Hmilelikte sigara içenler bırakmak isteyenler

Babysmom

Üye
Kayıtlı Üye
29 Kasım 2016
309
220
18
37
arkdslar yıllardır sigara ıcıyrm kızıma hanıleykende bırakamadım ıctım kızımerken dogdu vs sımdı yıne hamıleyım 6 haftalık ve sıgarayı bırakmk ıstyrm epey azalttım aama bır turlu bırakamıyrm ıcmeyınce aınır krızı gecırıyrm aglama krızlerıne gırıyrm ılla gunde 4-5 tane ıcıyrm benım gıbı hamılelıkte sıgara ıcen bırakmak ıateyen hatta bırakabılen arkdslarınız varsa banada nasıl bıraktı beker yaptı yardım etse yada hep beraber burda bırbırımıze destek olarak bırakmayı denesek

15 yıl kullandım günde bir paket içerdim ,hamileliğimi ögrenince 6-7 ye düşürdüm,gün içerisinde çok fazla çay ve kahve tüketirdim aynı zamanda.öncelikle sigaramı degiştirdim en hafif olanından aldım çek çek hiç birşey anlamıyorsun zaten :) kahve ve çay alışkanlıgımıda bıraktım ,sigara ve kahve süper ikiliydi bana göre ozmnlar :) snra 3 e düşürdüm sabah ögle akşam ,kendi kendimi tiksindirdim içtiğimde kendim kokuyordum içtiğim yer kokuyordu,en önemlisi bebeğimi zehirlemek böyle bir hakkım yoktu,bırakacam içmeyeceğim dedim 1 bucuk aydır da içmiyorum çok şükür,inan çok daha iyi hissediyorsun kendini

15 yıl kullandım günde bir paket içerdim ,hamileliğimi ögrenince 6-7 ye düşürdüm,gün içerisinde çok fazla çay ve kahve tüketirdim aynı zamanda.öncelikle sigaramı degiştirdim en hafif olanından aldım çek çek hiç birşey anlamıyorsun zaten :) kahve ve çay alışkanlıgımıda bıraktım ,sigara ve kahve süper ikiliydi bana göre ozmnlar :) snra 3 e düşürdüm sabah ögle akşam ,kendi kendimi tiksindirdim içtiğimde kendim kokuyordum içtiğim yer kokuyordu,en önemlisi bebeğimi zehirlemek böyle bir hakkım yoktu,bırakacam içmeyeceğim dedim 1 bucuk aydır da içmiyorum çok şükür,inan çok daha iyi hissediyorsun kendini
Ya bende ınanılmaz vıcdan azabı cekıyrm sormayın ıcıyrm ama ıcım kan aglıyor ıcmesem cok kotu oluyrm anlattıgım gıbı bu da bebege zrr valla ben kendımı basıl tutucam bılemıyrm :/

Ya bende ınanılmaz vıcdan azabı cekıyrm sormayın ıcıyrm ama ıcım kan aglıyor ıcmesem cok kotu oluyrm anlattıgım gıbı bu da bebege zrr valla ben kendımı basıl tutucam bılemıyrm :/
aslında doktorlar 3 taneye müsade ediyormuş sigaranın verdiği stres bebeğe daha fazla zarar veriyorsa,ama bırakman daha iyi olur tabi,başka şeylerle oyalamaya calış kendini ,bulantıların olursa zaten kendiliğinden tiksinirsin içemezsin :)

aslında doktorlar 3 taneye müsade ediyormuş sigaranın verdiği stres bebeğe daha fazla zarar veriyorsa,ama bırakman daha iyi olur tabi,başka şeylerle oyalamaya calış kendini ,bulantıların olursa zaten kendiliğinden tiksinirsin içemezsin :)
6 haftadayım henuz mıde bulantım olmadı bulantılar kacıncı haftada baslar kı acaba :) hatta ben 1 haftada 1.5 kılo aldım bıle

Tamamen şartlamakla alakalı.. yıllarca keyif alarak içtim ne zaman hamile olduğumu öğrendim o zaman paketi çöpe attım.. rüyalarımda içtim biri içtiğinde 1 kere çekmek istedim ama hiç dile getirmeden sessizce hayır ben 1 kere yaparsam ucu gelicek dedim Allah'a şükür 7.ayımıza girdik 1 tane bile ağzıma sürmedim

6 haftadayım henuz mıde bulantım olmadı bulantılar kacıncı haftada baslar kı acaba :) hatta ben 1 haftada 1.5 kılo aldım bıle
herkesin hamileliği farklı tabi benim 5.haftamda başlamıştı :( hala devam ediyor arada bir gecti gibi oluyor hopp snra tekrar devam

Ben cok uzun zamandır içiyordum ama tabi günde bi paket içenlerden değildim bir paket bana üç hün gidiyordu ama hamile oldugumu öğrendim bi kaç tane içtim sonra inanılmaz bir üzüntü hissederek bırakmalıyım dedim ve içmiyorum önceliklerinizi belirleyin kendi hazzınızz için bebeğinizi riske atmayın

Bende 8 sene falan içtim geçen sene bıraktım bi kerede azaltarak değil.
Şu an hamileyim çok şükür, deneyin sizde bırakın lütfen
İsteyenler Emre Üstünuçar' ı dinlesin, bi videosu vardı ama bulamadım 1.30 saat sürüyor, ve kesinlkle fikriniz değişiyor.

