Hiperaktif anneler?

Tiramisu35

♥♥♥Yavrularım♥♥♥
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
8 Nisan 2009
5.603
4.211
773
Merhaba kızlar,
Anneler dediğime bakmayın hiperaktif olan var mı aramızda? Anne olup çocuğu da hiperaktif olan var mı? İlaç kullanıyor musunuz hayatınızı nasıl etkiliyor?

Ben dehb (hipetaktivite ve dikkat eksikliği bozukluğu) olduğumu yeni öğrendim sayılır. Yaklaşık 4 ay oluyor. Esasında yıllardan beri süregelen bazı şeyler var , psikiyatriste de gittim birçok kez , oğlum var 10 yaşında , onun hamileliği sıkıntılı geçmişti ondan sonra psikolojik olarak etkilenmeye başladım.Aslında onun öncesi de vardı ama hiç doktora gitmemiştim. Aşırı tezcanlılık sıra bekleyememe haksızlığa gelememe (hiç kimse gelemez tabi ama kavga bile çıkacak olsa patavatsızlık yapıp aklından geçeni pat diye söyleme) , ani parlama vs vardı. Ama hep kişiliğimin böyle olduğunu düşünmüştüm. Oğlumun hamileliği sıkıntılı geçince Doğumdan sonra okb baş göstermişti bende ve doktorlar onun üzerinde durmuşlardı en çok. Sonra kendime meşguliyetler buldum ve okb girdabından kurtuldum. Şu an yine normal birine göre extra titizim bazı şeyleri normalden fazla yapıyor olabilirim ama yine de eskisine göre çok çok iyi sayılırım. Buna da şükür :)

Ama gelin görün ki dehb’in negatif yanlarını çok yaşıyorum. Doktorum ilaç da verdi ama maalesef dikkat eksikliği için olan ilacı devlet karşılamıyormuş, ilaçlar da pahalı ve hani 1 kutu içtim iyi oldum gibi birşey olamayacağı tedavi uzun sürecek haliyle. Bu sıralar aşırı unutkanlığım var çok saçma hatalar yapıyorum nesnelerin isimleri aklıma gelmiyor mesela , terlik diyeceğime ayağımıza giydiğimiz şey neydi? Diyerek tarif istiyorum . Ama terlik demek aklıma gelmiyor . Bu bir örnek. Yaşadığım olayları uzun soluklu hatırlıyorum ama yeni yaşadığım olayları unutuyorum. Kısacası unutkanım çok :) geçen gün saatime baktığım halde kızımın okuldan çıkış saatini kaçırdım. Kızım 1. Sınıfta . Sonra koşturarak yetiştim okula ama ya aklıma son anda gelmeseydi ?

Dr. Thomas Brownun kitabı var yetişkin hipetaktivite ile ilgili , zaten oğlum da hiperaktif onunkini öğrendiğimde yardımcı olabilmek için birkaç kitap daha okumuştum bu konu hakkında . Dr. Thomas vaka örnekleriyle birlikte anlatım yapıyor değişik bir şekilde konuları ele alıyor.Orda da bana benzeyen birkaç kadın vardı. Kendi doktorumu da çok seviyorum ve beni anladığını düşünüyorum. Dikkat eksikliği için olan ilaçları alamadığım için kullandığım ilacın dozunu yükseltti, şu an ani parlamalarım yok herşeye sinirlenmiyorum ama unutkanlığım had safhada . Dikkat eksikliği ilacı kullanıp fayda gören var mı? Özellikle yetişkinleri sormak istiyorum. Alarm kuruyorum saatli yapacağım işler için , günde 6 tane alarmım var. Ek olarak neler önerirsiniz? Uzun oldu kusura bakmayın , sevgiler :KK200:

Merhaba kızlar,
Anneler dediğime bakmayın hiperaktif olan var mı aramızda? Anne olup çocuğu da hiperaktif olan var mı? İlaç kullanıyor musunuz hayatınızı nasıl etkiliyor?

