Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Merhaba hormon bozukluğu olabileceği ihtimaliyle test yaptırmıştımLütfen tecrübelerinizi paylaşın faydalanayım ben gibilerde![]()
Google'a lh referans araligi, fsh referans araligi yazarak olmasi gereken degerleri ogrenip yuksek mi düşük mü bakabilirsiniz.Merhaba hormon bozukluğu olabileceği ihtimaliyle test yaptırmıştım
Lh : 12,6
Fsh : 5,02
Tsh: 1,94
Dhea-so4 = 283
Prolaktin : 14,1 ug/L
Total testesteron : 0,34 ng/ml
Bu değerlerim normal mi sizce anlıyorsanız eğer?
Bn cildiyeye gitmiştim,cildim aşırı yağlı ve kistik sivilcelerim var diye tahlil istedi doktor, henüz diğer tahlil sonuçlarım çıkmadığı için doktora gidemiyorum, internette de her yerde ayrı Bi bilgi olduğu için buradan sormak istedim :)Google'a lh referans araligi, fsh referans araligi yazarak olmasi gereken degerleri ogrenip yuksek mi düşük mü bakabilirsiniz.
Her yerde ayri bilgi yok. Diyelim ki oyle, buradaki uyelerin de bilgisi ayri ayri olur. Ben bütün tahlillerimde soyledigim yontemi uygularim. "Crp degeri referans aralığı enter", "amh degeri referans aralığı enter" şeklinde. Size de oneririm.Bn cildiyeye gitmiştim,cildim aşırı yağlı ve kistik sivilcelerim var diye tahlil istedi doktor, henüz diğer tahlil sonuçlarım çıkmadığı için doktora gidemiyorum, internette de her yerde ayrı Bi bilgi olduğu için buradan sormak istedim :)
Örnek olarak lh a girin bakın farklı siteler ve makalelerde farklı aralıklar olduğunu görebilirsiniz, ayrıca referans aralığını bulmak elbette zor değil, benim buraya sorma amacım ; bu değerler tek başına değil bütün halinde değerlendirildiği için tecrübeli biri varsa belki Bi ipucu verir mahiyetinde paylaşmıştım sorumu, iyi geceler :)Her yerde ayri bilgi yok. Diyelim ki oyle, buradaki uyelerin de bilgisi ayri ayri olur. Ben bütün tahlillerimde soyledigim yontemi uygularim. "Crp degeri referans aralığı enter", "amh degeri referans aralığı enter" şeklinde. Size de oneririm.
Donem donem farkeder lh hormonu degeri. Ovulasyonda yuksek çıkar, adete yakın düşük cikar. Onu da siz bilirsiniz artik.Örnek olarak lh a girin bakın farklı siteler ve makalelerde farklı aralıklar olduğunu görebilirsiniz, ayrıca referans aralığını bulmak elbette zor değil, benim buraya sorma amacım ; bu değerler tek başına değil bütün halinde değerlendirildiği için tecrübeli biri varsa belki Bi ipucu verir mahiyetinde paylaşmıştım sorumu, iyi geceler :)
TeşekkürlerDonem donem farkeder lh hormonu degeri. Ovulasyonda yuksek çıkar, adete yakın düşük cikar. Onu da siz bilirsiniz artik.
Merhaba, bu adetin kaçıncı günü? Sağlıklı bünyede LH ve FSH'ın eşit gibi olması gerekiyo. Sizde LH yükselmiş PKOS olabilir.Merhaba hormon bozukluğu olabileceği ihtimaliyle test yaptırmıştım
Lh : 12,6
Fsh : 5,02
Tsh: 1,94
Dhea-so4 = 283
Prolaktin : 14,1 ug/L
Total testesteron : 0,34 ng/ml
Bu değerlerim normal mi sizce anlıyorsanız eğer?
Merhaba adetimin ikinci günü, gittiğim cildiyeci istedi bu tahlilleri, sonuçlara bakıp üstünde durur mu bu durumun durmaz mı bilmiyorum artık, her Dr un bakış açısı farklı olabiliyor ÇÜnkü Bi şeyin yok derse şaşırmam ama sonrasında naparım blmiorum :)Merhaba, bu adetin kaçıncı günü? Sağlıklı bünyede LH ve FSH'ın eşit gibi olması gerekiyo. Sizde LH yükselmiş PKOS olabilir.
