• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hocam lütfen yardım edin amh değeri düşüklüğü

gmzyldrm

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
14 Aralık 2015
2
1
1
Hocam 28yaşındayım 6yıllık evliyim 1yıl içerisindeki bu 3. Tüp bebek denemem ilk 2 denemem yumurtalar büyümediğinden iptal edildi son denememde cok zor bi şekılde sag yumurtalıgımda 18mm olan yumurtam toplandı fakat kalıtesız cıktı. Amh değerim 0,35 fsh 19. Ailemde erken menopozda var neyapacagımı şaşırdım sag ve sol yumurtalıklarımda kist var yalnız bı zararı olmadıgı soylenıyor en fazla 2-3 yumurtam oluyor 2 ay sonraya rand verıldı ama yumurta olusacakmı olusmayacakmı onuda bılmıyoruz bana bi yol gosterın hocam

Hocam 28yaşındayım 6yıllık evliyim 1yıl içerisindeki bu 3. Tüp bebek denemem ilk 2 denemem yumurtalar büyümediğinden iptal edildi son denememde cok zor bi şekılde sag yumurtalıgımda 18mm olan yumurtam toplandı fakat kalıtesız cıktı. Amh değerim 0,35 fsh 19. Ailemde erken menopozda var neyapacagımı şaşırdım sag ve sol yumurtalıklarımda kist var yalnız bı zararı olmadıgı soylenıyor en fazla 2-3 yumurtam oluyor 2 ay sonraya rand verıldı ama yumurta olusacakmı olusmayacakmı onuda bılmıyoruz bana bi yol gosterın hocam

Ailenizde erken menopoz olduğunuzu bilmenize rağmen çocuk sahibi olmak için 6 yıl beklemiş olmanız yanlış olmuş. Yaşınız genç olmasına rağmen maalesef sizin de yumurta rezervleriniz tükenmeye yaklaşmış görünüyor. FSH değeriniz maksimum 15’in üzerine çıktığı anda maalesef tüp bebek yaptırmanın hiçbir anlamı kalmadığı gibi sizin kendi kendinize denemenizle tüp bebek yaptırmanız arasında da gebelik olasılığı açısından fark kalmamaktadır. Size önerim artık tüp bebek deneyerek paranızı sokağa atmak yerine kendi kendinize biraz daha deneyin eğer olmuyorsa Kıbrıs'taki merkezimize başvururak yumurta bağışı yaptırıp %80 ihtimalle gebe kalabilirsiniz.

Merhaba hocam ben ankarda yaşıyorum size sorum şu olacak sol overimde 3.20 cm lik çikolata kistim vardı ameliyatla içi boşatıldı lucrin depot adında biiğne ile üç ay regl olmam engellendi ve ilk reglmdan sonra doğal olarak hamile kaldım şuan bir oğlum var 6 yaşında ben 7 yıl önce ameliyat oldum.Şimdi ikinci bebeğimizi istiyoruz fakat kistim tekrar üredi ve şuan yine aynı boyutta amh değerim 0.7 fsh değerim 6.8 yaşım 31 eşimde sperm hareketi düşüklüğü var iğneli aşılama önerdi doktorlar ama ben kararsızım direk tüp bebekmi yaptırsak diye hangisinden daha kesin bi sonuc alma ihtimalimiz var acaba ve degerlerim kötümü cvp nız için şimdiden teşekkürler...

Merhaba hocam ben ankarda yaşıyorum size sorum şu olacak sol overimde 3.20 cm lik çikolata kistim vardı ameliyatla içi boşatıldı lucrin depot adında biiğne ile üç ay regl olmam engellendi ve ilk reglmdan sonra doğal olarak hamile kaldım şuan bir oğlum var 6 yaşında ben 7 yıl önce ameliyat oldum.Şimdi ikinci bebeğimizi istiyoruz fakat kistim tekrar üredi ve şuan yine aynı boyutta amh değerim 0.7 fsh değerim 6.8 yaşım 31 eşimde sperm hareketi düşüklüğü var iğneli aşılama önerdi doktorlar ama ben kararsızım direk tüp bebekmi yaptırsak diye hangisinden daha kesin bi sonuc alma ihtimalimiz var acaba ve degerlerim kötümü cvp nız için şimdiden teşekkürler...