Ben dehb (hipetaktivite ve dikkat eksikliği bozukluğu) olduğumu yeni öğrendim sayılır. Yaklaşık 4 ay oluyor. Esasında yıllardan beri süregelen bazı şeyler var , psikiyatriste de gittim birçok kez , oğlum var 10 yaşında , onun hamileliği sıkıntılı geçmişti ondan sonra psikolojik olarak etkilenmeye başladım.Aslında onun öncesi de vardı ama hiç doktora gitmemiştim. Aşırı tezcanlılık sıra bekleyememe haksızlığa gelememe (hiç kimse gelemez tabi ama kavga bile çıkacak olsa patavatsızlık yapıp aklından geçeni pat diye söyleme) , ani parlama vs vardı. Ama hep kişiliğimin böyle olduğunu düşünmüştüm. Oğlumun hamileliği sıkıntılı geçince Doğumdan sonra okb baş göstermişti bende ve doktorlar onun üzerinde durmuşlardı en çok. Sonra kendime meşguliyetler buldum ve okb girdabından kurtuldum. Şu an yine normal birine göre extra titizim bazı şeyleri normalden fazla yapıyor olabilirim ama yine de eskisine göre çok çok iyi sayılırım. Buna da şükür :)

Ama gelin görün ki dehb’in negatif yanlarını çok yaşıyorum. Doktorum ilaç da verdi ama maalesef dikkat eksikliği için olan ilacı devlet karşılamıyormuş, ilaçlar da pahalı ve hani 1 kutu içtim iyi oldum gibi birşey olamayacağı tedavi uzun sürecek haliyle. Bu sıralar aşırı unutkanlığım var çok saçma hatalar yapıyorum nesnelerin isimleri aklıma gelmiyor mesela , terlik diyeceğime ayağımıza giydiğimiz şey neydi? Diyerek tarif istiyorum . Ama terlik demek aklıma gelmiyor . Bu bir örnek. Yaşadığım olayları uzun soluklu hatırlıyorum ama yeni yaşadığım olayları unutuyorum. Kısacası unutkanım çok :) geçen gün saatime baktığım halde kızımın okuldan çıkış saatini kaçırdım. Kızım 1. Sınıfta . Sonra koşturarak yetiştim okula ama ya aklıma son anda gelmeseydi ?

Dr. Thomas Brownun kitabı var yetişkin hipetaktivite ile ilgili , zaten oğlum da hiperaktif onunkini öğrendiğimde yardımcı olabilmek için birkaç kitap daha okumuştum bu konu hakkında . Dr. Thomas vaka örnekleriyle birlikte anlatım yapıyor değişik bir şekilde konuları ele alıyor.Orda da bana benzeyen birkaç kadın vardı. Kendi doktorumu da çok seviyorum ve beni anladığını düşünüyorum. Dikkat eksikliği için olan ilaçları alamadığım için kullandığım ilacın dozunu yükseltti, şu an ani parlamalarım yok herşeye sinirlenmiyorum ama unutkanlığım had safhada . Dikkat eksikliği ilacı kullanıp fayda gören var mı? Özellikle yetişkinleri sormak istiyorum. Alarm kuruyorum saatli yapacağım işler için , günde 6 tane alarmım var. Ek olarak neler önerirsiniz? Uzun oldu kusura bakmayın , sevgiler :KK200:
Ben cümle kuracakken ne diceğimi unutuyorum..bende kendimde hep bi farklılık hissediyordm anksyetem çocukluğumdan beri var ama onun dışında çabuk sıkılma,dersi dinleyememe çok sessiz yerlerde duramama, her başladığım işi yarım bırakma vs vs bir sürü var sıkıntım hep vardı...bende dikkat eksiliğimin olduğunu bikaçsene önce öğrendim iyi de bi psikiyatristti ama sadece antidepresan kullandım ben dikkat eksikliği için ayrı bi ilaç vermedi hiç...

Ben cümle kuracakken ne diceğimi unutuyorum..bende kendimde hep bi farklılık hissediyordm anksyetem çocukluğumdan beri var ama onun dışında çabuk sıkılma,dersi dinleyememe çok sessiz yerlerde duramama, her başladığım işi yarım bırakma vs vs bir sürü var sıkıntım hep vardı...bende dikkat eksiliğimin olduğunu bikaçsene önce öğrendim iyi de bi psikiyatristti ama sadece antidepresan kullandım ben dikkat eksikliği için ayrı bi ilaç vermedi hiç...

Başlanan işi yarım bırakma olayını sormayın ; mesela kitap alıyorum 3-4 tane hepsini birden okumaya başlıyorum . Örgü yapacağım yaptığım şeyden sıkılıp başka bir taneye geçiyorum . Haliyle yapacağım süreden çok daha uzun bir sürede bitirmiş / bitirememiş oluyorum çoğu zaman. Ama tüm şikayetlerinizi yazdıysanız sizde dürtüsellik yok gibi belki de dürtüsellikle birleşince mi dikkat eksikliği için ilaç veriyorlar acaba? Antidepresanın faydasını gördünüz mü ? Sanırım eskiden tedavi oldunuz şu anki durumunuz nedir?

