Çocuk Hastalıkları Hipospadias doğustan yarım sünnetli.cocugu olan varmı?

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

cigdemnil

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Ekim 2007
14
1
86
Diğer
Merhaba arkadaslar.benım oğlum 1.5 yasında dogustan sunnetlı cerrah tarafından amelıyatla sunnet edılecek ama ben cok korkuyorum ne kadar hastanede kalınacak amelıyat kac saaat surecek oğlum cok hıperaktıf nasıl kalcak hastanede bılmıyorum.daha once bu amelıyatı yaptıran arkadaslar varmı cok zor oluyormu canları cok acıyormu?Anestezi olması benı cok korkutuyor.bilgisi olanlar tecrubesı olanlar yazabılırmı... şimdiden zaman ayırdıgınız ıcın tesekkurler...

merhaba
malesef biz de bu konuda bilgi desteği rica ediyoruz
umarım yaşanan deneyimler hakkında dönüş olur

selam arkadaşımın oğlu yarım sünnetli doğdu
ve deliği olması gereken yerde değildi
ameliyat ettiler 2 kere şimdi 4 yaşında
belli zamanlarda kontrole götürüyorlar
şimdilik bir porblemi yok

arkadaşımın oğluda birbuçuk yaşında oldu ilk ameliyatını
ama dediğim gibi onun delik porblei vardı sizinki nasıl bilmiyorum
ilk amleiyatla düzelmeme riski her zaman varmış doktor öyle söylemiş
zaten düzelmedide 2 yide oldu ameliyat kaç saat sürdü bilmiyorum
okadar ayrıntısını bilmiyorum ama ameliyattan sonra sonda kısmı daha zormuş arkadaşım öyle söylüyordu belirli bir zaman sonda takılı kaldı

konu acılalı baya olmus bana cevap verırsenız sevınırım oğlum 21 aylık hıpospadıaslı amelıyat ettrdınzmı nasıl gecıyo bu surec ben hala ettrmedım çok korkuyorum

mrb, benim oğlumdada benzer sorun var... gömük pipi dedi doktor ve delik olması gereken yerde değilmiş...bir kez ameliyet oldu, su an 19 aylık 2 yaşından öncede ikinci ameliyatını olacak... çok endişeliyim benzer sorunları yaşayan anneler varsa bilgilerinizi bizimle paylaşırsanız iyi olur...

Son düzenleme:
mrb, benim oğlumdada benzer sorun var... gömük pipi dedi doktor ve delik olması gereken yerde değilmiş...bir kez ameliyet oldu, su an 19 aylık 2 yaşından öncede ikinci ameliyatını olacak... çok endişeliyim benze sorunları yaşayan anneler varsa bilgilerinizi bizimle paylaşırsanız iyi olur...

Merhaba
Acaba oğlunuz tekrar ameliyat oldu mu ? Formda yazınızı gördüm baya zaman geçmiş üzerinden benim oğlumda 6,5 aylık aynı şekilde deliği daha aşağıda ve peygamber sünnetli 1 yasından önce ameliyat olması gerekiyormuş çok endişeleniyorum narkoz almasından ve 3-4 gün hastanede kalınacakmış nasıl kalıcak kesin çok ağlar canıda yanarsa baya zor olur bizim için sürekli yatmayı sevmiyor zaten iyileşme süreci ne kadar sürüyor . Ikinciyi oldu mu bilmiyorum ama en azından bir kere ameliyat olduğu için oğlunuz biraz bilgilendirir misiniz?

Lütfen bu konuda deneyim li anneler yardımcı olurmusunuz oğlum 15 aylık 18 ay civarı önerdi sizler hangi ayda yaptırdınız

Lütfen bu konuda deneyim li anneler yardımcı olurmusunuz oğlum 15 aylık 18 ay civarı önerdi sizler hangi ayda yaptırdınız
Öncelikle geçmiş olsun. çin önereceğim doktor Aydın yağmurlu olacaktır. Verdiğim linkten sitesine ulaşabilirsiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba. Oğlum 6.5 aylık. Geçen hafta Prof. Dr. Selami Sözübir'de ameliyat oldu. Şu anda iyileşme sürecindeyiz. Oğlumun hipospadias olduğunu ilk öğrendiğimizde biz de deneyimli ebeveynlerden yardım alabilmeyi umduk ancak internet ve forumlarda bu konuyla ilgili detaylı bir bilgiye rastlamadık. Öncelikle ameliyat ve iyileşme süreci oldukça zor. Bunu sizleri korkutmak için değil, hazırlamak için söylüyorum. Oğluma ameliyata girmeden önce sakinleştirici verdiler. Benim kucağımda ameliyathaneye kadar gittik. Anesteziden uyanmasıyla birlikte yaklaşık 2-2.5 saat sürdü ameliyatı. Ameliyatın 5 saat öncesinde yeme içmeyi kesmiştik. Bu nedenle ameliyat çıkışında çok açtı ve çok ağladı ki zaten hemen emzirdim. Ameliyat sonrası anesteziden ayılma sürecinde ağladı. Canı yanmıyordu yalnızca anestezi çıkışı böyle oluyormuş bebekler. 2 gece hastanede kaldık. Bu sürede antibiyotik ve ağrı kesiciler damar yoluyla verildi. Hastane süreci kolaydı. Burada düzenli ilaç aldığı için rahattık. Canı acımıyordu. Asıl sıkıntı eve geldikten sonra başladı. Arkadaşlar çok üzgünüm ki bu aşamada sancılı süreçler bekliyor olacak sizi. Pipisinde sonda ve bandaj vardı. Her ikisi de 6 gün sonra çıktı. Sonda çıktıktan sonra rahatlamasını umuyorduk ancak pipi ameliyata bağlı ödem yaptı ve son derece hassas olan pipi, her çiş yapımında şiddetle acıdı. Şu anda bu sürecimiz devam ediyor. Hastane ve doktorumuzdan son derece memnunuz. Gece gündüz iletişim halindeyiz ve bir sıkıntı hisserderse hemen muayeneye çağırıyor gün ve saati önemsemeden. Bütün bu süreçler normal ve ebeveyn olarak dayanması çok zor ama geçecek. Sabredin ve çocuğunuzun ameliyatını geç olmadan yaptırın. İlerde daha fazla acı çekmesine engel olursunuz.

Benim oglumda da var malesef yari sunnetli dogdu dendi sonra pipisinin deligi asa ve yapisik ? 1 yasinda doktora goturdugumde, cok kucuk ameliyati kaldiramaz vucudu dediler (yurtdisindayim) 2 yasini hatta 2 bucuk yasini bekle dediler. Simdi 2 yasinda oglum ve arastirmaya girdim.

Merhabalar konu açılali baya olmuş ama ameliyat yaptıranlar şu an nasıl?
Simdi eski deligi geri acildi. Yani pipi yaparken eski deliginden akiyor. Ve doktorun yeni actigi deliginden akiyorum. 6inci ayda tekrar bi ameliyat gunu vercekler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…