Sol overinizdeki o kist çıkarılmamış olsaydı bile siz zaten oğlunuza hamile kalacaktınız. Güncel yaklaşım endometrioma denilen çikolata kistlerine çok büyük olmadıkları sürece müdahale etmemektir. Muhtemelen bu geçirdiğiniz ameliyat yüzünden yumurta rezervinizi gösteren amh hormonunuz yaşınız genç olmasına rağmen oldukça düşük çıkmış. İkinci çocuğu mutlaka istiyorsanız öncelikle bir rahim filmi çektirin tüplerinizin son durumu görülsün. Eğer bu normalse eşinizin de spermlerinde hareket azlığı sizde de yumurtalık rezerv azlığı bir arada olduğu için aşılama gibi bir yöntemle vakit kaybetmeden tüp bebek yaptırmanızı öneririm.

Sol overinizdeki o kist çıkarılmamış olsaydı bile siz zaten oğlunuza hamile kalacaktınız. Güncel yaklaşım endometrioma denilen çikolata kistlerine çok büyük olmadıkları sürece müdahale etmemektir. Muhtemelen bu geçirdiğiniz ameliyat yüzünden yumurta rezervinizi gösteren amh hormonunuz yaşınız genç olmasına rağmen oldukça düşük çıkmış. İkinci çocuğu mutlaka istiyorsanız öncelikle bir rahim filmi çektirin tüplerinizin son durumu görülsün. Eğer bu normalse eşinizin de spermlerinde hareket azlığı sizde de yumurtalık rezerv azlığı bir arada olduğu için aşılama gibi bir yöntemle vakit kaybetmeden tüp bebek yaptırmanızı öneririm.
Cok teşekkür ederim rahim filmi cektirdim.Normal olduğunu söyledi doktorum iki hastaneye gitmiştim ikiside ameliyat diyince bizde daha fazla araştırma yapmadan ameliyata karar verdik

merhaba...ben üc senedır amh dusuklugu yasayan bırıyım .bıraz once bu klube uye oldum .acıkcası amacım herkeze umut olmak..nasıl from acılır bılemıyorum ama yazılarda bu amh sıkıntısı olanları ararken bu yazıyı gordum.2 sene once bebek ısterken amh ımın 0,03 oldugunu ogrendım fsh ım 29 lardaydı ıstanbulun en ıyı drlarına gıttım ankaranın gıtmedıgım konusmadıgım kımse kalmadı sagda tek yumurtam oluyordu.tup bebek ılacları hıcbır ıse yaramıyordu.sadece klomenle 3 yumurta oluyordu transferler hep hüsran...butun drlar bana hep yuzde 30 larda sans verdı ve buda sadece tup bebekle olabılırdı...sana guzel bısey solıyımmı suan hamıleyım ve 9 aylık...ınanmıcaksınız ama kendılıgınden oldu...bana olmaz dıyen drların hepsı mucıze dedı...ben o kadar kotu gunler gecırdımkı hala karnımda kımıldayan bır yavrunun olduguna ınanamıyorum....sadece ve sadece tevekkul getır allaha dua edın...ınan bana ne amh ne fsh yada baska bısey hıccccc onemlı degıl....ıcını ferah tut ...benımle aynı durumda olan bı arkadsım daha hamıle suan 5 aylık .....ben bu amhı arastırken kahroldum....hıcte korkulcak bısey degıl....yuregınızi ferah tut...duam tek duam sizlerle....rabbım bu sıkıntıyı yasayanlara benım yasadıgım mucızeyı yasatsın...

Back
X