ben anne değilim, evli de değilim ama hiperaktivite bende de var ve son 1 yıldır ilaç kullanmaya başladım verdiğim en iyi karar sanırım. uzun yıllardır kendimi gerçekten aptal gibi hissediyordum fakat maalesef ailem bu konuyu bildiği halde ilaç kullanmamı istememiş ama artık gerçekten psikolojimi farklı etkileyince doktorla görüşüp kullanmaya başladım. oğlunuzda varsa lütfen geç kalmayın. normalde ömür boyu kullanılması lazım ama ben eğitimim bittikten sonra sadece terapi ile devam etmek istiyorum.

ben anne değilim, evli de değilim ama hiperaktivite bende de var ve son 1 yıldır ilaç kullanmaya başladım verdiğim en iyi karar sanırım. uzun yıllardır kendimi gerçekten aptal gibi hissediyordum fakat maalesef ailem bu konuyu bildiği halde ilaç kullanmamı istememiş ama artık gerçekten psikolojimi farklı etkileyince doktorla görüşüp kullanmaya başladım. oğlunuzda varsa lütfen geç kalmayın. normalde ömür boyu kullanılması lazım ama ben eğitimim bittikten sonra sadece terapi ile devam etmek istiyorum.

Oğlum maalesef ilaç kullanamıyor şu an , daha önceden kullanıyordu. 2-3 ay önce epilepsi nöbeti geçirdi daha önceden yoktu, daha sonradan tekrar nöbet geçirince 5 gün nöroloji servisinde yattı,aktif eegsi olduğu için ilaca başlandı, nöbetlerini tetikler diye ilaç veremiyorlar , 2 yıl nöbet geçirmezse epilepsi ilacını bırakacak, eğer dehb ile ilgili şikayetleri devam ederse o zaman tedaviye devam edecek . Siz kaç yaşındasınız acaba? İlaç kullandım derken dikkat artırıcı ilaç da kullanıyor musunuz? 25 yaş üstü dehblilerin ilaçlarının devlet tarafından karşılanmaması büyük sıkıntı gerçekten, umarım bir an önce çözülür. Bu arada sizin ne gibi şikayetleriniz oluyor ?

Kan değerlerinizi ölçtürdünüz mü? Vücudunuzda yeterli miktarda demir magnezyum vs varmı? B12 takviyeleri kısa süreli unutkanlıklara çok iyi geliyor.

Bağ doku hastalığım olduğu için 2 ayda bir kan veriyorum. B12 midede emilimi gerçekleşmediği için zaman zaman düşmeler oluyor ama iğne kullanınca sorun düzeliyor. Değerler normal aralıkta olsalar da unutkanlığım had safhada devam ediyor.Açıkcası biraz da bu başlığı bu kadar unutkan olmak normal mi her debhli olan benim gibi mi anlamak için açtım. Bir de nörologla görüşmeyi planlıyorum başka bir nedene bağlı değilse unutkanlık , tam tedavi olmayı planlıyorum. Geçenlerde MR randevum vardı onu da taaaaaa Haziran ayında vermişlerdi yani 6 ay bekledim MR için ama sonrasında tarihleri karıştırdığım için tesadüfen aynı günde gittim ama bu sefer de randevu saatini geçirmiştim oradaki görevli de kızdı herkes saatinde geliyor siz neden geç kaldınız vs diye. 6 aydır beklediğim randevuya geç kalmam gibi birşey söz konusu olur mu normalde? Hemen her gün bu tarz şeyler yaşıyorum birine birşey yapacağım diye söz veriyorum sonrasında hep unutuyorum. Böyle olmak istemiyorum bazen ne söyleyeceğimi unutuyorum zaten aşırı konuşuyorum. Bazen de bir yere gidiyorum sonra eşime çocuklarıma soruyorım ben buraya ne yapmak için gelmiştim diye. Balık ceviz vs tüketmeye çalışıyorum ama sanırım yetmiyor.

ben concerta diye bir ilaç kullanmıştım ama faydasını görmedim bu nedenle bıraktım.zaten bende ağır bir durum yok bu nedenle doktorum onayladı.kendinizi kabullenip bununla yaşamayı öğrenseniz daha faydalı olur.ilacı devletin karşılamaması üzücü.ilacın dürtüsellik ve hiperaktivitenin ağır bastığı insanlarda daha etkili olduğunu düşünüyorum.

Aynı ben bende kisiligimin parçası olarak görüyorum. Hiperaktiflik o başta söyledikleriniz değil bence. Kimisi hakki yense susar ya da bir şeyi sabirla bekler vs ben bekleyemem.
Nesne isimleri çoğu kez aklımdan çıkar konuşurken bazen cümleyi toparlayamam çünkü kafamdan başka bir şey düşünüyorum sanırım o an. Kafam dolu iken oluyor çünkü.
Doktorlara göre normal insan kalmadı herkesin her sorunu psikolojik.

