Histereskopi hakkında merak edilenlenler...

cavda

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Temmuz 2012
291
5
96
1-tehlikeleri nelerdir?
2-yaptıranların deneyimleri kısaca nelerdir?
3-tekrar hamile kalma riskini azaltır mı?
4- bu operasyondan sonra yeni bir korunma süreci gerekiyor mu?

Arkadaşlarım adetimin bitiminin ilk 3 günü içinde yaptırmayı düşünüyorum akabinde de rahim filmi falan çekilecek...

ilk gebeliğim 14 haftalıkken miss abortus nedeyle sonlandı...

siz deneyimli arkadaşlarımdan yardım istiyorum... hepinizi öpüyorum...

İsin ehli Dr lar tarafından yapılırsa hic bir yan etkisi yok.
Ben de hamile kalabilirmiyim korkusu yasamıştım Dr um aksine histereskopinin hamileliği kolaylastirdigini söylemişti.
Sonrasında bir kac gün belki 1 hafta az az kanama oluyor. Ameliyattan ilk çıktığınız bir kac saatte cok ağrı oluyor zaten hemen ağrı kesici iğne yapılıyor.
Kesinlikle genel anestezi ile yaptırın.
Ertesi gün günlük hayatınıza rahatlıkla dönebilirsiniz.
Histereskopiden sonra 2 adet geçsin oyle rahim filmi çektir diyor Dr lar. O yüzden korunma süresi de genelde 2 ay deniyor. Rahim filminden sonra serbest.
Ben ilk histereskopiden sonra istemedim hemen. 2. Histereskopiye gerek duyuldu sonra yeterli degildi, ben de hem septum hem yapışiklik vardı fazlaca. İlkinden 7 ay sonra ikinciyi yaptırdım. 2 ay sonra hsg çektirdim. Ve o ay hamile kaldım.

İsin ehli Dr lar tarafından yapılırsa hic bir yan etkisi yok.
Ben de hamile kalabilirmiyim korkusu yasamıştım Dr um aksine histereskopinin hamileliği kolaylastirdigini söylemişti.
Sonrasında bir kac gün belki 1 hafta az az kanama oluyor. Ameliyattan ilk çıktığınız bir kac saatte cok ağrı oluyor zaten hemen ağrı kesici iğne yapılıyor.
Kesinlikle genel anestezi ile yaptırın.
Ertesi gün günlük hayatınıza rahatlıkla dönebilirsiniz.
Histereskopiden sonra 2 adet geçsin oyle rahim filmi çektir diyor Dr lar. O yüzden korunma süresi de genelde 2 ay deniyor. Rahim filminden sonra serbest.
Ben ilk histereskopiden sonra istemedim hemen. 2. Histereskopiye gerek duyuldu sonra yeterli degildi, ben de hem septum hem yapışiklik vardı fazlaca. İlkinden 7 ay sonra ikinciyi yaptırdım. 2 ay sonra hsg çektirdim. Ve o ay hamile kaldım.

arkadaşım harika bilgiller vermişsin teşekkür ederim benim hamile kalamama sorunum yok çünkü ilk denememeizde hamile kamlıştım. 3.5 aylıkken düşünce korktum acaba bir sorun mu var diye ve tedaviye başlamaya karar verdim acaba bir kere daha şansımı deneyip ondan sonra mı böyle bir sürece girsem hiç bilemiyorum:)) selametle...

Benim de hamile kalmada hic bir sorunum yoktu ama ardarda 3 düşük yaptım malesef. Ve rahimde septum olduğu anlaşıldı.
Bilmiyorum Dr un basil yönlendirdi ama önce bir hsg çektir ondan sonra histereskopi. Senin muhtemelen bana gore daha basit olur çünkü teşhis amaçlı histereskopi olacak.
Allah hayırlısını versin sana da.

Benim de hamile kalmada hic bir sorunum yoktu ama ardarda 3 düşük yaptım malesef. Ve rahimde septum olduğu anlaşıldı.
Bilmiyorum Dr un basil yönlendirdi ama önce bir hsg çektir ondan sonra histereskopi. Senin muhtemelen bana gore daha basit olur çünkü teşhis amaçlı histereskopi olacak.
Allah hayırlısını versin sana da.

evet evt sanırım öncesinde hsg çekilecek sonrasında histereskopi sanırım.. evet tanı amaçlı olacak.. ben bir de kan pıhtılaşması durumunu çok önemsiyorum onu hangi aşamada yapıyorlar bilgin var mı acaba Gül arkadaşım... Çünkü çevremde buna bağlı düşükleri de biliyorum. dr a rica etsem bunu biraz daha öne alabilirler mi yokda sistemetik bir sıra mı izliyorlar.

Ayrıca da bilgilendirmelerinden yararlanmaya çalışıyorum teşekkür ederim:))) selamatle...

Bir de arkadaşlar hsg ile hangi sorunlar belirlenebiliyor?? septum (perde ) falan anlaşılıyor mu?

Sağalıcakla....

hsg ıle tupler kapalı mı acık mı, rahımde herhangı bı anomali var mı yok mu, perde, yapışıklık, ....hemen ortaya cıkar...hıstereskopiyi ben de oldum.3 ay korunma surecı verıldı toparlanmam ıcın 2 ay gıttı kaldı 1 ay ınsallah, ılk ısım rahım fılmı cektırmek olacak

Bende kasım ayında hem laparoskopi ve histeroskopi oldum,öncesinde hsg çektirdim,sol tüpümde tıkanıklık vardı çok şükür bu operasyonlarla açıldı,ama bize doktor korunma süreci vermedi,sen kendini ne zaman iyi hissedersen o zaman ilişkiye girebilirsiniz demişti ve ben 2 ay sonra hamile kaldım çok şükür..!yüreği evlat hasretiyle yanıp tutuşan herkese Rabbim bu duyguyu nasip etsin inş arkadaşlar..!

Kan pihtilasma testini Dr una rica edersen sana nelere baktirmam gerektiğini soyleyecektir.
Onda epey bir parametreler var hepsine baktirmam gerekir. Birinde çıkmasa degerinde çıkabilir

Kan pihtilasma testini Dr una rica edersen sana nelere baktirmam gerektiğini soyleyecektir.
Onda epey bir parametreler var hepsine baktirmam gerekir. Birinde çıkmasa degerinde çıkabilir

Anladım arkdaşım peki ne kadar bir zaman alıyor ortalama?

Teşekkür ederim:))) kendine dikkat et

Eğer özelde yaptırırsan cok kısa sürede yaklaşık 3-4 günde çıkıyor. Ben oyle yaptırmıştım.
Ama sanırım devlette yaptırınca bir kac ay sürüyormuş . Bence imkanın varsa çünkü biraz pahalı, özelde yaptir

Back
X