• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hipotiroid ve doğum kontrol yöntemi

NisanAnkara

Nirvana
Kayıtlı Üye
7 Aralık 2008
690
0
641
Ankara
merhaba, 30 yaşında ve hipotiroidi olan bir bayanım. iki ay sonra evlenicem ve hemen hamile kalmak istemediğim için doğum kontrol yöntemlerinden birini kullanmak istiyorum. hipotiroidim olduğu için uygun korunma yolu hangisi olur size danışmak istiyorum. doğum kontrol hapı, ya da aylık iğnelerden kullansam, kullandığım euthyrox50 mg hapıyla bir yan etkisi olur mu?
iki kere tahlil oldum, birinci tahlil sonucunu aldığımda hipotiroid tanısı konuldu. ikinci sonuç ilacı kullanmaya başladıktan 3 ay sonraki değerler:

1.tahlil sonuçları Serbest T3 4,41
SerbestT4 1,04
TSH 6,50

2.tahlil sonuçları Serbest T3 3,63
Serbest T4 1,15
TSH 2,64

merhaba, 30 yaşında ve hipotiroidi olan bir bayanım. iki ay sonra evlenicem ve hemen hamile kalmak istemediğim için doğum kontrol yöntemlerinden birini kullanmak istiyorum. hipotiroidim olduğu için uygun korunma yolu hangisi olur size danışmak istiyorum. doğum kontrol hapı, ya da aylık iğnelerden kullansam, kullandığım euthyrox50 mg hapıyla bir yan etkisi olur mu?
iki kere tahlil oldum, birinci tahlil sonucunu aldığımda hipotiroid tanısı konuldu. ikinci sonuç ilacı kullanmaya başladıktan 3 ay sonraki değerler:

1.tahlil sonuçları Serbest T3 4,41
SerbestT4 1,04
TSH 6,50

2.tahlil sonuçları Serbest T3 3,63
Serbest T4 1,15
TSH 2,64

selam şimdiden tebrikler diyelim. ilaçlar tiroid fonksiyonlarınıza iyi gelmiş görünüyor. bence iğneler yerine başka bir sakıncanız yok ise meme hastalığı, migren, pıhtılaşma bozukluğu gibi doğum kontrol hapları daha uygun bir secenektir. ilişki tarihinden bir ay öncesinde başlamak ilaç etkinliği için gereklidir. sizin kullandığınız ilaçla etkileşimi olmaz. ne tip bir ilaç ve nasıl kullanacağınızı bir jinekoloğa mutlaka danısın. sevgiler.

Back
X