Aynı ben bende kisiligimin parçası olarak görüyorum. Hiperaktiflik o başta söyledikleriniz değil bence. Kimisi hakki yense susar ya da bir şeyi sabirla bekler vs ben bekleyemem.
Nesne isimleri çoğu kez aklımdan çıkar konuşurken bazen cümleyi toparlayamam çünkü kafamdan başka bir şey düşünüyorum sanırım o an. Kafam dolu iken oluyor çünkü.
Doktorlara göre normal insan kalmadı herkesin her sorunu psikolojik.

Evet biraz kişilik yapısı daha doğrusu ben hep öyle düşünmüştüm ama çok manipülatif bir yapım var kavga çıkacağını bilsem dahi kışkırtırım insanları , olumsuz birşeyi mesela sorun çıkacak diye çoğu kişi söylemez , ama dilimin ayarı yoktur patavatsızlığa girecek şekilde konuşabiliyorum zaman zaman. Bunlar dürtüsellikle ilgili. Zaten çocuklardaki gibi hiperaktivite düz duvara tırmanma gibi birşey olmuyor yetişkinlerde . 32 yaşındayım bakkala filan koşarak giderim :D çok yorulsam bile asla uzanmam otursam dahi mutlaka bir iş yaparım hiç boş kalmam ya deli gibi temizlik yaparım ya hiç olmadık bir zamanda tatlı yapmaya girişirim , elimde bir örgü varken ikincisine başlarım bir kitabı okurken diğerine geçerim.. örnekleri çoğaltabilirim. Bunlar hipetaktivite işte. Şu unutkanlık olmasa yine kendimi idare edebiliyorum aslında herkes beni tezcanlı olarak görüyor . Bir yere giderken ya koşarak ya hızlı adımlarla gittiğim için maraton başlamış yine diye takılıyorlar. Sakin sakin yürüyemiyorum yavaş yürüyen yürüme trafiğini tıkayanlar olunca sinirleniyorum . Esasında zaten doktora ani parlamalarım olduğu için gitmiştim sonrası çorap söküğü gibi geldi.

Kafalar hep dolu zaten ne yapabilirim nereye koşturabilirim çoğu zaman düşüncelerim bile yarım kalıyor konudan konuya atlarken.. bir de mesela ders çalışırken çok sevmeme rağmen göz kapaklarım ağırlaşıyor yoğunlaşamıyorum. Bırakıp yine saçma sapan şeylerle uğraşıyorum ve çok zamanımı alıyor.

ben concerta diye bir ilaç kullanmıştım ama faydasını görmedim bu nedenle bıraktım.zaten bende ağır bir durum yok bu nedenle doktorum onayladı.kendinizi kabullenip bununla yaşamayı öğrenseniz daha faydalı olur.ilacı devletin karşılamaması üzücü.ilacın dürtüsellik ve hiperaktivitenin ağır bastığı insanlarda daha etkili olduğunu düşünüyorum.

Concerta türevi bir ilacı oğlum kullanmıştı. Tedavisinde bayağı bir ilerledik ama maalesef olumlu sonuçlar alamadık. Sonradan da anlattığım gibi epilepsi oldu. Oğlumu da ilk başlarda anlayamamıştım hiperaktivite olduğu için mi böyle yoksa yapısı mı bu çocuğumun. Ama tabi çocuklarda daha farklı şekilde seyrediyor. Ben dehbi benimsiyorum esasında sadece şu unutkanlık durumları bu kadar olmasa. Yani zaten yıllarca bu şekilde yaşadım hoş bir gecede olmadım böyle. O yüzden alışkınım ve sorun etmiyorum. Bir dediğim gibi odaklanma sorunu yaşıyorum özellikle ders çalışırken , bir de mesela karşımdaki çok uzun anlatırsa birşeyi odaklanamıyorum karışımdakinin ne dediğini de anlayamıyorum bu sefer . O da iş yerinde sıkıntı oluyor. Aynı şeyleri tekrar tekrar duymaktan çok sıkılıyorum. İlaç için derneklerin yaptığı çalışmalar varmış 25 yaştan sonra da karşılanmasını talep ediyorlarmış bir psikiyatristten duydum bunu da umarım çözülür.

