Histeroskopi yaptıracağım yardım lütfeen..

optimist34

Üye
Kayıtlı Üye
20 Ocak 2014
43
11
18
39
MERABA ARKADAŞLAR.. BEN DE YAKLAŞIK 1,5 SENEDİR BEBEK İSTEYİP HENÜZ SAHİP OLMAYANLARDANIM MALESEF..ŞİMDİYE KADAR HORMON TESTLERİ, SPERM TESTİ, VE HSG (rahim filmi) AŞAMALARINI ATLATTIK.. HSG DE MİYOM TESPİT EDİLDİ. HİSTEROSKOPİYLE BAKILMASI GEREKİYORMŞ.DR UM BANA ZEYNEP KAMİLE GİT DEDİ AMA BENİM İÇİN BİRAZ UZAK KALIYO.. MARMARA'YA GİTMEM DAHA UYGUN BENİM İÇİN.. ÇÜNKÜ DAHA YOLUN ÇOOK BAŞINDAYIM SANIRIM.. HASTANEYE ULAŞIMIMIN KOLAY OLMASI ÇOK RAHATLATACAK BENİ.. SİZİN TAVSİYE EDECEĞİNİZ Bİ DR VAR MI ACABA İNTERFİLİTE DE?? :26:

Canım merhaba heryer ofis histeroskopi yapıyor özeller de dahil fakat rahimde bahsettiğin gibi yada başka türlü bir problem varsa müdahale edecek cihaz yok her yerde. Bu sebepten dolayı büyük hastaneleri tavsiye ediyor doktorlar. Bende nasipse haftaya zeynep kamilde histeroskopi yaptıracağım. Öncesinden gidip kan tahlili, akciğer filmi ve ekg çektiriyorsun orda. ondan sonra da adetin 1.günü jinekoloji polikliniğine gidip histeroskopi için gün alıyorsun.

merveeaydin Cnm çok teşekkür ederim cevabın için.. Marmara ünv' nin sitesinde araştırdım.. histeroskopi yapılıyormuş. ama senin de belirttiğin gibi miyomlar için müdahale ediyorlar mı bilmiyorum.. peki sen Zeynep kamil de hangi dr a gidiyorsun.. kan tahlili, akciğer filmi ve ekg nin hepsini bir günde (muayene için gittiğim gün) yaptırabilir miyim? sen hangi aşamadasın.. neden histeroskopi yaptırıyosun??

canım normalde ben tüp bebek için dosyamı ve 2 aşılamamı zeynep kamilde tüp bebek bölümüne yaptırdım. Ama evliliğim 3 yılı doldurmadığı için özel olarak tüp bebek yaptırdım 1 taze 1 donmuş embriyolar iyi olduğu halde hiç tutunma yaşanmadı. Bu sebepten doktorum istedi. Bende zeynep kamile infertilite bölümüne gittim doktorun yazdığı kağıtla. Gittiğim gün kan,ekg,akciger filmini hallettim 2 gün sonra kan sonucu çıktı onu alıp saat 1 de anestezi doktoruna gösteriyorsun ondan da kağıt aldım adetimi bekledim adetin 1.günü gidip ameliyat gününü aldım. Şimdi de 1 gün önceden hastaneye yatışım yapılacak bir gün sonra da genel anestezi ile histeroskopi işlemi yapılacak. Bu arada başarısız 2 denemem olduğu için pıhtılaşma ve genetik tarama testlerini yaptırdım yaptırmadıysan tedaviye başlamadan yaptırmanı tavsiye ederim. Ben histeroskopiyi yaptırıp 5 ay sonra raporumu alacağım inşallah ondan sonra yeni bir merkezde tedavime devam edeceğim Allah nasip ederse

Canim inşallah bizler gibi isteyen herkes en yakın zamanda bebek sahibi olur. Yazdiklarini okuyunca daha öğrenmem gereken çok şey var DİE dusundum tüp bebek icin 3 yili doldurmak mi gerekiyor? Bazi testlerini yaptir demissin. Doktor yönlendiriyor mu bu testler için. 5 ay sure de çok uzun geldi bana. Histeroskopi için hastanede mi yaticaksin peki. Genelde yatis vermiyorlar DİE biliyordum..

