• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hirsutismus

simurg

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Kasım 2006
23
0
86
43
Niğde
mrb arkadaşlar konuyu doğru yere mi açtım bilmiyorum ama kardeşimde böyle bir sorun var.20 yaşında ve hormonların yetersiz salgılanmasından vücudunda erkeksi kıllar ve birsürü sivilcesi var.ayrıca henüz göğüsleri çıkmadı.doktor sadece östrojeni artırmak için doğum kontrol ilacı vermiş ama 3 ay oldu herhangi bir gelişme yok.netten biraz araştırdım ve bu ilaç sadece hormon dengesini sağlamaya yarıyor.tüylerin azalması veya göğüslerin çıkmasına bir etkisi yok.bu konuda bilgisi olan varsa nasıl bir yol izlememiz gerektiğini söyleyebilir mi.doktorlar açıklayıcı bir bilgi vermiyor.tecrübe yaşamış kişiler varsa lütfen bilgilerinizi esirgemeyin.

hirsutismus tedavisinde doğum kontrol hapı önerilmez.Zaten fazla kıllanma ve sivilce var.Bunun için yapması gereken içebiliyorsa nane çayı içsin .Nane çayı kıllanmayı engelliyor ve bir zaman sonra kıllanmalarda büyük düşüş oluyor.Sivilceleri içinse bir cildiyeye görünmesinde yarar olacaktır.Neden doktor doğum kontrol hapı önermiş bilmiyorm ama ilginç geeldi bana isterseniz ilk işe doktorunuzu değiştirmek ile başlayabilirsiniz.Nane çayını içerse gerçekten faydasını göreceğine inanıyorm.Çok geçmiş olsun cnm.

öncelikle merhaba,bende hırsutusmus tedavisi gördüm,yaklaşık 4 ay doğum kontrol hapı kullandım,tüylenme fark edilecek derecede azaldı,ama ilaçların yan etkisi yüzünden yaklaşık 4 aydır kullanmıyorum,yani tedaviyi bıraktım,tedaviyi bırakınca tekrar tüylenme başladı,yani anlayacağın tedavisi uzun ve devamlı doktor kontrolü istiyor,sana önerim,doktor kontrolünde tedaviye devametmen,hormonların eski haline gelmesi bayağı bir zaman alıyormuş,öyle 3 ayla sonuca ulaşamazsın.

ben de hirşutizm tedavisi görüyorum 5 aydır.diane 35 kullanıyorum ama kıllanmada henüz bir faydasını göremedim ben.zaten doktorum da 1 yıl kadar kullanmam gerektiğini söyledi.nane çayını ne kadar sıklıkta içmek gerekiyo acaba bi de ne kadar zamanda olumlu sonuç alınabiliyo?

Back
X