aslında küçükken inanılmaz yerimde duramayan bir çocukmuşum hatta anne karnında konulmuş doktor tarafından. ileride ilkokulda başarı sorunu yaşıyordum annem doktora götürmüş ama ilaç kullandırmak istememis. uzun yıllar açıkcası farkında değildim fakat oldukça zor ve sürekli makale okumam gereken bir bölümdeyim ve asla ama asla dikkatimi toplayamıyorum buna tembellik diyenler vardır ama yaşamayan bilemez. suan aktif olarak ilaç kullanıyorum ve devlet hastanesine gidiyorum ilaç için henüz raporum yok hala ilaç konusunda karar vermedi. tanı kısmına hafif depresyon yazıyor yoksa devlet karşılmıyor ve çok çok yüksek fiyatları biliyosunuzdur. ben artık çıldırma noktasındaydım kim farkettiyse hemen doktora gitsin benim gibi kendini eksik hissetmesin. not olarak şunu da söylemek istiyorum her insan karşısındakini zekasını bilmediği için kendini en zeki sanıyormuş fakat zeka problemim yok çok şükür hatta sosyal zekam yaşımın oldukça üzerinde (23 yaşındayım sormuşsunuz) devlete gitmenizi tavsiye ederim isterseniz mesajla yazabilirim hastaneyi de.
bazı doktorlar bunun ilaçsız geçmeyeceğini söylüyor kısmen katılıyorum çünkü doktorum beyinde eksik olan bir şeyi ilaçla desteklediğimizden bahsetti fakat dikkat için terapi ve meditasyon da işe yarıyor bence hatta çocuklar için özel oyun terapileri var araştırırsanız.
doktorum bana sürekli otobüs metroya yanlış biner misin diye sormuştu cevabım evetti.
ders çalışıyorum o sebeple dağınık yazdım kusura bakmayın sorunuz varsa seve seve yardımcı olurum.

ayrıca hiperaktivite eskiden çocukluk dönemi hastalığı kabul ediliyormuş. doktorum bu konuda çocukluk döneminde çıktığını fakat ileriki yaşlarda ağırlıklı olarak hastalığın tam tersi yöne çevirip depresif kişilik yarattığını söyledi çok doğru ben de eskisine göre oldukca sakin biri oldum ama bundan mutluyum. okb yazdığınızı görmemiştim bende de okb vardı fakat kendim aştım sorunuz varsa bu konuda da yardımcı olurum.

Ben dikkat için kullandım bi dönem...
Pek etkisi olmadı..
Mesela ben yerimde duramam ve bir anda çok fazla şey düşünüp düşündüğüm şeyi söylerken cimleler karıştırdı onu ayna karşısında konuşacak hallettim. Mesela kitap yazma niyetindeyim bayadır ama düşünceleri organize edemiyorum onun üzerine çalışıyorum.
Mutlaka 3 işi aynı anda yaparım.
Yoksa elim kolum durmaz.
Tezcanlıyımdır. Ani patlamalarım vardır. Bir mağazada sıradaa 3 kişiden fazla insan varsa girmem.
Asla vitrin gezemem salımaa salına ki çok özenirim.
Film bitiremem dizi takip edemem.
Kitap okurum ama ya ayakta ya kahve içerken oda her sayfada bir yerlere takılır gözüm sağa sola bakarım.
Koltukta diken var gibi pek oturamam.
Uzun yolculuk yapamam.... En fazla 3 4saat.
Şöyle diyeyim yemek yemem bile 10 dk dan fazla uzarsa bi afakan basıyor bana...
Ama severim bu halimi.
Şimdi 5 aylık oğlum var yattığı yerde 10 dk durmaz. Hep gezecek...
Bence o da benden...

Edit: 7 senedir okb hastasıyım. 3 sene de depresyon tedavisi gördüm.

Evet biraz kişilik yapısı daha doğrusu ben hep öyle düşünmüştüm ama çok manipülatif bir yapım var kavga çıkacağını bilsem dahi kışkırtırım insanları , olumsuz birşeyi mesela sorun çıkacak diye çoğu kişi söylemez , ama dilimin ayarı yoktur patavatsızlığa girecek şekilde konuşabiliyorum zaman zaman. Bunlar dürtüsellikle ilgili. Zaten çocuklardaki gibi hiperaktivite düz duvara tırmanma gibi birşey olmuyor yetişkinlerde . 32 yaşındayım bakkala filan koşarak giderim :KK70: çok yorulsam bile asla uzanmam otursam dahi mutlaka bir iş yaparım hiç boş kalmam ya deli gibi temizlik yaparım ya hiç olmadık bir zamanda tatlı yapmaya girişirim , elimde bir örgü varken ikincisine başlarım bir kitabı okurken diğerine geçerim.. örnekleri çoğaltabilirim. Bunlar hipetaktivite işte. Şu unutkanlık olmasa yine kendimi idare edebiliyorum aslında herkes beni tezcanlı olarak görüyor . Bir yere giderken ya koşarak ya hızlı adımlarla gittiğim için maraton başlamış yine diye takılıyorlar. Sakin sakin yürüyemiyorum yavaş yürüyen yürüme trafiğini tıkayanlar olunca sinirleniyorum . Esasında zaten doktora ani parlamalarım olduğu için gitmiştim sonrası çorap söküğü gibi geldi.

