Homeland 4. sezon Türkiye'de çekilmeyecek

okypete

Nirvana
Kayıtlı Üye
28 Mart 2008
84.870
40.691
698
Homeland 4. sezon Türkiye'de çekilmeyecek

02/10/2014 15:47

Homeland dizisinin başrol oyuncusu Claire Danes, New York Times’a konuştu. 35 yaşındaki Altın Küreli oyuncu, röportajda 4. Sezonun neden Türkiye ’de çekilmeyeceğine dair bilgiler verdi. Hürriyet’in haberine göre Danes, ‘Türk hükümetinin senaryoda Türkiye’nin imajını hoş olmayan şekilde tasvir eden unsurlar barındırabilecek her içerik içingüvenlik soruşturması yapmaktaki ısrarı nedeniyle prodüktörlerinİstanbul ’dan vazgeçtiğini’ söyledi.

Homeland’in 3. sezonu sonunda CIA ajanı Carrie Mathison’a amirleri İstanbul büro şefliğine atandığını söylemiş, dizinin Türkiye’deki hayranları oldukça heyecanlanmıştı. İstanbul’dan vazgeçilmesi üzerine şimdi, Claire Danes’in canlandırdığı ajan Pakistan’a atanacak. Dizi için hazırlanan tanıtım görüntüleri de, Pakistan’ı hatırlatacak şekilde değiştirildi.

Hükümetin Homeland dizisine bu kadar bastırmasının, gerekçelerinin içeriği tam olarak nedir bilemiyorum, haberde yüzeysel bahsedilmiş ama eğer dini inançlar üzerinden imaj zedelenmesi olarak görüldüyse hükümete hak veriyorum, Homeland her bölümünü seyretmesemde bildiğim bir dizi, ABD deniz subayı Nicholas Brody, esir düşüp müslüman olmuş, El Kaide'nin gizli ajanlığını yapan ve hakkında kahraman terörist çıktı gibi haberler yapılan bir adam, onu kovalayan ve aşık olan bipolar CIA ajanı Carrie Mathison.
Dizi bu iki kişi arasında dönüyor çoğunlukla, müslüman=terörist, el kaide gibi sonuçlar çıkarılırken, Türkiye bu çıkarımlara destek olmamak için resti çekmiş olabilir.

Mune abla,James Bond'un son filmini izledin mi bilmiyorum ama onda da İstanbul'u çölümsü bir yer olarak göstermişlerdi.Fes tezgahları,kadınların tamamı çarşaflı vs..Büyük ihtimalle Homeland de böyle yapacaktı ve yine büyük ihtimalle çekimleri bir arap şehrinde yapıp İstanbul diyecekler.Kısaca şöyle açıklayayım sana,Homeland 4.sezon tanıtım afişi şöyle:

Bende hak verdim bu haberde. İstanbul içerikli çoğu yabancı film, dizi gerçeği yansıtmayan şekilde yapılıyor. Ülkeye gelen turistlerde bu tarzda olduğumuza kanaat getiriyor.

break,
tahmin ettim zaten, Bond'u biliyorum, bu tip dizi ve filmlerde çekimler İstanbul'da yapılıyorsa mutlaka çarşaf ve fes giriyor işin içine, birde terörizm.
Hmmm dur neydi adı dizi var, bir ara Türkiye'de gösterimine ara verilmişti, şimdi yine oynuyor, offf aklıma gelmiyor, Jack Bauer vardı, buldum 24.
24 dizisinde de kaçıncı sezondaydı tam hatırlamıyorum ama terörist grubun peşine düşülüyor, teröristlerin İstanbul'da olduğu tespit ediliyor vs.

Onda da mesela teröristler ya Türkiye'den, ya Ortadoğu ülkelerinden çıkıyor nedense, o yüzden özellikle böyle terörizm, müslüman= el kaide vb imajı yaratan yabancı film ve dizilerin Türkiye'de çekim yapma isteklerini iyi niyetli bulmuyorum.
Çekimleri de hep en kötü görünen yerlerde yapıyorlar, İstanbul'un şık nezih yerlerinden görüntü aldıklarına rastlamadım hiç.
Mesela Kapalıçarşı da özellikle görüntülüyorlar, Ortadoğu ülkelerinin çoğunda bu tip çarşılar var, çarşının şıkır şıkır halini çekmezler, girişine birkaç fesli birkaç çarşaflı figuran oyuncu koyup, dediğin gibi 3-5 fes, örtü tezgahı konur, tezgahta duran satıcılar hemen bunları vurmaya kalkar falan, çarşaflı kadınlar canlı bomba ba ba ba, çizmeye çalıştıkları imaja bak, müslümanlar teröristtir algısı oluşturuyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…