Hindistan’da kadının değeri: ‘Tecavüze uğrasa bile asılmalı’

Safir Taht

“Bizden hüznü gideren Allah’a hamd olsun” Fatır S
Pro Üye
3 Şubat 2010
11.306
5.496
773
Tecavüz vakalarıyla gündemden düşmeyen Hindistan’da iki politikacı, üstelik de seçim konuşması yaparken ortaya attıkları fikirlerle tepki çekti. Politikacılar, tecavüze teşebbüs eden erkeklerin ‘hataları‘ nedeniyle affedilmesi ve tecavüze uğrayan kadınların asılması gerektiğini savundu.

The Independent’ın haberine göre, Sosyalist Parti’nin başında bulunan ve Uttar Pradesh eyaletini yöneten Mulayam Singh Yadav, seçmenlerine, başbakan olması halinde tecavüzcülere idam cezası öngören yasayı değiştirmeyi ‘vaat etti‘.

Hata yapmak erkek için sıradanmış

Tecavüzcülerin idam cezasıyla yargılanmaması gerektiğini söyleyen Yadav, “Çünkü erkekler için hata yapmak görülmedik bir şey değil” ifadesini kullandı.

Yadav, insan hakları ve kadın örgütlerinden gelen tepkiler üzerine geri adım attı. Ancak Yadav’ın “Tecavüze karşıyım. Tecavüzcüler en ağır cezayı almalı” sözleri tepkileri yatıştıramadı.

‘Hep erkekler ceza alıyor’

http://www.diken.com.tr/dunya/hindistanda-kadinin-degeri-tecavuze-ugrasa-bile-asilmali/

peki erkek,erkeğe tecavuz ederse ? O zaman o da mı basit bir hata sayılır ....
yoksa tecavuz edilen asılacak mı ...çok ilginç kafadalarmış...
siz tecavüzü beklemeden asın kadınları..ne halt geçecek elinize...pis zihniyetliler..

Ben erkeklerin her konuyu kendi aleyhlerine cevirmesini anlarim da, bunlara kadinlarin sessiz kalmasini anlamam, kendi ulkemde de, butun dunyada da...
Habere gelincede midem bulandi, vaatleri de beyinleri kadar pis ve rezil...
Bize oy verin, tecavuzu serbest birakalimin uzun yoldan anlatilmis hali...
Vicdanlarina, insanliklarina tukureyim!!! (aslinda cok daha yerinde laflar var ama, forum kurallari iste!!!)

bu nasıl bir zihniyettir ya?!

konu hindistanda gecince kınıyoruz ama ulkemizdeki haberlerin de pek ic açıcı oldugunu sanmıyorum.

kadınları asmasa dahi tecavuzcuyu turlu gerekcelerle salan mahkemeler var... erkek yine cezasız!

kadına ölüm ise konu; benzer sekilde cocugu neden öldürüyorsun annesini öldür diyen birinin destekcisi de bol olabiliyormus...

Hindistan çok enteresan bir ülke, çok mistik, çok kozmopolit bir o kadar da saçma şeyleri var. Kocalarına ihanet eden kadınlar da yakılarak öldürülüyormuş. Hala böyle bir gelenek var mı diye ara ara kendi kendime sorsam da şu okuduğum haberden sonra devam etmesi kuvvetle muhtemel demek ki..

ne diyim işte hindistan, şaşırtmadı açıkçası. kızdım ama ülkemizde ne değişiyor ki? Elin hindistanında ne değişecek?

Bu dünya erkeklerin dünyası dediğimizde tepki alıyoruz.......farkındaysanız kadınlar kendilerini hep sakınmak zorunda öyle ya da böyle
Sanırım beni en çok etkileyen içimde birşeylerin öldüğü olay sudii Arabistanda 2012 sonlarında ýaşandı
Lamia El Ghamdi isimli bir yaratık 5 yaşındaki kızına ikinci karısının yardımıyla önce her organından tecavüz ediyor bunu yaparken küçük kızın beli kırılıyor sonra kablolarla ve bastonlarla kıza işkence uyguluyor.......küçük kız hastanedeki 10 aylık yaşam savaşının ardından hayatını kaybediyor.......peki sonra ne oluyor dersiniz............bu pislik bir de din adamı........şeriat yasalarında erkeğin karısı ve kızı onun tapulu malı olduğu için tecavüz etmek öldürmek serbest bir nevi.........ölen kız çocuğu olduğu için de ceza yarıya iniyor......yaratık birkaç ay cezayla ve bir miktar kan parasıyla cezasını çekmiş oluyor..........hayvan herif 5 yaşındaki bebeğin bakire olup olmadığını merak etmiş
Etkisinden aylardîr kurtulamamî§tım bu yüzden hiçbirşeye şaşırmıyorum artık

Hindistanda yasa cikiyor konu yine donup dolasip Turkiyeye geliyor...
Ne bu Turkiye dusmanligi???