Kafalar hep dolu zaten ne yapabilirim nereye koşturabilirim çoğu zaman düşüncelerim bile yarım kalıyor konudan konuya atlarken.. bir de mesela ders çalışırken çok sevmeme rağmen göz kapaklarım ağırlaşıyor yoğunlaşamıyorum. Bırakıp yine saçma sapan şeylerle uğraşıyorum ve çok zamanımı alıyor.

Concerta türevi bir ilacı oğlum kullanmıştı. Tedavisinde bayağı bir ilerledik ama maalesef olumlu sonuçlar alamadık. Sonradan da anlattığım gibi epilepsi oldu. Oğlumu da ilk başlarda anlayamamıştım hiperaktivite olduğu için mi böyle yoksa yapısı mı bu çocuğumun. Ama tabi çocuklarda daha farklı şekilde seyrediyor. Ben dehbi benimsiyorum esasında sadece şu unutkanlık durumları bu kadar olmasa. Yani zaten yıllarca bu şekilde yaşadım hoş bir gecede olmadım böyle. O yüzden alışkınım ve sorun etmiyorum. Bir dediğim gibi odaklanma sorunu yaşıyorum özellikle ders çalışırken , bir de mesela karşımdaki çok uzun anlatırsa birşeyi odaklanamıyorum karışımdakinin ne dediğini de anlayamıyorum bu sefer . O da iş yerinde sıkıntı oluyor. Aynı şeyleri tekrar tekrar duymaktan çok sıkılıyorum. İlaç için derneklerin yaptığı çalışmalar varmış 25 yaştan sonra da karşılanmasını talep ediyorlarmış bir psikiyatristten duydum bunu da umarım çözülür.
doktor falan değilim yanlış yönlendirmek istemem.kendi kişisel fikrim concerta bence tedavi etmiyor tamamen plasebo etkisi.benim ailemde 3 kişi düzenli kullandık yıllarca hiçbir işe yaramadı malesef.ritalin kullanan bir arkadaşımın kardeşi vardı çocuk çok fena saldırgan ve hareketliydi ama üstün zekalıydı.ona ritalin veriyorlardı.onda net etkisini gördüm çocuk gerçekten daha sakin olmuştu ama ne yazıkki obezite yaptı ilaç çocukta sonra noldu bilmiyorum.dediğiniz şekilde unutkanlık sadece ben çok yoğun veya stresliysem oluyor.onun dışında sorun yok.valla bilmiyorum çok dikkat hataları yaptığım oluyor sınavlarda falan ama artık kabullendim insanlar 1 sefer kontrol ediyorsa ben mesela 2 sefer ediyorum.insanlar birşey anlatırken bazen dinlemediğim oluyor tekrar anlatıyorlar önemliyse umrumda değil artık.ders çalışmada şu şekilde aşırı ezber yeteneğim var çok çabuk ezberliyorum mesela ama illa son dakika olacak o gerilimi hissetmem lazım yoksa asla odaklanamıyorum.süre olarak benim için en iyisi 1 saat çalışma 1 saat dinlenme şeklinde yoksa asla tekrar oturamıyorum derse.bazen hızlı konuşup konudan konuya atlıyorum o zaman insanlar bir şaşırıyorlar ama benimle vakit geçirince artık leb demeden leblebiyi anlayacak duruma geliyorlar.sabırlı ve anlayışlı oluyoruz karşılıklı olarak.kendinizi kasmayın ilaçta çözüm değil.oğlunuza geçmiş olsun.

