• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hipotiroid hastalarının zayıflaması

horoncu61

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Haziran 2012
55
15
88
Arkadaşlar meraba ben hipotiroid hastasıyım malumunuz zayıflama olayımız sıkıntılı oluyor. İki sene önce de tiroid kanseri teşhisi konuldu iki kere ameliyat oldum tedavisi falan filan bu hastalıkla gidiyoruz bakalım çok şükür kanseri atlattık da bu hipotiroid bırakmıyo tabi aranızda tiroid hastası olup da şöylee çatır çutur zayıflayan var mı geldik 26 yaşına bi yaza da zayıf gireyim artıkın..

ahan da varmış :) ya ben zayıflayamıyorum daha doğrusu bi gayret yok bende biraz bahsedermisin neler yaptın

Önce karar verdim.En önemlisi bu.Gerçekten istemezsen yapamazsın.
Sonra kendi kendime yapamıycağımı düşündüm ve diyetisyene gitim.Aynı zamanda haftada 5 gün plates yaptım.

an itibari ile bende kara verdim tatlıyı kesmem lazım neden bilmiyorum ama bu tiroid çıktı çıkalı deli gibi tatlı yiyesim geliyor istesem bırakıyorum ama bazen engel olamıyorum kendime

Hipotiroidi de ilaclarin dozu cok onemli. Arkadasim yazın 10 kilo falan verdi yazın. Ilaclarinin dozu tam uygun oldugu icin vermis. Doz hastaya uygun değilse kilo vermek zorlaşıyormus.

Kilo aldıkça insülin direncide ortaya çıkıyor.Tatlı isteğinin nedeni insülin direncide olabilir.
Ben diyetisyene gittiğimde oda beni endokrinolojiyede yönlendirdi ve iyikide gitmişim insülin direncimde olduğunu öğrendim.Onun içinde ilaç kullandım.
Karar verdiysen kesinlikle başarabilirsin.
Bu arada ben diyeti bıraktıktan sonra tekrar deliler gibi yemeye devam ettim ve tekrardan kilo aldım :((
Bi kaç hafta önce 89 ları gördüm ve şok oldum.Tekrardan diyete başladım.Bugün tartıldım 86,3 tüm.
Ama tam anlamıyla diyete bugün başladım bende.Bu arada sen kaç kilosun?

haklısın insülin direnci hiç aklıma gelmedi bak. ben 71 kiloyum şu anda yıllardır 67 ile 72 arasında gidip geliyorum ne azaldı ne de çoğaldı bu sayılar arasında. Hedefim 60 kiloya inmek bakalım

Selam arkadaşlar..

Bende hipotroidi hastasıyım, günde 100 mg ilaç alıyorum...
28 yaşındayım 78 kiloydum..!

Diyete başlayalı tam bir buçuk ay oldu şu an 69 kiloyum...

Çok zor kilo veriyorum , günde 1 buçuk saat yürüyüş yapıyorum ve 45 dk pilates yapıyorum 4 lt su içiyorum...

Şu an hastalığım kontrol altında ve troide iyi gelmeyen yiyeceklerden mümkün olduğunca uzak duruyorum..

Sanada kolay gelsin canım... Diyet yapmak zor istikrarını bozma.. !

çok iyi kilo vermişsiniz zor tabi millet rahatçana veriyoken biz kaplumbağa gibi anca

Back
X