canım içine girdikçe insan öğreniyor benimde daha öğreneceğim çok şey vardır eğer tüplerin kapalı yada eşinin spermleri 3 milyon ve altı değilse sgk dan raporlu olarak tüp bebeği yaptırman için 3 yıl evlilik şartı var. 5 yıl önce işe girişi ve toplamda 900 gün sgk yatmış olması ve son 3 ay da çalışıyor olman lazım. 2 aşılama şartın var.

ben 2 kere deneme yaptığımdan dolayı doktor pıhtılaşma ve genetik tarama testleri ve histeroskopi istedi. 1 yıl evliliğin 3 yılı doldurmasını bekleyemem diye gittim özelde yaptırdım tüp bebeği ama 2 kere özel deneyebildim insan manevi ayrı maddi daha çok yıpranıyor. bu sebepten 5 ay uzun değil benim için artık. hem de 1 yıl içinde 2 aşılama 2 tüp tedavisi gördüm.vücudum dinlensin istiyorum zaten hormon ilaçları yüzünden aldığım kiloları vermeye çalışıyorum bu zamanı böyle değerlendiriyorum

histeroskopi için genel anestezi alacağından dolayı 1 gün önceden hastaneye yatışın yapılıyormuş canım

Son düzenleme:

Canim yazamadim kaç gündür.. Verdiğin bilgiler için çok sagol. Tüp bebek için istenen 3 yil evlilik ve SGK sarti asilama için de geçerli mi? Bir de sen hangi merkeze gidiyorsun.. Sakincasi yoksa bilgilerini bana verir misin.. Geçenlerde bana jinemed'i önerdi birisi. Kulübün anketinde tüp bebek basari orani "0". Araştırma içindeyim ben de.. Bu ay bekleyecegim bakalim.. İnsaalah tedaviye hic gerek kalmadan bu ay hamile kalirim.. Rabbimin bir "ol" demesine bagli.bu gece inşallahbebek isteyen herkes icin dua edelim. Dediğin gibi hem maddi hem manevi çok sikintiya giriyor insan..Allah yardimcimiz olsun..

Bende haziranın ikisinde Histeroskopi olacağım miyom var ona ve rahimde bir problem olup olmadığına bakılacak ben yurt dışında yaşıyorum burda genel anestezi yapılmadan bakıyorlar sanırım çünkü doktor um bana yarım saat öncesi ağrı kesici almamı söyledi pko var 7cm rahim duvarinda miyom Allah yardimcimiz olsun Allah hepimize hayırlı evlat versin Miraç kandilin mübarek olsun

Son düzenleme:

Teşekkürler fidan2.. Senin de gecmis kandilin mubarek olsun.. Pko var demissin ama ben ne anlama geldiğini bilmiyorum cnm.. inşallah hayirlisiyla histeroskopini olup en kisa zamanda da hamile olursun.. Peki bu miyom alinacak mi.. Alinmazsa bi silinti oluyormuymus. Doktorumbana her miyom gebe kalmayi engellemez demişti.. Bende ki tam bebegin olusacagi yerde olduğu için engel olabilir mis. Histeroskopini olduktan sonra tecrubelerini paylasir misin cnm. Allah yardimcimiz olsun inşallah..

Canım bende kaç gündür hastanedeydim histeroskopi oldum şükürler olsun bir sorun çıkmadı gebeliğe engel bir durum yok aşılama da bu ssk ve 3 yıl şartı yok çünkü olsaydı ben yaptıramazdım. Canım ben eurofertile gittim ama 2 tedavimde de herşey iyiyken olmadı ben o merkezin bişeyleri eksik yaptığını düşünüyorum. Bu sebepten dolayı önermiyorum. Bunu sadece ben değil bu zamana kadar tedavi olan bikaç kişiden de aynı şeyi duydum. Ben ekim de yeni tedavime istanbul tüp bebek emre bey yada medicana beylikdüzü selman bey ile başlamak istiyorum.Bu arada memorial şişli de başarı oranı çok yüksek ama diğerlerine göre biraz pahalı sanırım ama bi ön görüşmeye gidebilirsin bilgi almak için.Gidip görüşmeler yapacağım hangisi kafama yatarsa artık. Rabbim hepimizin emeklerini boşa çıkarmasın bizlere hayırlı zaman da hayırlı evlat nasip etsin inşallah