doktor falan değilim yanlış yönlendirmek istemem.kendi kişisel fikrim concerta bence tedavi etmiyor tamamen plasebo etkisi.benim ailemde 3 kişi düzenli kullandık yıllarca hiçbir işe yaramadı malesef.ritalin kullanan bir arkadaşımın kardeşi vardı çocuk çok fena saldırgan ve hareketliydi ama üstün zekalıydı.ona ritalin veriyorlardı.onda net etkisini gördüm çocuk gerçekten daha sakin olmuştu ama ne yazıkki obezite yaptı ilaç çocukta sonra noldu bilmiyorum.dediğiniz şekilde unutkanlık sadece ben çok yoğun veya stresliysem oluyor.onun dışında sorun yok.valla bilmiyorum çok dikkat hataları yaptığım oluyor sınavlarda falan ama artık kabullendim insanlar 1 sefer kontrol ediyorsa ben mesela 2 sefer ediyorum.insanlar birşey anlatırken bazen dinlemediğim oluyor tekrar anlatıyorlar önemliyse umrumda değil artık.ders çalışmada şu şekilde aşırı ezber yeteneğim var çok çabuk ezberliyorum mesela ama illa son dakika olacak o gerilimi hissetmem lazım yoksa asla odaklanamıyorum.süre olarak benim için en iyisi 1 saat çalışma 1 saat dinlenme şeklinde yoksa asla tekrar oturamıyorum derse.bazen hızlı konuşup konudan konuya atlıyorum o zaman insanlar bir şaşırıyorlar ama benimle vakit geçirince artık leb demeden leblebiyi anlayacak duruma geliyorlar.sabırlı ve anlayışlı oluyoruz karşılıklı olarak.kendinizi kasmayın ilaçta çözüm değil.oğlunuza geçmiş olsun.

sanıyorum concertayı çocukluk döneminde kullandınız çünkü çocuklar için daha efektif diye biliyorum ama tabi değişebilir belki o sebepten işe yaramamıştır. ben concerta kullandım ve gerçekten işe yaradı ama yan etkisi bende çok fazlaydı ama oturup dikkatimi toplayabiliyordum.

ayrıca bu konuda internet ve tvnin negatif etkisinin çok olduğunu düşünüyorum. aklıma geldikçe yazıyorum ama oğlunuza çalışırken youtubedan adhd müzikleri açabilirsiniz etkili oluyor ben evde yolda falan klasik müzik dinliyorum o da çok etkili gerçekten beynim dinleniyor.

sanıyorum concertayı çocukluk döneminde kullandınız çünkü çocuklar için daha efektif diye biliyorum ama tabi değişebilir belki o sebepten işe yaramamıştır. ben concerta kullandım ve gerçekten işe yaradı ama yan etkisi bende çok fazlaydı ama oturup dikkatimi toplayabiliyordum.
hem çocuk hem yetişkin döneminde kullandım sanırım 22 yaşına kadar.hiç fayda görmedim yani hatta yan etkisini gördüm kalp çarpıntısı ve uykusuzluk yapmıştı.anksiyetemde tavan yapmıştı.

Evet biraz kişilik yapısı daha doğrusu ben hep öyle düşünmüştüm ama çok manipülatif bir yapım var kavga çıkacağını bilsem dahi kışkırtırım insanları , olumsuz birşeyi mesela sorun çıkacak diye çoğu kişi söylemez , ama dilimin ayarı yoktur patavatsızlığa girecek şekilde konuşabiliyorum zaman zaman. Bunlar dürtüsellikle ilgili. Zaten çocuklardaki gibi hiperaktivite düz duvara tırmanma gibi birşey olmuyor yetişkinlerde . 32 yaşındayım bakkala filan koşarak giderim :KK70: çok yorulsam bile asla uzanmam otursam dahi mutlaka bir iş yaparım hiç boş kalmam ya deli gibi temizlik yaparım ya hiç olmadık bir zamanda tatlı yapmaya girişirim , elimde bir örgü varken ikincisine başlarım bir kitabı okurken diğerine geçerim.. örnekleri çoğaltabilirim. Bunlar hipetaktivite işte. Şu unutkanlık olmasa yine kendimi idare edebiliyorum aslında herkes beni tezcanlı olarak görüyor . Bir yere giderken ya koşarak ya hızlı adımlarla gittiğim için maraton başlamış yine diye takılıyorlar. Sakin sakin yürüyemiyorum yavaş yürüyen yürüme trafiğini tıkayanlar olunca sinirleniyorum . Esasında zaten doktora ani parlamalarım olduğu için gitmiştim sonrası çorap söküğü gibi geldi.

