• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hipertroidi olan (tsh düşük, ft3-4 yüksek) arkadaşlarım lütfen bir iki şey yazın..

antalyatsh

Üye
Kayıtlı Üye
21 Mayıs 2012
3
0
16
Bilecik
değerli arkadaşlarım. Siteye yeni üye oldum. herkese merhaba, herkesin inşallah herşey gönlünce olur.

12 haftalık hamileyim. İStedik ve istediğimiz anda oldu allaha şükür.

Ancak lanet bi troid hastalığım çıktı. tsh düşük 0,001 seviyesinde ve ilk bir buçuk ay ft3 ve ft4 normaldi, son bir buçuk ayda onlarda yüksek çıkmaya başladı.

her neyse geçen gün tıp fakültesinde doktora gittim (önceden de gitmiştim ama doktor ft3 ve ft4 normal diye ilaç yazmamıştı.)

bu kez doktor bana, bu değerlerle çocuğun sağlıksız doğabileceğini, hastalıklı olabileceğini, zekalsal sorunları olabileceğini söyledi. inanın üç gündür ağlıyorum, zaten miğdem alt üst olmuş zor bir hamilelik geçiriyorum, doktorun söylediği özellikle "zekasal" sorun ihtimalini duyduğumuzda yıkıldım. mahvoldum. hem eşim hem ben çok zor ve kötü durumdayız. aklımıza binbir türlü şey geliyor. zekasal bir sorunu olursa ben yaşayamam. şuan nolursa olsun kürtaj olurum. dahası ne yapcağımı da bilmiyorum. eşimde bende çok kötüyüz.

allah rızası için;
iyi dilek yazmak yerine (iyi dilekleriniz için şimdiden teşekkür ederim) aynı sorunları çekmiş, özelliklede bu hastalık ile çocuğunu doğurmuş olanların, nelerle karşılaştığını, herhangi bir sorun olup olmadğını, veya çevresinde bu durumda olup ta çocuk sahibi olanların neyle karşılaştıklarını yazarsanız çok sevinirim.

yemin ediyorum ihtimallerden bıktım. lütfen iyi dilek ve ihtimaller yazmayın, bana yardımcı olmak için karşılaşılan durumları yazın. tsh değerim düşük, ft3 ve ft4 yüksek. ilek bir buçuk ay ft3 ve ft4 normal di.

sevgiler...

değerli arkadaşlarım. Siteye yeni üye oldum. herkese merhaba, herkesin inşallah herşey gönlünce olur.

Ancak lanet bi troid hastalığım çıktı. tsh düşük 0,001 seviyesinde ve ilk bir buçuk ay ft3 ve ft4 normaldi, son bir buçuk ayda onlarda yüksek çıkmaya başladı.

her neyse geçen gün tıp fakültesinde doktora gittim (önceden de gitmiştim ama doktor ft3 ve ft4 normal diye ilaç yazmamıştı.)

bu kez doktor bana, bu değerlerle çocuğun sağlıksız doğabileceğini, hastalıklı olabileceğini, zekalsal sorunları olabileceğini söyledi. inanın üç gündür ağlıyorum, zaten miğdem alt üst olmuş zor bir hamilelik geçiriyorum, doktorun söylediği özellikle "zekasal" sorun ihtimalini duyduğumuzda yıkıldım. mahvoldum. hem eşim hem ben çok zor ve kötü durumdayız. aklımıza binbir türlü şey geliyor. zekasal bir sorunu olursa ben yaşayamam. şuan nolursa olsun kürtaj olurum. dahası ne yapcağımı da bilmiyorum. eşimde bende çok kötüyüz.

allah rızası için;
iyi dilek yazmak yerine (iyi dilekleriniz için şimdiden teşekkür ederim) aynı sorunları çekmiş, özelliklede bu hastalık ile çocuğunu doğurmuş olanların, nelerle karşılaştığını, herhangi bir sorun olup olmadğını, veya çevresinde bu durumda olup ta çocuk sahibi olanların neyle karşılaştıklarını yazarsanız çok sevinirim.

yemin ediyorum ihtimallerden bıktım. lütfen iyi dilek ve ihtimaller yazmayın, bana yardımcı olmak için karşılaşılan durumları yazın. tsh değerim düşük, ft3 ve ft4 yüksek. ilek bir buçuk ay ft3 ve ft4 normal di.

sevgiler...

canım benim ilk önce gecmis olsun diyorum sorunsuz bir hamilelik gecirmen dileğiyle baslayayım

aynı sorun bendede vardı tsh hiç yok gibi bişeydi 7-8 haftalık hamilelikte kan tahlillerimi yaptırınca ortaya cıktı suan 25 haftalık hamileyim
bu sürec içerisinde 15 günde bir veya ayda bir kan verdim doktor ilac vermedi tsh3ve ts4 ler normaldi tsh0,01 falandı ulturosonda nodül oldugu tespit edildi sürelki konrtol oluyorum yani hamilelik dolayısıyla oldugunu söyledi doktor 15 gün önce gittiğimde ise tshnin normal degeri 0,4 ve üstüydü ve benimkide 0,48 cıktı tam yerine geliyor yani biraz gec oldu ama insallah seninkide öyle olur yani diyeceğim hezaman kontollerini ol ts3 ve 4 yüksek cıktıgı için doktor ilac takibine baslayabilir ilk 3 ay hormonlar dolayısıyla hamilelikte tsh hormonlarında dengesizlikler olabileceği benimki 6 ayda normale döndü

böyle problemlemlerle karsılasıp doğurmus olan anneler içini daha rahatlatacaktır ama cok üzülme rahat olmaya calıs tekrar gecmiş olsun

allah rızası için;

sevgiler...

canim cok gecmis olsun.. bendede tsh 13 tü.. arkadasin dedigi gibi hamileligin baslangicinda tsh de degisebiliyor.. bana ilac yazdi doktor iki haftada bir kan veriyordum..simdi cok sükür düzeldi.. ama her sabah ilac kullaniyorum.. hamileligin sonunda normallesebilirmis... canim tedavi olmasan zekasal özürlü olabiliyor diye biliyorum ben.. doktor gerekeni yapacaktir... sen kontrollerini ihmal etme canim...

daha öncede yazmıştım tekrar edecek olursam eğer hamileliğimin 4.haftasında tsh ım 26 cıktı aynı şuan hissettiklerini yaşayıp günlerce gözyaşı döküp ağladım doktorumsa asıl bu yaptığımın çocuğuma zarar verdiğini hersabah aç karna içeceğim ilacın herşeyi dengeleyeceğini ve problem olmadığını tedavi olmazsam eğer düşük zeka geriliği vs. gibi sorunların olma olasılığı olduğunu söyledi.Bende hergün düzenli ilacımı kullanıyorum hatta aç karna alıp bi 20 dakika felan hiç bişey yemiyorum sonuçsa 22 haftalık hamileyim ve şükürler olsunki ilk ayda düştü değerim olması gereken aralıklara.benim tavsiyem sakın internette tsh sorunları olan bayanların yazılarını okuma çünkü herkesin bünyesi yaşam şekli farklı bebeklerimiz Allah'a emanet kısmetimizde ne varsa biz ne yaparsak yapalım onu yaşıyoruz.Hepimize bol şifa..

Back
X