• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hoppala

Bebeklerin çok sallanması iyi değil, kafası özellikle, sarsıntılar meydana gelebilir. İç kulak sıvısı dokulara çarpıp, beyne hasar bile verebilir. Hatta bebekleri ayakta bile çok sallamayın derler...

Yürüteçleri bile doktorlar tavsiye etmiyorlar.
Bilemedim, ama ben bindirmezdim.
Daha çok küçük olduğu için kasıkları ve omuriliği zarar görebilir gibi geldi.

Sürekli kucakta durmak istiyor küçük zaten bindirenlerde var fikirlerini almak istedim tecrübeli annelerin

bence gereksiz

daha oturamayan bebek için fazla gelir o tarz aletler

doktorum yürüteç istersen al ama günde 20 dk takılsın işte demişti

sen de giyinir saçını tararsın o arada dedi

almadım zira evde bakıcı vardı gün içinde ne kadar bindirir bilemedim

aynı yaşta arkadaş çocukları vardı onların yürüteci vardı işte şunu yaptılar buraya gittiler vs diye anlatıyorlardı

eşim acaba hata mı ettik vs dedi

neyse bizimki 11 aylık yürüdü hatta koştu

onlarınkiler ise parmak ucunda yürümeyi zor bıraktılar

çocuğunuzu mümkün olduğunca doğal yaşatın

yani atın yere bir yorgan üstüne de çocuğu tepişip dursun orada

yakınına da oyuncaklar

en fazla biraz ağlar sonra alışır

Sürekli kucakta durmak istiyor küçük zaten bindirenlerde var fikirlerini almak istedim tecrübeli annelerin

Benimki de kucaktan inmek istemez, çünkü geçtiğimiz haftalara kadar kolik sancılar çekti ve nadir sakinleşebildiği bir yerdi kucak, alıştı.
Şimdi 4 aylık ve yatağına yatırıp bırakıyorum bazen, dönence ile oynuyor. Bazen bir koltuk köşesini yastık ve minderlerle destekleyip yarı oturur gibi yaptırıp eline ses çıkaran yumuşak-temiz bir şeyler ya da çıngırak veriyorum vs vs...
Anlayacağınız, onu oyalayacak şeyler bulup, ortamını değiştiriyorum, kucaktan inmeye alışıyor yavaştan.

Siz de bunu yapın, yürüteç olsun, hoppala vb. bunlar sağlıklı oyuncaklar değil.
Yere battaniye açın 2-3 kat, üzerine temiz bir çarşafı serin, bırakın yuvarlansın.
Karnı toksa, altı temizse, uykusunu da aldıysa zaten ağlasa bile kucağa almayın, yanına oturun onla konuşun, bazı bazı ellerine dokunun hissettirin yanında olduğunuzu sadece.

Böyle böyle aşıyoruz kucak işini biz, size de tavsiye ederim.

Back
X