Üzgünüm ama ben🙁
Sadece koşarak bakkala gitmek hariç. Hızlı yürüyen biriyim genel olarak. Patavatsizligim var, kavga bile cikacak diye düşünsem aklımdan geçeni söylerim bende. Dusuncelerim ve konusmam yarim olabiliyor. Bir konu konusurken diğerine atlıyorum mesela ama ilaç kullanmak istemiyorum
Kendimi böyle seviyorum sanırım.
Doktora çıkmadım bu sebeple. Uyku problemimde var zaten gece uyuyamiyor gündüz uyanamiyorum.
Gitsem ilacligimda işteeeee 😃

sparrow sparrow esasında kız çocuklarında daha çok dikkat sorunları olarak gösteriyormuş, erkek çocukları yapı olarak da harekete meyilli olduklarından onlarda daha fazla hareket sorunu görülebiliyormuş. İstisnalar her zaman vardır tabii. Yalnız sanırım siz sadece antidepresan alıyorsunuz çünkü dikkat artırıcı ilaç yazması için tanıya da işlemesi gerekiyor doktorun. Benim doktorum da devlette . Ve bana farklı pencereden baktığını düşünüyorum tarzı çok farklı geldi. Okb demişsiniz atlattım çok şükür kaçırdınız sanırım.

Her ilaç herkeste beklediği etkiyi yapmıyor belki sizinki de denk gelmiştir. Kullandığım bir ilaç olmadığı için yorum yapamayacağım. Evet tanıdıklarla vakit geçirmek güzel ama bilmeyen biri için bazen ters etki yapabiliyor. Kızımın öğretmeni benden hiç hoşlanmadı mesela bunu hissedebiliyorum. Her dediğimi farklı yerlere çektiği için ben de kendisinden hoşlanmadım. Ben zaten patavatsız bir insanım birşey söyleyeceksem lafı dolandırmam. Kelimelerin altında mana aramak da çok itici geliyor bana. Çünkü çoğu zaman art niyetli olmadan kafamda süzgeçte geçirmeden düşündüğüm gibi söylerim herşeyi. Olumsuz yorum da yapabilirim ama kötü niyetli olduğumu göstermez. Zaten genelde kötü niyetli insanlar sinsi olurlar . Ne düşündüğünü söyleyen insandan zarar gelmez diye düşünürüm hep. Mesela eleştiri ise hem kendi ailemi hem eşimin ailesini eleştiririm. Bunu da eşimle konuşurken de yaparım. Eşim tabii doğal olarak ailesine çok bağlı ilk zamanlar yadırgıyordu belki de bu huyumu; ama sonra kendi aileme de aynı şeyi yaptığımı görünce şu an hiç rahatsız olmuyor onu hissediyorum. Çünkü yanlış yapan ailem de olsa yanlıştır . Senin ailen benim ailem gibi birşey yok biz zaten büyük bir aileyiz .Hep böyle benimseyerek bakıyorum yanlış anlayanlar çıkabiliyor zaten çevremde de olmaması gereken kişiler diye düşünüyorum . Fazla kişi yok o yüzden çevremde .

ayrıca bu konuda internet ve tvnin negatif etkisinin çok olduğunu düşünüyorum. aklıma geldikçe yazıyorum ama oğlunuza çalışırken youtubedan adhd müzikleri açabilirsiniz etkili oluyor ben evde yolda falan klasik müzik dinliyorum o da çok etkili gerçekten beynim dinleniyor.

Oğlum ne ders çalışmayı ne okulu sevmiyor. Şu an üstün zekalı olmasının ekmeğini yiyor diyebilirim ama ne zamana kadar götürecek onu bu durum bilmiyorum. Ders çalışırken odaklanamayan kişi benim :))) herkesin ders çalışırken yaptığı bazı ritüeller var ya , benim için müzik dinlemek yok açıkcası çünkü dikkatim dağılır. Hiçbir zaman o şekilde ders çalışmadım. Hep altını çizerek Notlar alarak ve yazarak çalıştım.

Üzgünüm ama ben🙁
Sadece koşarak bakkala gitmek hariç. Hızlı yürüyen biriyim genel olarak. Patavatsizligim var, kavga bile cikacak diye düşünsem aklımdan geçeni söylerim bende. Dusuncelerim ve konusmam yarim olabiliyor. Bir konu konusurken diğerine atlıyorum mesela ama ilaç kullanmak istemiyorum
Kendimi böyle seviyorum sanırım.
Doktora çıkmadım bu sebeple. Uyku problemimde var zaten gece uyuyamiyor gündüz uyanamiyorum.
Gitsem ilacligimda işteeeee 😃

Uyku problemi bende de var ama yeni peydah oldu nedendir bilmiyorum. Hep uyuyamayacak bir sebebim olıyor saat 2-3 gibi anca yatabiliyorum. Sonrasında erken kalkmak çok zor olıyor dinlenmiş hissederek kalkamıyorum.

Tiramisu35 Tiramisu35 depresyon problemim yok, sadece dikkat dağınıklığı için kullanıyorum. dediğim gibi ilaç antidepresan olarak da kullanılıyor.

Back
X