinizi paylaşırmısınız?

Merhaba okyanus.
Bende iki kere dış gebelik geçirdim sağ ve sol olmak üzere.Aynı kaderi paylaşıyoruz.Benim tüpler duruyor ama Tüplerim işlerliğini kaybetmiş, rahim filminden sonra anlaşıldı.Benimde sağ tarafımda biraz hidroalpenks oluşmuş, sol tarafımdada düzgün geçiş izlenmedi.Kimi doktorlar aldır tüplerini dedi, kimi aldırma dedi.Bende tüplerimş aldırmadan tüp bebek denemek istiyorum önce.bakalım kısmet.Eğer sendede hidrosalpenk az durumda ise aldırma derim.Görüşmek üzre

çok geçmiş olsun.ama şöyle bir durum var.eğer tüplerde hidrosolpenks varsa tüp bebek tutsa bile düşükle sonuçlanıyor dedi doktorum.tüplerde biriken zehirli sıvı tüp bebeğin tutunmasına engel oluyor tutunmuşsa da düşmesine neden oluyor.o yüzden ben tüpümü aldırma taraftarıyım.zaten tüp işlevini kaybetmiş en azından aldırarark tüp bebek şansımı yakalamak istiyorum.ikimiz içinde hayırlısı diyorum.cevap verdiğin için de ayrıca teşekkür ediyorum canım....

merhabalar okyanus
ne demek her zaman elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.ikimizde aynı dertten muzdaribiz ve birbirimizi daha iyi anlarız.hakımızda hayırlısı olsun gerçekten amaç bebek sahibi olmaya çalışmak.sen nerdesin ve ne zaman tüp bebek yaptırmayı düşünüyorsun

Tatlım slm ben geçen sene ağustos ayında sol tüpümü hidrosalpenks yüzünden laparoskopi olarak aldırdım..
Sana tavsiyem bana lavman yapmayı unuttu hemşire benimde bilgim yoktu gerekli değil herhalde dedimm.Ve o yzüden 4 gün hastanede yattım bir sürü komplikasyon gelişti..Yanına kurukayısı falan al ameliyattan sonra gazı çıkarmak ve tuvalete çıkmak gerekli ben 4 gün şiştim davul oldum..Çok zor bir dönemdi benim için ama bir tek ben öyle oldum yanımdaki herkez 2 günde taburcu oldu..Çok ufak kesikler oluyor canım..Ama laparoskopiyi işinin ehli bir doktor ve hastande yaptırmanı tavsiye ederim.Yumurtalıkları besleyen herhangi bir damara müdahale olursa sonrası hiç iyi olmuyor.Birde ameliyat cd si falan veriyorlarmı mutlaka öğren derim..Benim aklıma gelenler bunlar canım..Şifan en kısa zamanda gelsin seni bulsun güzelim..

dediğim gibi benim tüp bebek yaptırmak için önce ameliyat olmam lazım ama kendimi ikna edemiyorum ameliyata.çok korkuyorum.ama bu yaz mutlaka halletmem lazım.en geç eylülde tüp bebek düşünüyoruz malum yaş geçiyor.bu arada sakaryadayım ben. sen ne zaman düşünüyosun peki?

bende afyondayım tüp bebeği antalyada düşünüyorum.mayıs ya da haziran gibi denemeyi düşünüyorum allah izin verirse.haftaya ön görüşme için gideceğiz.gelişmelerden haberdar ederim.bakalım tüp bebek doktoru ne diyecek tüpler hakkında.okyanus inşallah tez zamanda amelıyatını olursun sağlıklı sıhhatlı.bende yanlışı yapıyorum tüpleri aldırmamakta onuda bılmıyorum.hayırlsı olsun.görüşmek üzre

Tatlım slm ben geçen sene ağustos ayında sol tüpümü hidrosalpenks yüzünden laparoskopi olarak aldırdım..
Sana tavsiyem bana lavman yapmayı unuttu hemşire benimde bilgim yoktu gerekli değil herhalde dedimm.Ve o yzüden 4 gün hastanede yattım bir sürü komplikasyon gelişti..Yanına kurukayısı falan al ameliyattan sonra gazı çıkarmak ve tuvalete çıkmak gerekli ben 4 gün şiştim davul oldum..Çok zor bir dönemdi benim için ama bir tek ben öyle oldum yanımdaki herkez 2 günde taburcu oldu..Çok ufak kesikler oluyor canım..Ama laparoskopiyi işinin ehli bir doktor ve hastande yaptırmanı tavsiye ederim.Yumurtalıkları besleyen herhangi bir damara müdahale olursa sonrası hiç iyi olmuyor.Birde ameliyat cd si falan veriyorlarmı mutlaka öğren derim..Benim aklıma gelenler bunlar canım..Şifan en kısa zamanda gelsin seni bulsun güzelim..