Türkiye düşmanlığı demek sığ bir bakış açısı olur.......zira güzel ülkemde 13 yaşında kîz çocuğuyla ilişkiye girebilirler mahkeme rızası vardîr diyor..........dünya sağlık örgütüne göre 13 yaşın rîzası aranmaz düpedùz tecavüzdür

ne iğrenç yaratıklar, ne iğrenç kafalar..
bunlarla aynı gezegende yaşamaktan bile iğreniyorum..

Hindistanda yasa cikiyor konu yine donup dolasip Turkiyeye geliyor...
Ne bu Turkiye dusmanligi???

hindistanda yaşasaydınız ve bu haberdeki durumu eleştirseydiniz, ulkenizin dusmanı mı olmus olurdunuz yoksa orada yasayan biri olarak daha iyi olmasını isteyen bir vatandas mı?

elestirmek insanı vatanhaini yapmaz aksine ulkesindeki haksızlıkları icine sindiremeyen haksızlıklara karsı duyarlı bir vatandas yapar...

sizin dusuncenizi bilemem fakat konuda turkiyedeki sorunlara deginen biri olarak, ben ulkemde benzerlikler kuracagım olayları gormezlikten gelmek yerine hic yaşanmamasını temenni ediyorum...

Türkiye düşmanlığıyla ne alakası var bunun, ben anlamadım. Ülkemizin daha yaşanabilir bir yer olması türkiye düşmanlığı mı? Her gelen turiste tecavüz edilecek yakında buna tepki göstermek mi türkiye düşmanlığı? Rezil oluyoruz bütün dünyaya. Neden bu kadar çok oluyor bu vakalar? Tecavüzcüler iyi hal indirimi alıyor, 18 yaşından küçük çocuklar için rızası var, tecavüze uğrayan için mini etek giymişti ifadeleri kullanılıyor. Sokakta bugün erkeklere anket yapılsa aynı sonuçlar gelir. Hiç şaşırmam. Ama bunu dile getiren kadınsa deliye dönerim işte.

Bunları dile getirmek türkiye düşmanlığıysa peki susalım. Üstünü örtelim nasılsa bizim başımıza gelmez. Nasılsa biz tecavüzü haketmeyiz, usturuplu giyiniriz, içki içmeyiz, hakedenler düşünsün bunu. Hem bunlar zaten islamı, tükiyeyi karalama çabalarıdır, Faiz lobisinin işidir.

Erkek egemen toplumda zihniyet değişmiyor işte. Kadın idam ediliyor tecavüze uğrayınca, çünkü kirlenmiş oluyor artık. Ondan ne anne olur, ne eş olur, ne de bir evlat olur. O artık herkesin yüzkarası. Türkiyenin bu ülkelerden bir tık daha ötede olmasının sebebini görün artık. Yeter ki kadınlar susmassın yeter ki bizler tepkimizi koyalım, daha değişecek çok şey var..

Son düzenleme:
Bizim başımıza gelmedi diye ( Allah göstermesin), ülkemizde olmuyor zannediyoruz galiba. Çok değil birkaç tecavüz davasını takip etseniz, iğrenir insanlığınızdan utanırsınız. Ceza indirimleri, iyi hal (!), rızası var raporları, zorla evlendirmeler, yaş küçültmeler... Bunlar sürekli olan şeyler. Bir de bebek niye ölsün tecavüze uğrayan anası ölsün diyenler...

bende geçenlerde şöyle bir haber okudum
başka kabileden bir erkeğe aşık olan kadın için ihtiyar heyeti karar veriyor
ailesi 3000 dolar cezaya çarptırılıyor
fakat aile fakir olduğu için parayı ödeyemiyor bu nedenle kendi kabilesindeki bütün erkekler kadına tecavüz ediyor tabi buna cezayı kesen ihtiyar heyetide dahil sonuç kadın aşırı kanama sonucu ölüyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…