Hizli ve sagliksiz mi kilo vermisim? Simdi ne yapsam?

Oncelikle 18 yasindayim 5-6 yildir hep 63 kiloydum gecen yil sinava hazirlanmam sebebiyle kilo almaya basladim kasim ayina kadar 78 kilo olmustum. Sonra diyete basladim ve 1 ayda 10 kilo verdim su an 68 kiloyum.

Yalniz annemin hizli kilo verdin baskilari ve internette okudugum bir ayda saglikli bir bicimde 10 kilo verilemez yorumlari biraz gozumu korkuttu bir sey olacak diye size danismak istedim. :) 2 ay sonra tekrar sinava girecegim sagligimdan da olmayayim :))

Oncelikle yaptigim diyetten bahsedeyim onceden her gun birden fazla cikolata ustune tatli yerdim, fast food surekli ,cig kofte iki gunde bir ,her ogun kola. Bunlari biraktim ama bu bir ayda 5-6 defa makarna 2-3 defa hamburger 1 kere pizza 3-4 kere lahmacun yedim :D bir de sabah dershaneye gittigim icin kahvaltiyi iyi yapmazsam duramiyorum normal ekmekle 2 tane kasarli tost yiyorum haftanin 4 gunu. Oglen de sebze bazen dedigim gibi makarna vb. sadece aksam bi tabak sebze yiyip doymadan kalkiyodum yani sadece uyurken actim denebilir. Meyveyi de sevmem 3 gunde bir aksamlari yedim. Bu arada ne zaman aciksam gidip formun herhangi bi biskuvisinin tamamini yedim sekersiz kahve ile birlikte.

Sizce sagliksiz bir diyet mi yapmisim? Biraz bakindim neredeyse okudugum her diyet benimkinden daha az yemek iceriyor gune iki tostla baslayani yok :)) buna ragmen bu kadar hizli kilo verebilmemi ben dahil tanidigim hic kimse anlayamadi belki yasimdan dolayi belki benim zaten kilolu olma sebebim yemekten cok tatli oldugu icin onu birakmamla olay bitti bilmiyorum. Ama sagligimda bir problem olur mu dersiniz? Simdi hedefim olan 60 kilo icin buna devam mi etmeliyim yoksa sinava da az kalmis bunu korumaya mi calismaliyim? Hadi koruyayim diyecegim bu sefer kahvaltiyi zaten yapiyorum tatliya baslarsam kilo alirim ne yapip bu kiloda tutacagim ki?

canim gercekten cok ilginc..cok kotu seyler olacagini zannetmiyorum cunku.vucuduna vermen gereken besini vermissin..en kotusu sarkma olsabilur.spor yap bence..ben o on kiloyu vermek icin neleeer cejdiiim :)

Back