hipogonadizmin sebebinin araştırılması gereklimidir?

ezine77

Rabbime çok şükür..
Kayıtlı Üye
14 Aralık 2007
2.073
29
358
mrb sayın hocam
6 yıldır sebepsiz infertilite hastasıyız.eşim 3 yıl önce hareket azlığı yaptığından varikosel ameliyatı olmuştu.şimdiye kadar ilk kez hormon değerlerine bakıldı.
fsh:1.49 (2.8-11.3) lh:3.61 prolaktin:17.9 (2,5-17) total testesteron:629
spermiyogramda ise(kruger'e göre)
ph:8.5 hızlı ileri:%15 yavaş ileri:%20 yerinde har.:%20 hareketsiz:%45 sperm yoğunluğu:66 milyon anormal morfolojili sperm:%55
morfoloji değerlendirmesi:
normal sperm:%5 baş anomalisi:%40(%28'i yuvarlak)akrozom anomalisi:%40 (%20'si büyük,%11'i küçük) nükleus anomalisi %2 mid-peace anomalisi:%1 kuyruk an.:%2 immatür form:%4
beni durumumuz yada sizin uygun gördüğünüz tetkik ve tedaviler konusunda bilgilendirirseniz minnettar kalıcam.3 aşılama 2 de tüp bebek tedavisine rağmen hiç gebelik elde edemedik.sorunumuz hakkında gittiğimiz doktor 1 ay sonra hormonların tekrarlanmasını istedi,yine aynı sonuçları alınca haftada 2*150 ünite gonodotropik hormon iğnesi ile yine haftada 2* 1/2 hcg iğnesi verdi.iğneleri kullanmaya başladığımızdan beri eşim,özellikle akşam 21-23 saatleri arasında, başının arka alt bölgesinde onu sersemleten bir basınç ve ağırlık hissi olduğunu,elinin ayağının halsizleştiğini söylüyor.ilaçların prospektüsünde hipofiz tümörlü hastalarda kullanılmamalı diyor,ancak bizde böyle bir araştırma yapılmadı ki diyerek evhama kapılarak beyin cerrahine başvurduk,eşimin beyin mr ının çekilmesini istiycez. sorum şu acaba gereksiz evham mı yapıyoruz bu tür tedavilerde bu tarz yan etkiler olabilir mi?kendi kendimize doktorculuk oynamak ta istemiyoruz çünkü..tedaviye bu yan etkileri sorgulamadan devam etmelimiyiz acaba?çünkü üroloğumuz hipogonadizmin sebebinin karışık bir konu olduğunu ve bizi asıl amacımız olan çocuk sahibi olma konusundan saptırabileceğini söylemişti.vereceğiniz bilgiler ve ilginiz için şimdiden teşekkürler..

FSH değeri normal seviyenin altında çıktığı için size gonadotropin tedavisi başlandığını düşünüyorum. Ancak LH seviyeleriniz ve Testosteron seviyeleriniz normal. HCG tedavisinin gerekli olduğunu düşünmüyorum. Benim düşünceme göre ilaçsız 1 hafta 10 gün sonra tekrar FSH, LH ve total testosteron seviyelerinizin kontrol edip ve gerekli görülürse ilaç tedavisine devam edilir.

rutinde hipogonadizm teşhisi konduğunda sebebi araştılıyomu peki acaba?yada hipofiz tümörlü bi hastaya bu ilaçların başlanması yanlışmıdır?ve yahut gereksiz hcg tedavisi bu tip yan etkiler yapabilir mi?teşekkürler...

Back
X