Hidrosalpenks ( tuplerde sivi) ve Dogal yollarla gebelik

BellaGasca

Guru
Kayıtlı Üye
26 Kasım 2010
469
80
323
İstanbul
Merhaba Kizlar,

Benim gecen yil sag tupumde hidrosalpenks teshis edildi ve laparaskopi ile sag tupum alindi. Ameliyatimi Amerikan Hastanesinde Cem Ayhan yapti ve cok basariliydi, agrim bile cok az oldu ameliyat sonrasi..laparaskopiden korkmayin ama isinin ehli bir ele ameliyat oldugunuzdan emin olun..benim ameliytimdan sonra doktorun bana dedigi sol tupumun saglam oldugu ve dogal yollarla gebe kalabilecegimdi..36 yasinda oldugumdan dolayi fazla zaman vermedi sadece 3 ay deneyin, olmazsa asilama dedi ama maalesef biz sorunlarimizdan dolayi o 3 ay hic deneme falan yapamadik, daha sonra da bosandik zaten..simdiyse evlilige giden bir iliskim var ve sevgilim inanilmaz derecede bebek ozlemi icinde..bense olmamasindan korkuyorum..merak ettigim acaba tek tupunu bu sebeple aldirip daha sonra dogal yollardan hamile kalan kimse var midir acaba?

Umarim vardir, lutfen olsun, lutfen!

Sevgiler

Ama ben dis gebelikten sebep aldirdim.
Ayni tupte uc kez dis gebelik yasadim ve eger alinmasaydi ayni senaryonun
basrolunde olmaya devam edecektim. İyi ki alindi.
Hemen hamile kaldim. Kizim suan 4 aylik.
İnsaellah siz de benim gibi "iyi ki" dersiniz.

Merhaba Tunemi,

Ben seni Dis gebelik topiginden hatirliyorum ama okumayi senin gebelik haberini almadan birakmisim demek ki..seni adina cok cok cok cok sevindim, Allah bagislasin kizini..benim sebep hidrosalpenksti o yuzden emin olamiyorum, gerci doktorum laparaskopi esnasinda diger tupumu inceledigini ve son derece iyi oldugunu belirtti ama iste yas ilerliyor bir yandan da..bakalim ne olacak :)
Umarim ben de dogal yollarla gebe kalip anne olabilirim,
Tekrar tebrik ediyorum..

Merhaba,
ben de 2 yıl önce dermoid kist ameliyatı olmuştum. Evleneli 1,5 yıl olduktan sonra doktora gebe kalmak istiyorum diye gittiğimde 8 cm. Içi sıvı dolu septalı kitle görüldü. Kist diyemiyorum çünkü hidrosalpenks de olabilir daha önce operasyon geçirdiğim için yalancı kist de olabilir denildi. çok doktora gittim hepsi farklı şey söyledi net bir tanı koyulmadı ameliyat denildi. Ben daha iyimser olan bir prof.a gittim o gebe kalmayı dene olmazsa alırız dedi. 3 ayda 12 cm oldu kitle. Bir adet dönemimde feci ağrıyla hastaneye gittim. Kist kendi içine kanama yapmış. O ay çok üzüldüm ağladım. 1 gün hastanede yattım 3 serum yedim. Sonra bu kitleyle gebe kalınıp ilaç kullanılırsa çocuğa zara gelir diye özellikle eşim istemedi hamile kalmamı. Benim de bir tarafım ne olursa olsun anne olmak istiyordu eşimle paylaştım. Normalde korunuyorduk sadece 1 sefer korunmadan ilişkiye girdik ve sanırım onunla rabbimin büyük lutfu hamile kalmışım. 2 hafta geç öğrendim. öğrendikten sonra inanamadım. Içim huzursuzdu. Dış gebelik olabileceği aklımdan hep çünkü en iyimser doktor bile bunları söylüyordu. Onunla konuşuyordum annecim ne olur yerleşmiş ol rahmime diye. Beta hcg değerlerim 48 saatte bir takip edildi ve 2 katına çıkması gerekirken az düşüş ve az artışlarla sabit kaldı. Doktor gebelik iyi gitmiyor. Istersen bekle kendisi düşsün istersen sürüncemede bırakma alalım dedi. Zor bir kararla kürtaj oldum. Maalesef kaybettim bebeğimi. Gebe kalmayı beklemediğimden hiç dikkat etmemiştim kendime uykuma yememe içmeme. öğrenene kadar normal olan değerim öğrendikten sonra düşmeye başladı. Bir taraftan da kendimi suçluyorum. Onu kabullenmedim, ona sahip çıkamadım diye. Takdir-i ilahi. Tüplerin ikisi de alınmamışsa allahtan ümit kesilmez diyorum. Daha 9 gün oldu ben kürtaj olalı. Tekrar hamile kalmayı istiyorum ama psikolojim hazır mı bilmiyorum. Ne hamile kalmayı ne de düşük yapmayı beklemiyordum. Doğmamış olsa da evlat acısı çok kötü. Allah kimseye yaşatmasın. Rabbim hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin bize.

Merhaba arkadaşlar, hidrosalpenks ameliyatı olup memnun kalanlar veya bildiğiniz ve tavsiye edebileceğiniz iyi doktor varsa LÜTFEN yardımcı olur musunuz - doktorun ismini paylaşır mısınız. çok rica ediyorum.
tüp bebek tedavimin transfer aşamasına geldim fakat transfer öncesi tüpümün birinde sıvı olduğunu öğrendim. şuan bir an önce bu tüpümü aldırmak veya bağlatmak söz konusudur. bundan çok sene önce kist nedeniyle 2 kez ameliyat oldum. muhtemelen geçmişte olduğum ameliyatlardan dolayı yapışıklıklar mevcuttur, bunları göz önünde bulundurarak konusunda uzman doktora ihtiyacım var.

Kizlar bendede sol tupte hidro ile uyumlu yapi goruldu diyor hsg de. Once doktor normal demisti sonra radyolojici boyle demis anlamadim. Ama karin bosluguna sivi gecti yani tupler acik . Bu durumda ne yapmam gerek oneriniz var mi . Normal yolla olur mu yoksa bu hidrosalpenks sivisi herzaman zehirli mi....

Back
X