• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hırsızlığa teşebbüs suçu

kedililos

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
24 Ağustos 2023
315
200
18
Arkadaşlar merhaba.Bir konum vardı,eski erkek arkadaşımın banka hesabımdan para çekmeye çalışması ile ilgili.Konuyu ekliyorum aşağıya.

Şimdi ben bu arkadaş hakkında suç duyurusunda bulunacağım.Hesabıma benden habersiz girip,esnek hesap açıp,10950 tl limiti kendine transfer etmeye çalışırken onay kodu gelince fark ettim,ve bana benim param o yanlışlıkla senin hesabına gönderdim diye kandırmaya çalışıp kodu istedi.

Ondan öncesinde de farklı bahane ve duygu sömürüleri ile defalarca para aldı benden.En son bir dekont gönderdi ve ödeme talimatı verdiğini söyledi yarın hesabına geçer dedi.Ama ne para geldi ne bir şey,ya sahte dekont düzenledi ya da talimat verip iptal etti.Bunun gibi whatsapp mesajlarında da deliller var,borcu olduğunu kabul ediyor.

Şimdi ben buna hem hırsızlığa teşebbüs suçundan hem de borcu dolayısıyla bir dava açabilir miyim ?
Açsam nasıl sonuç alabilir miyim,bilgisi olan paylaşır ise ona göre avukat bulup destek alacağım.

Son düzenleme:
Sanırım sadece banka hesabınıza girdiğini kabul etmiş eğer öyleyse bunun için şikayet edin tabi.

Diğer verdiğiniz paraları elden vermişsiniz bankadan gönderdiğiniz için bir açıklama yapmamışsiniz onlar için şansınızın pek yok bana göre bana borcu vardı der çıkar içinden kanıt yok çünkü.

Siz yinede bir avukattan görüş alın derim daha verimli olur.

Arkadaşlar merhaba.Bir konum vardı,eski erkek arkadaşımın banka hesabımdan para çekmeye çalışması ile ilgili.Konuyu ekliyorum aşağıya.

Şimdi ben bu arkadaş hakkında suç duyurusunda bulunacağım.Hesabıma benden habersiz girip,esnek hesap açıp,10950 tl limiti kendine transfer etmeye çalışırken onay kodu gelince fark ettim,ve bana benim param o yanlışlıkla senin hesabına gönderdim diye kandırıp kodu istedi.

Ondan öncesinde de farkl bahane ve duygu sömürüleri ile defalarca para aldı benden.En son bir dekont gönderdi ve ödeme talimatı verdiğini söyledi yarın hesabına geçer dedi.Ama ne para geldi ne bir şey,ya sahte dekont düzenledi ya da talimat verip iptal etti.Bunun gibi whatsapp mesajlarında da deliller var,borcu olduğunu kabul ediyor.

Şimdi ben buna hem hırsızlığa teşebbüs suçundan hem de borcu dolayısıyla bir dava açabilir miyim ?
Açsam nasıl sonuç alabilir miyim,bilgisi olan paylaşır ise ona göre avukat bulup destek alacağım.
Sizin işinizi Müge Anlı çözer 🤣

Bunlar hassas konular,elinizdeki belge ve yazışmalarla bir avukattan danışmanlık almalısınız,buradan anlaşılabilecek bir durum değil bence.

Sanırım sadece banka hesabınıza girdiğini kabul etmiş eğer öyleyse bunun için şikayet edin tabi.

Diğer verdiğiniz paraları elden vermişsiniz bankadan gönderdiğiniz için bir açıklama yapmamışsiniz onlar için şansınızın pek yok bana göre bana borcu vardı der çıkar içinden kanıt yok çünkü.

Siz yinede bir avukattan görüş alın derim daha verimli olur.
Avukata gideceğim zaten.

Ama biliyorsunuz bir danışma ücreti bile kaç bin lira oldu.Sonuç alamayacaksam daha fazla yıpranmak istemiyorum o yüzden sordum,tecrübeli olan,bilgisi olan duyan bilen varsa ona göre avukata başvurayım diye.

Adam çok rahat yalan söylüyor demek ki bu işte ustalaşmış. Ve karşıdaki etkilemek için yalandan ağlıyor bile. Bence boşverin başınıza bela olabilir. Hem ailesi verecekmiş işte parayı

Avukata gideceğim zaten.

Ama biliyorsunuz bir danışma ücreti bile kaç bin lira oldu.Sonuç alamayacaksam daha fazla yıpranmak istemiyorum o yüzden sordum,tecrübeli olan,bilgisi olan duyan bilen varsa ona göre avukata başvurayım diye.
İşte elinizdeki delillere belgelere bakar avukat,ona göre sizi yönlendirir veya bundan bir şey çıkmaz der. Buradan birinin bunu bilmesine bence imkan yok.

Şimdi ben bu arkadaş hakkında suç duyurusunda bulunacağım.Hesabıma benden habersiz girip,esnek hesap açıp,10950 tl limiti kendine transfer etmeye çalışırken onay kodu gelince fark ettim,ve bana benim param o yanlışlıkla senin hesabına gönderdim diye kandırıp kodu istedi.

Ondan öncesinde de farkl bahane ve duygu sömürüleri ile defalarca para aldı benden.En son bir dekont gönderdi ve ödeme talimatı verdiğini söyledi yarın hesabına geçer dedi.Ama ne para geldi ne bir şey,ya sahte dekont düzenledi ya da talimat verip iptal etti.Bunun gibi whatsapp mesajlarında da deliller var,borcu olduğunu kabul ediyor.

Icra yoluna gitmek varken, suc duyurusu biraz agir degil mi? Yani ailesinden alacaginiz parayi almaniza engel olur bence.

Hırsızlığa teşebbüs diye bir suç mu var? Bu bahsettiğiniz durumun hırsızlık kapsamına girdiğini kim söyledi?

ben demiyorum hanımefendi tck diyor
Evet ben başka bir şeyle karıştırdım, haklısınız. Diğer konunuzu okumadım ama bu konunuzdaki onay kodunu isteme vs durumu hırsızlık kapsamına girmez diye biliyorum. Avukata danışın mutlaka, umarım paranızı alırsınız.

Son düzenleme:

valla mutlaka açın. bu adam dolandırıcı. dolandırıcılık suçuyla bile itham edilebilir.

Evet ben başka bir şeyle karıştırdım, haklısınız. Diğer konunuzu okumadım ama bu konunuzdaki onay kodunu isteme vs durumu hırsızlık kapsamına girmez diye biliyorum. Avukata danışın mutlaka, umarım paranızı alırsınız.
Onay kodu isteme değil zaten mevzu.Hesabıma giriyor,bakiye olmayınca kredi başvurusu yapıyor.Kredi çıkmayınca esnek hesap açıp tüm limiti kendine transfer etmeye çalışıyor

Bence annesine zarf atin konusmustunuz gerekirse muge anliya cikacagim tum herkes tanisin oglunuz muhtemelen baskalarinida dolandirmistor herkes ulaassin baglansin diyin bnece aninda bulur bulustururu verirler.sali savciliga gidin baktiniz hala rahatlar carsamba arayip benim dedigimi soyleyin.

Back
X