Aaa.. Cnm çok geçmiş olsun.. Atlattin çok şükür histeroskopiyi.. Darisi bana inşallah.. Nasil geçti peki.. Kolay oldu mu? soyledigin doktorlari not aldim..bu arastiracagim.. Ben de adet oldum 2 gun once. Moralim cok bozuldu tahmin edeceginiz gibi.. hayirlisi bakalim.. Adetimin 7. Günü soğan kurune baslayacagim ben de..rahmi temizliyormus..insallah miyom falan kalmaz.. Sahi sende varmiydi..ne gibi bir işlem uyguladilar acaba..

aynen canım atlattım darısı sana inşallah.valla bayıldım ve ayıldım o kadar hiçbişey hissetmedim.ağrım olmadı.işlemden sonra serum ve ağrı kesici iğne yedim.hafif kanamam var ama lekelenme şeklinde o kadar bugün daha da azaldı zaten.ağrı sızı olmadı ama bir işlem yapmadılar ondan sanırım. sadece görüntülediler bir sorun yoktu müdahale olmadı rahime. sende kafanı takma Rabbim vereceği zamanı bilir sabırla bekleyeceğiz canım isyan etmek yok

Kolay geçtiğine sevindim canim.. Rabbim hayirli zamanda hayirli ve salih evlatlar nasip etsin isteyen herkese..

benimki subseroz miyom diyorlar rahim duvari icinde gebelige engel degil dedi doktorum biz boyle hamile kalmani istiyoruz ameliyat olman riskli dedi pazartesi histeroskopi yapilacak rahimin kisin ve tuplerin durumuna bakilacak.
yurt disinda kolay kolay ameliyat yapmiyorlar gecen sene turkiyede gitdim ozaman ogrendim kis oldugunu ordaki doktor hemen yapalim dedi ameliyati ben korktum biraz yaptirmadim.senin ameliyat rahim icindeyse kolay olur rahim duvarinda olanlar sanirim riskli biraz cunku cikarirken rahim duvarina zarar verilebilir.insALLAH hayirlisiyla bu sikintilardan kurtuluruz.
pko prolaktin yuksekligi sut hormonu diyorlar sanirim ilacla normal seviyede simdi cok sukur histeroskopiden sonra paylasirim ins

Arkadaslar merhaba 3gun once miyom ameliyati oldum.. Eskisehirdeyim ve yaklasik 7dr a göründm sadece biri alabilirim dedi sezeryan şeklinde.. Ben 30yasndaym ve bir düşük yasadim.. Dusukten onve ogrenmistik miyomu dr bu sekilde hamile kalamzsin dedi fakat biz 8ay denedik ama ne yazikki kaybettik bebegi.. Sonra ameliyat icin dr araştırdık hepsi alinmasi gerektigini ama yerinin riskli oldugunu soyledi.. Tavsiye ile prof. Dr. A. Basar tekin e gittim.. Beni cok rahatlatti.. İki asamada dikissiz alacagini soyledi vajinadan girip.. Cok iyi bir hoca.. Ikinci ameliyata gerek kalmadi tek seferde aldi.. On gün sonra komtrolum var yapisiklik vs. Bakilacak.. Miyomum dol yatagina yapisik riskli bir bölgedeydi ve rahmi kaplamisti.. Bunlari yaziyorum çünkü insan arastirirken sadece sorunlu yazilari okuyor ama kisiler iyilesme surecinde uazmiyor buraya guzel sonuclari.. Kendime söz vermistim ben sonuclari yazicam diye.. :) hepimize acil sifalar versin rabbim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…