millstone merhaba canım.mesajını yeeni gördüm.çok çok geçmiş olsun verdiğin bilgiler için teşekkür ederim.özel hastane-tıp fakültesi arasnda kararsızım ameliyat konusunda.peki şuan durumun nedir?tüp bebek yaptırdınmı?

bende afyondayım tüp bebeği antalyada düşünüyorum.mayıs ya da haziran gibi denemeyi düşünüyorum allah izin verirse.haftaya ön görüşme için gideceğiz.gelişmelerden haberdar ederim.bakalım tüp bebek doktoru ne diyecek tüpler hakkında.okyanus inşallah tez zamanda amelıyatını olursun sağlıklı sıhhatlı.bende yanlışı yapıyorum tüpleri aldırmamakta onuda bılmıyorum.hayırlsı olsun.görüşmek üzre

ikimiz içinde hayırlısı olsun canım.tez zamanda alırız inşallah bebeklerimizi kucağımıza:emir_bebek:

mehaba okyanuscum.geçen hafta bende tüp bebek için görüşmeye gittim.banada tüplerimi aldırmadan başlamamam gerektiği söylendi.üzüldüm tabi duyunca ama doktor ikna etti.mikrocerrahi diye bir yöntem varmış mini laparoskopi.tüpleri almadan rahimle tüplerin bağlandığı yere kesi atıyorlarmış. ondan bahsetti bana.yanı tam laparoskopi gibi ağrıda olmuyor dedi rapor almamada gerek yokmuş işlemden sonra.sanırım öyle birşey yaptıracağım bende.tüpleri aldırmak iyi olmuyormuş hem yapışıklıktan dolayı zor oluyormuş hemde yumurtalarla tüplerin ortak damarları varmış ondan bağlantıyı kesmek daha iyiymiş.ne zaman yaptıracağım benimde bellı değıl ama inşallah en kısa zamanda olur ve bu dertten kurtulurum.bu işlemi 700 tl ye yapacağını söyledi öze tüp bebek merkezi.böyle canım bende haberler.görüşmek üzrere canım

mehaba okyanuscum.geçen hafta bende tüp bebek için görüşmeye gittim.banada tüplerimi aldırmadan başlamamam gerektiği söylendi.üzüldüm tabi duyunca ama doktor ikna etti.mikrocerrahi diye bir yöntem varmış mini laparoskopi.tüpleri almadan rahimle tüplerin bağlandığı yere kesi atıyorlarmış. ondan bahsetti bana.yanı tam laparoskopi gibi ağrıda olmuyor dedi rapor almamada gerek yokmuş işlemden sonra.sanırım öyle birşey yaptıracağım bende.tüpleri aldırmak iyi olmuyormuş hem yapışıklıktan dolayı zor oluyormuş hemde yumurtalarla tüplerin ortak damarları varmış ondan bağlantıyı kesmek daha iyiymiş.ne zaman yaptıracağım benimde bellı değıl ama inşallah en kısa zamanda olur ve bu dertten kurtulurum.bu işlemi 700 tl ye yapacağını söyledi öze tüp bebek merkezi.böyle canım bende haberler.görüşmek üzrere canım

merhaba canım, ilk teşhis konulduğunda ben de çok üzülmüştüm asladoğal hamile kalamayacağım için ama tüplerden kurtulmadan bebek sahibi olamayacağımı bildiğim için kabullenmeye çalıştım.paylaştığın için teşekkür ederim ben de bu hafta doktora gidip laporoskopi için randevu alacaktım.bu konuyu danışırım doktoruma.gidince yazarım gelişöeleri.sıkma canını herşeyin hayırlısı.görüşmek üzere canım....

canım bende malesef aynı sorun yüzünden bir ay önce amaliyat oldum ve tüp bağlantılarım kesildi anne olma şansımın bu olduğu söylendi ve bir an bile düşünmedim ondan önce iki tüpbebek denedim ama malesef olmadı şimdi 3. tüpbebek denicem hayırlısı sormak istediğin bişi olusa yanıtlarım canım çünkü aynı sorunu yaşıyoruz:5:

okyanuscum mini laparoskopi daha basit oluyormuş sanırım canım onu bir değerlendir.gerçekten zor günler geçiriyoruz arkadaşım ya inşallah bu kara günlerimiz aydınlığa döner inşallah.hayırlsı olsun elimizden birşey gelmiyor gerçekten.gelişmelerden haberdar etmeyi unutma.allah hepimizin yardımcısı olsun.görüşmek üzre

Back
X