Azar azar bırakmaktansa bir anda bırakmanın daha iyi odlugu düşüncesindeyim. günde 1 paket sigara içiyordum ve yatmadan hemen önce bile sigara içip sabahları aç karnına sigara içen eşim icme şimdi sonra icersin dediği zamanlarda yüzüne delirmiş gibi bakan bi insandım. sigarayı öyle seviyordum hamiellik düşünmeye başlamadan sigarayı bırakmış olmak için bir hap aldım sigara bırakma ilacı hapı içerek 15 günde sigarayı azaltarak bıraktığın ilac. 10. günde son sigaramı içtim ve sigarayı bıraktım. 2 buçuk ay hiç sigara içmedim bir gün tekrar canim sigara istemeye başladı ve yaktım o yakış 2 gün sonra yine günde 1 paket sigara içiyordum. bırakamam ben dedim artık. fakat sigaraya başlayalı 1 ay olmuşken çift çizgiyi gördüm ve gözüm inan sigarayı görmedi. bir anda bıraktım. canim isteyince su içtim bebegimi düşündüm hayallere daldım. bebeğime alışveriş listesi yaptım bebek odalarina baktım. canim çekecek gibi olursa sigara içen annelerin çocuklarında oluşabilen hastalıkları okudum. Ben azaltarak bırakamadım. Ben ilaçla bile bırakamadım. Ben sadece 9 ay boyunca sadece benim olmayan bu vücudun diğer masum sahibini zehirlememeyi seçtim. sen de bilinçli bir annes in ki bu duruma üzülüp bu konuyu acmissin ne kadar üzgün ve çaresiz olduğunu anlıyorum. ama aldığım her dumanda bebegin koah nefes darlığı aştım düşük ve erken doğum riskine bir adim daha yaklaşıyor. annelik kendinden çok çocuğun için yasayacagin bir sürece ilk adım artık bu vücut da hayat da senden önce onun. yavrun için bir adım at. inşaallah en yakın zamanda güzel haberlerini alirim. hem biliyor musun onun için içmedigin hergun kendinle gurur duyacaksın.

Evet kızlar kesınlıkle benımde dırek bı sekılde bırakmam lazım tamam kesın kararlıyım suan son bır sıgara ıcıyorum ve ardından bırdaha agzıma surnuyrm her yakacagımda bebegımı dusunucem bana gaz mıd esem azimmi desem bıseyler hıssettırdınız ıns tutarlı olabılırım burdanda bıldırımcem ıctım ıcmedım dıye bakalım :)

16 yıllık tiryakiyim. 24 Temmuzda çift çizgiyi gördüm 3+4 günlük hamileydim öğrendiğimde. O gün paketim çöpe gitmesin diye içtim :KK70: 25 temmuzdan itibaren ağzıma sürmedim. Yıllardır diyordum zaten ben bu sigarayı ancak hamile kalınca içmem diye. Kimse de inanmıyordu çünkü zevkle, severek içiyordum. Ama bebeğim ağır bastı bıraktım hemen. Almam gerekenden çok fazla kilo aldım ama olsun kilo verilir de çocuğuma verdiğim geri dönüşümsüz zararlar ne olacak? Bunu düşünün. Bebeğinize bunu yapmaya hakkınız yok. Ben de çok fazla sinirlendim, psikolojim çok fazla bozuldu hatta sigara aşerdiğim günler oldu ama hep tuttum kendimi.

16 yıllık tiryakiyim. 24 Temmuzda çift çizgiyi gördüm 3+4 günlük hamileydim öğrendiğimde. O gün paketim çöpe gitmesin diye içtim :KK70: 25 temmuzdan itibaren ağzıma sürmedim. Yıllardır diyordum zaten ben bu sigarayı ancak hamile kalınca içmem diye. Kimse de inanmıyordu çünkü zevkle, severek içiyordum. Ama bebeğim ağır bastı bıraktım hemen. Almam gerekenden çok fazla kilo aldım ama olsun kilo verilir de çocuğuma verdiğim geri dönüşümsüz zararlar ne olacak? Bunu düşünün. Bebeğinize bunu yapmaya hakkınız yok. Ben de çok fazla sinirlendim, psikolojim çok fazla bozuldu hatta sigara aşerdiğim günler oldu ama hep tuttum kendimi.
Yaaaa darısı basına ıns hadı bende bugun son sıgaramı ıctım bıdahada agzıma surmeyecegım asla dedım allahım güç kuvvet versın ıns bende kurtulayım su ılletten

Yaaaa darısı basına ıns hadı bende bugun son sıgaramı ıctım bıdahada agzıma surmeyecegım asla dedım allahım güç kuvvet versın ıns bende kurtulayım su ılletten
İnşallah canım dayan ya doğumdan sonra içersin istersen yine. Şu hamilelik sürecinde içme en azından.

tamamıyla kafanda bitirmekle alakalı bişey kafanda kendini şartlayıp bahaneleri yok sayarsan içmeden duramıyrm vs gibi bırakıyorsun ben 8 yıldır içiyordum hamile kalmadan önce bıraktım bebeğimi rüyamda görünce önce azalttım günde 3 4 e düşürdüm sonra da bıraktım bi daha da canım istemedi ki bende aktif bi şekilde kullanıyrdum sigarayı şimdi oh mis gibi nefes :) inş bıakırsın ama kafanda bitiyo iş yoksa bi tüyosu yok bunun

Back
X