hipotiroiti olan hamile kalan varmı

minikserçe

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Şubat 2007
67
0
86
41
Tekirdağ
selam arkadaşlar,kendi doğum dr.hormon testlerinde birşey olmadığını söyledi,şikayetlerim devam edince dahaliye doktoruna çıktım hipotiroit olduğunu bunun yüzünden hamile kalamadığımı söyle,cumartesi utrosonla daha detaylı anlatacak benim gibi olan varmı?birde 6 ay gonaphone,pregnyln kullandım yüzümde sivilceler birde tüylenme oldu acaba geçermi yoksa devam edermi?

evet bende de hipotiroidi var arkadaşım, 5 yıldır ilaç kullanıyorum sürekli
oğlumu dünyaya getirdikten 6 ay sonra öğrendim ve ogünden beri rutin kontrollerimi
yaptırıp ilaç kullanmaya devam ediyorum ve şuan 2. çocuğumu bekliyorum inşallah yani tedavini olunca hiçbir sorun çıkmaz sanmıyorum.:sm_confused :1rolleyes:

bendede hipotiroiti var hemde hasimato var .hasimato genetik ve tedavisi yok omur boyu tiroit hapi kullanicam.
3 sene cocugumuz olmayinca dr gittim jinekolojik olarak bisey bulunamadi.tsh im yuksek.1 senedir euthyrox isimli ilactan kullaniyorum ama tsh in bi iniyo bi cikiyo bi turlu sabitleyemedik dr. da hamile kalmak icin sabitlenmesini bekleyelim yasin genc diyo........hamile kalicaksin ama bu biraz zaman alir diyo.....
bu arada esiminde spermlerinde cok guc olmayan fakat yine zamanla hamile kalabilecegim bi problem cikti....
su an beklemedeyim yaz sonuna kadar biraz islerimiz var yaz sonu asilama denemek istiyorum
ins. asilamaya gerek kalmadan hamile kalabilirim ....
allah hepimize nasip etsin ins.(amin)a.s

Arkadaslar Nasil Belirtileriniz Varmi Acaba Yardimci Olursaniz Sevinirim Belirtileri Nelerdir

en onemli belirti gebe kalamama ; kalanlarda var......kafamçokkarıştı
halsizlik,asiri usume,unutkanlik,ani sinirlenmeler,bende asiri umutsuzluk ve depresyon halide yapiyo,cinsel isteksizlik,cabuk yorulma, adet duzensizligi bunlar baslica belirtiler canima.s.

bendede hipotiroiti var hemde hasimato var .hasimato genetik ve tedavisi yok omur boyu tiroit hapi kullanicam.
3 sene cocugumuz olmayinca dr gittim jinekolojik olarak bisey bulunamadi.tsh im yuksek.1 senedir euthyrox isimli ilactan kullaniyorum ama tsh in bi iniyo bi cikiyo bi turlu sabitleyemedik dr. da hamile kalmak icin sabitlenmesini bekleyelim yasin genc diyo........hamile kalicaksin ama bu biraz zaman alir diyo.....
bu arada esiminde spermlerinde cok guc olmayan fakat yine zamanla hamile kalabilecegim bi problem cikti....
su an beklemedeyim yaz sonuna kadar biraz islerimiz var yaz sonu asilama denemek istiyorum
ins. asilamaya gerek kalmadan hamile kalabilirim ....
allah hepimize nasip etsin ins.(amin)a.s

bende hiputiroidi ve ayrıca haşimato hastasıyım benimki de ikizlerimi doğurduktan sonra çıktı.bende de adet düzensizliği var.ayrıca sinirlilik,yutma güçlüğü,aşırı stres yapıyo.ben tefor kullanıyorum ve ömür boyu kullanıcam.ama hamile kalmakta sorun yaşamadım, normal yoldan hamile kaldım ve ikizlerim oldu.

ben de hipertroid var. ben de tedavinin ilk 6 ayı hamile kalamadım.ne zaman ki hormon değerlerim normaledönmeye başladı,hamile kaldım. bu da Allah tarafından. Süer bir düzen bence. o yüzden niye hamile kalamıyorum diye stres olmamak lazım. Rabbim en doğru zamanda vücudumuzun da hazır olduğu ve bebek için de en uygun olacak dönemde zaten nasip ediyor.

bende hiputiroidi ve ayrıca haşimato hastasıyım benimki de ikizlerimi doğurduktan sonra çıktı.bende de adet düzensizliği var.ayrıca sinirlilik,yutma güçlüğü,aşırı stres yapıyo.ben tefor kullanıyorum ve ömür boyu kullanıcam.ama hamile kalmakta sorun yaşamadım, normal yoldan hamile kaldım ve ikizlerim oldu.

belkide hamilelikte olmustur canim hamilelikte tiroit hormonlari cok etkileniyomus ve yeni dogurmus kadinlarda tsh hep yuksek olurmus .......
allah ikizlerine saglik versin canim ins. bizimde olur......a.s.

hepinize teşekkür ederim,bu belirtiler bebek tedavisine başladıktan sonra çıktı,cuma günü tekrar dr.gitcem hakkımızda hayırlısı....

