Hiperaktif bebeğim beni asırı zorluyor.Ne yapmalıyım?

busu54

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
29 Mayıs 2018
318
-72
98
27
Benim 21 aylık oglum var bundan 3 ay önce de dısarı cıkarsam koşuyordu ve geri dönmüyordu.Simdi de 21 aylık oldu kaymayı merdiven çıkmayı ögrendi en azından parkta biraz oymar 5 dk ayakta da olsa dinlenirim birileriyle şans eseri karsılasırsam 2 çift laf edebilirim dedim ama O da olmadı 2 kez kaydıraktan kayıyor sonra baslıyor parkın etrafında koşmaya sonra arkasından bakıyorum ben pesinden gelmeyince yine devam ediyor.Bahçede de aynı koşmak istiyor üstüne bahcede kimse yok.Zaten yalnızlıktan sıkılıyorum kimse yok.Ne yapacagım ben esimin akrabaları daha 1 senen var diyorlar ama bazı erkek cocukları 4 5 yasında bile durmuyorlarmıs.Kafayı yiyecem böyle yasamaktan.Bana tavsiye verin bırakıp 1 saat gidemiyorum.

Benim 21 aylık oglum var bundan 3 ay önce de dısarı cıkarsam koşuyordu ve geri dönmüyordu.Simdi de 21 aylık oldu kaymayı merdiven çıkmayı ögrendi en azından parkta biraz oymar 5 dk ayakta da olsa dinlenirim birileriyle şans eseri karsılasırsam 2 çift laf edebilirim dedim ama O da olmadı 2 kez kaydıraktan kayıyor sonra baslıyor parkın etrafında koşmaya sonra arkasından bakıyorum ben pesinden gelmeyince yine devam ediyor.Bahçede de aynı koşmak istiyor üstüne bahcede kimse yok.Zaten yalnızlıktan sıkılıyorum kimse yok.Ne yapacagım ben esimin akrabaları daha 1 senen var diyorlar ama bazı erkek cocukları 4 5 yasında bile durmuyorlarmıs.Kafayı yiyecem böyle yasamaktan.Bana tavsiye verin bırakıp 1 saat gidemiyorum.
Tv, tablet vs veriyo musunuz çocuğa? Veya bir şekilde maruz kalıyor mu ekrana?

Oyun evi yok mu yakınınızda. Hiperaktif is enerjiyi atması gerekiyor.Benim oğlum çok aktifti hala da öyle ama ilaçlık durumda ise bir doktora götürün bence. Açık hava iyidir iyi gelir daha da iyi olsun inş.

Hareketli bebekten beklentiniz sakin bebekten beklentinizle aynı olmasın.

Dışarı çıkarken hiç oturmamayı göze alarak çıkacaksınız mecbur.

21 aylık bebek kız da olsa parkta kendi başına kayıp oynamayacak ki zaten.
Çevrenizde varsa oyun alanı, bakıcısı olan cafelere falan gidebilirsiniz ama o da sürdürülebilir değil yani.
Oyun alanı olan cafe biliyorum orayı denerim tesekkür ederim

Telefon ekran varsa kesin. Göz teması kuruyor mu çocuğunuz. Seslendiğiniz zaman size bakıyor mu.

21 aylık çocuğa hiperaktivif ye kimse teşhis koyamaz hele ki siz asla . 21 aylık çocuk nasıl parkta öyle anlattığınız gibi oynasın ya çocuk yaparken ne hayal ediyordunuz bilmiyorum ki 🤣 oğlum 5.5 yaşında daha yeni parkta biraz oturuyorum

Hiperaktif mi bilmiyorum da çocuklar çok küçükken çok hareketli oluyor.

Parkta görüyorum 3,4 yaş çocukları bir koşuyor,anneleri yetişemiyor bile.

Ama gerçekten hiperaktifse zaten tedavisi sonuç verecektir.

Benim 3 oğlum da hiperaktif günlük 25 30 bin civarı adım atıyorlar. Sizi çok iyi anlıyorum. Işınlanıyorlar sanki bir orada bir burada.

Akrabalar doğru söylemiş. Sen bu yıl dinlenmeyi falan düşünme daha çok yorulacaksın

Back
X