hocam yorumlar mısınız lütfen

ukalady

Guru
Kayıtlı Üye
16 Haziran 2010
1.048
134
323
İzmir
likefaksiyon süresi : 20 dk

hacim: 2.8

sperm sayısı (on üzeri 6 ml) : 82

hareketlilik (%): 64

+4(%): 9 ileri hızlı
+3(%): 27 hızlı
+2(%): 28 yerinde hareketli

lökosit: 1 den küçük

aglütinasyon: +

tpmmss: 80 motil sperm sayısı

morfoloji: % 6 (normaline 4 demişler hangi yöntem bilmiyorum)

normal morfoloji :6
amorf baş: 4
akrozomal: 19
nüklear: 26
boyun anomalisi: 26
kuyruk " : 2

hocam yorumlarsanız sevinirim. birde hazırlık sonrası değerler var ki onlar tamamen farklı bu yukarıdakiler bazal değerlendirmeymiş. hangisi geçerli anlamadım. bir de eşim yaklaşık 7-10 günlük bi perhizdeydi bu sonuçlar için örnek verdiğinde. saygılar.

merhaba bu değerlerde sperm sayısal olarak iyi ancak hareketinde sorun var görünüyor. uuzn süreli cinsel perhiz etkilemiş olabilir. yıkama sonrası değerlerin değişmesi olasıdır endişelenmeyin. ancak 3 günlük perhizle tekrar sperm verirse eşiniz hareket sorunu için daha doğru yorum yapabiliriiz. sevgiler.

likefaksiyon süresi : 20 dk

hacim: 2.8

sperm sayısı (on üzeri 6 ml) : 82

hareketlilik (%): 64

+4(%): 9 ileri hızlı
+3(%): 27 hızlı
+2(%): 28 yerinde hareketli

lökosit: 1 den küçük

aglütinasyon: +

tpmmss: 80 motil sperm sayısı

morfoloji: % 6 (normaline 4 demişler hangi yöntem bilmiyorum)

normal morfoloji :6
amorf baş: 4
akrozomal: 19
nüklear: 26
boyun anomalisi: 26
kuyruk " : 2

hocam yorumlarsanız sevinirim. birde hazırlık sonrası değerler var ki onlar tamamen farklı bu yukarıdakiler bazal değerlendirmeymiş. hangisi geçerli anlamadım. bir de eşim yaklaşık 7-10 günlük bi perhizdeydi bu sonuçlar için örnek verdiğinde. saygılar.

merhaba bu değerlerde sperm sayısal olarak iyi ancak hareketinde sorun var görünüyor. uuzn süreli cinsel perhiz etkilemiş olabilir. yıkama sonrası değerlerin değişmesi olasıdır endişelenmeyin. ancak 3 günlük perhizle tekrar sperm verirse eşiniz hareket sorunu için daha doğru yorum yapabiliriiz. sevgiler.

teşekkür ederim peki, morfoloji bakımından bi problem var mı hocam?

Back
X