Canım tefor kullanıyorsan sende hipertroidi vardır. Hiper olduğu zaman tefor veriyor doktorlar diye biliyorum

Canım tefor kullanıyorsan sende hipertroidi vardır. Hiper olduğu zaman tefor veriyor doktorlar diye biliyorum

yok canım hipotiroidi ve haşimato var ve tefor kullanıyorum.doktoruma sorarım tekrar.doğumdan sonra olan oldu işte.benim en büyük korkum.çocuklarda çıkması haşimato genetik çünkü.allah korusun minik yavrularımı.:emir_bebek::emir_bebek:tahlilleri yapılacak onlarında.onların canı sağ olsunda varsın haşimato olsun bende.allah herkeze tattırsın inş.anneliği.

belkide hamilelikte olmustur canim hamilelikte tiroit hormonlari cok etkileniyomus ve yeni dogurmus kadinlarda tsh hep yuksek olurmus .......
allah ikizlerine saglik versin canim ins. bizimde olur......a.s.

inş.canım moralinizi çok yüksek tutun.allah hayırlı evlatlar versin inş.

Canım hipotiroit hamile kalmaya engel değil,bende bebiş istedim ama adtlerimde düzensizlikler vardı dr.a gittim hormon testinde ortaya çıktı,tefor kullanmaya başladım tedavimin 2.ayında hamile kaldım ama o bebeğim tutunamadı ve kaybettim,sonrasındada Allah ım yüzümüze baktı ve bebeğimizi bekliyoruz inşallah hayırlısıyla ve sağlıklı şekilde ona kavuşuruz.Senin yapman gereken mutlaka ilaçlarını aksatmadan kullanacaksın ve hamile kaldıktan sonrada kullanacaksın çünkü bebeğin beyin gelişimi açısından çok önemli,şimdiden sana bol şanslar dilerim umarım isteyen herkese yüce Allah ım bebek nasip etsin

kızlar benimde tsh yüksek çıkmıştı ama dr bana ilaç falan vermedi:uhm: bu gebe kalmana engel bir rakam değil vs. dedi kafamçokkarıştı kafam çok karıştı şimdi bunları okuyuncabenneyaptımki sizde bir bakanıza sonuçlara acep benimde ilaç kullanmam gerekir mi :uhm:
TSH.........6.004.......(ref: 0,35-5,5)
FT3..........3,87.........(ref: 2,3-4,2)
FT4..........1,12.........(ref: 0,89-1,75)

kızlar benimde tsh yüksek çıkmıştı ama dr bana ilaç falan vermedi:uhm: bu gebe kalmana engel bir rakam değil vs. dedi kafamçokkarıştı kafam çok karıştı şimdi bunları okuyuncabenneyaptımki sizde bir bakanıza sonuçlara acep benimde ilaç kullanmam gerekir mi :uhm:
TSH.........6.004.......(ref: 0,35-5,5)
FT3..........3,87.........(ref: 2,3-4,2)
FT4..........1,12.........(ref: 0,89-1,75)

bence senin dr ucmus......
sonuclarda ucmus...kafamçokkarıştı
normalde olmasi gereken tsh degeri 1.5-2.5 arasi sen o ref. degerlerine bakma....
bunu sana soyleyen ne dr.u ?

bence senin dr ucmus......
sonuclarda ucmus...kafamçokkarıştı
normalde olmasi gereken tsh degeri 1.5-2.5 arasi sen o ref. degerlerine bakma....
bunu sana soyleyen ne dr.u ?

kadın doğumcuydu :kızgın: zaten bugün dr değiştirdim. o kesinlikle yüksek bir değer hemen ilaç kullanmaya başlaman lazım dedi. saolsun bir sürü testde yaptırdı bana. zaten ilk dr bana hiç test falan yaptırmamıştı!!! :oklava: hepsini ben araştırıp kendi kafama göre yaptırmıştım. iyiki yaptırmışım. artık hiç güvenim kalmadı doktorlara :oklava:

selam dr. çıktım tsh 7.24 çıkmış levotiron verdi günde yarım içiyorum 3 ayda bir kontorele çağırdı uzun zaman değilmi gitmek için..bebeğimin olmamasını sebebide buymuş..

kadın doğumcuydu :kızgın: zaten bugün dr değiştirdim. o kesinlikle yüksek bir değer hemen ilaç kullanmaya başlaman lazım dedi. saolsun bir sürü testde yaptırdı bana. zaten ilk dr bana hiç test falan yaptırmamıştı!!! :oklava: hepsini ben araştırıp kendi kafama göre yaptırmıştım. iyiki yaptırmışım. artık hiç güvenim kalmadı doktorlara :oklava:

iyiki değiştirmişsin canım benimkide iyi demişti kendi araştırmalarımla ve belirtilerimle gittim iyiki gitmişim yoksa sinirsel deycektik meğerse sorun buymuş...okadar aylarca gidiyoruz özel yerlerine niye doğru düzgünb ilgilenmiyorlar ona sinir oluyorum allah havale ettim...

Gunaydin mrblar bende e. Kullanıyorum 150 mg tirod hastasının dediler .az calisyor. Tsh 8600 amh 1.44 cikmisdi nisanda pandemiden dolayı randevu alamıyorum bu sabah gidicem doktora kan tahlili yaptıracak tekrardan kontrol için.1.5 sene düşünmedik 4 senelik evliyiz 2.5 senedir deniyoruz olmuyor geçen reglimde özel bir hastaneye gittim üstten muane yapdilar. Ve doktor ne zamn regli oldun dedi. Bende regliyim hocam dedim 3. Günüm rahim tutmuyor zeynep k. Hastanesine gidip asilamq yapdirman lazım olmazsa tüp bebek dedi ve bezi şoka soktu eşimde bende korktuk ne oldu bile diye sormadan cikdik.kadin doktoruna tirodin düzelmden kalamazsın dedi.bana bir yol gosterrmsnz

Back
X