hindi göğsünden yemek tarifi bilen var mı ?

bilgem_

prensesim
Kayıtlı Üye
7 Ekim 2013
431
25
48
35
arkadaşlar hindi göğsü aldım ama nasıl yapıcağımı bilmiyorum bileniniz varsa tarif verebilir mi bana...

HİNDİ SOTE

1 adet hindi göğüs fileto,
2 adet kırmızı biber,
2 adet yeşil biber,
1 adet havuç,
1 adet küçük boy soğan,
2 yemek kaşığı soya sosu,
3 yemek kaşığı sıvı yağ,
1 çay kaşığı tuz,
1 tatlı kaşığı pul biber.

Hindiyi uzun uzun doğrayın ve soya sosuyla karıştırın,
Sıvı yağı teflon tavaya alıp uzun uzun doğardığınız soğanı bir kaç kez çevirin,
Eti soğanlara ekleyerek suyunu salıp tekrar çekene kadar kavurun,
Biberleri ve havucu uzun uzun doğrayarak hindiye ekleyin,
Suyunu salıp tekrar çektikten sonra tuz ve pul biberi ekleyin.

HİNDİ ŞİNİTZEL

MALZEMELER

8 dilim kadar hindi göğüs
1 çay kaşığı kimyon
1/2 çay kaşığı aci toz kırmızıbiber
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı öğütülmüş karabiber
1/2 su bardağı un
2 yumurta (çırpılmış)
1 su bardağı galeta unu
Kızartma yağı

Hindi gögüs parçalarını döverek inceltin.Kimyon,toz kırmızıbiber,tuz,karabiber ve kırmızı pul biberi bir kabın içerisinde karıştırın. Baharat karışımını hindilerin iki yüzüne de serpin ve 30 dk. kadar bekletin.Un,çırpılmıs yumurta ve galeta ununu ayrı ayrı yayvan ve sıg kaplara koyun.Baharatla kaplanmis hindi gögüs parçalarini,önce una daha sonra yumurtaya ve son olarak da galeta ununa bulayın.Tavada 2-3 çorba kasigı yağı kızdırın ve hindi gögüslerini üst üste gelmeyecek şekilde dizin.Yüksek ateşte 3 dk. kadar kızartın.Spatulayla gögüslerin öbür yüzlerini çevirin ve ayni şekilde pişirin.Pişmiş sinitzellerinizi,ısıya dayanıklı bir kaba alin ve fırında sıcak tutun.Diger gögüslere de aynı işlemi uygulayin.Sinitzellerinizi, limon dilimleri ve maydanozla süsleyin.Fritözde kızarttıgınız taze patateslerle servis yapın.

Son düzenleme:
MANTARLI HİNDİ

MALZEMELER

Yarım kilo hindi göğüs
1 adet soğan
3 adet sivri biber
1 adet domates
1 diş sarımsak
2 çorba kaşığı margarin
Yarım kg kuşbaşı hindi
400 gr mantar

Soğanı yarım ay şeklinde,sivri biberleri halka halka,domatesleri ise küp küp doğrayın.Mantarları da dilimleyin.Sarımsakların kabuğunu ayıklayıp doğrayın.Tencere margarini koyup biraz erittikten sonra yarım kg hindiyi katın.Hindileri kendi suyuyla 5 dk kavurun.Sonrasinda soğan,sarımsak ve sivri biberleri ilave edip 5 dk daha kavurun.Domatesleri ve temizlenmiş mantarları da ilave edin.Tuzunu ve karabiberini ayarlayıp tencerenin kapagını kapatın ve 15 dk pişirin.Servis yapacagınız zaman doğranmış maydanozları üzerine serperek sıcak servis yapın.

Son düzenleme:

bunları denedin mi cnm kendin yaptın mı?

bunları denedin mi cnm kendin yaptın mı?

Yok canım ben denemedim.Senin için buldum netten:)Ama kötü olacak birşey yok tariflerde.Tavuğu,eti nasıl yapıyorsan aynı tarifleri hindi etine de uygulayabilirsin bence.Eti yoğurt,salça,zeytinyağı,pulbiber,kekik,sarımsakla harmanlayıp iki üç saat çektikten sonra kızartırsan çok lezzetli olur.Yani tavuk etinde güzel oluyor hindide de olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…