Bence bi de kadın hastalıklarına ya da endokrinolojiye gidebilirsiniz çünkü LH'ın 5 civarı olması gerekirdi. Ama doğum kontrol hapı kullandırmaya çalışabilirlerMerhaba adetimin ikinci günü, gittiğim cildiyeci istedi bu tahlilleri, sonuçlara bakıp üstünde durur mu bu durumun durmaz mı bilmiyorum artık, her Dr un bakış açısı farklı olabiliyor ÇÜnkü Bi şeyin yok derse şaşırmam ama sonrasında naparım blmiorum :)
Siz polikistik over misiniz? Bu hormonal bozukluklarda ilaç olarak sadece Doğum kontrol hapı mı veriliyor yoksa hormon düzenleyici başka ilaçlar var mı acabaBence bi de kadın hastalıklarına ya da endokrinolojiye gidebilirsiniz çünkü LH'ın 5 civarı olması gerekirdi. Ama doğum kontrol hapı kullandırmaya çalışabilirler![]()
Evet, bende de LH 9-10 civarı, FSH 3,5 :/ Bana doğum kontrol hapı vermişti doktor ama ben pek sevmedim yan etkilerinden dolayı. Haptan beri de hormonlarım iyice sapıttı maalesef. Bunlar dışında adet düzensizliği falan varsa başka ilaç da verebiliyolar Duphaston gibi. Ben şimdilik besinlere dikkat etmeye çalışıyorum ama ocakta farklı bi doktora gidip daha gerçekçi bi çözüm arayacağımSiz polikistik over misiniz? Bu hormonal bozukluklarda ilaç olarak sadece Doğum kontrol hapı mı veriliyor yoksa hormon düzenleyici başka ilaçlar var mı acaba
Valla bnm bugüne kadar hiç adet düzensizliğim olmadı her ay oluyorum, ama herkes de illa olacak diye bi kritere yok sanırım, adet düzensizliğim olmadığı için de hiç aklıma Bi şey gelmedi, yani hormon bozukluğu için doğum kontrol dışında ilaç yok sanırım:/Evet, bende de LH 9-10 civarı, FSH 3,5 :/ Bana doğum kontrol hapı vermişti doktor ama ben pek sevmedim yan etkilerinden dolayı. Haptan beri de hormonlarım iyice sapıttı maalesef. Bunlar dışında adet düzensizliği falan varsa başka ilaç da verebiliyolar Duphaston gibi. Ben şimdilik besinlere dikkat etmeye çalışıyorum ama ocakta farklı bi doktora gidip daha gerçekçi bi çözüm arayacağım![]()
Bn de zaten çok yanlış beslenen ve fazla kilosu olan biri değilim ki diyim hadi zayıflayayım da semptomların düzelsin filanEvet, bende de LH 9-10 civarı, FSH 3,5 :/ Bana doğum kontrol hapı vermişti doktor ama ben pek sevmedim yan etkilerinden dolayı. Haptan beri de hormonlarım iyice sapıttı maalesef. Bunlar dışında adet düzensizliği falan varsa başka ilaç da verebiliyolar Duphaston gibi. Ben şimdilik besinlere dikkat etmeye çalışıyorum ama ocakta farklı bi doktora gidip daha gerçekçi bi çözüm arayacağım![]()
Ben de zayıfım ama öncesinde baya kötü besleniyodum gerçi o zaman daha düzenliydi adetimBn de zaten çok yanlış beslenen ve fazla kilosu olan biri değilim ki diyim hadi zayıflayayım da semptomların düzelsin filan
Valla bilemedim ki hormon dengeaizliğinden ciltte bozukluk çıkıyorsa hormonları düzenlemeden o gıdaları tüketmek belli Bi yere kadar fayda sağlar çünkü ana etmen hormon bozukluğu oluyorBen de zayıfım ama öncesinde baya kötü besleniyodum gerçi o zaman daha düzenliydi adetimşimdi sağlıklı besleniyorum ama hepten sapıttı haptan sonra. Ben sivilce için antienflamatuar şeyler yemeye çalışıyorum mesela böğürtlen, zencefil, zerdeçal vs. ve cildim baya düzeldi. Bu işin bazı kişilerde kiloyla hiç alakası yok hormon salgılayan bezlerin bozuk çalışmasından oluyo. İyi bi endokrinolog sebebini bulup ona göre takviye falan verebilir benim umudum o en azından. Yurt dışında da bu problemleri takviyelerle/yogayla falan çözmeye çalışıyolar.
İşte vitamin, mineral, antioksidan vs vücudu dengelemene yardımcı oluyo zaten. Hormon tedavisi olarak sentetik hormon almaktan daha iyi geliyo bana.Valla bilemedim ki hormon dengeaizliğinden ciltte bozukluk çıkıyorsa hormonları düzenlemeden o gıdaları tüketmek belli Bi yere kadar fayda sağlar çünkü ana etmen hormon bozukluğu oluyor
Yani o da var, ama işte sancılı bir süreçİşte vitamin, mineral, antioksidan vs vücudu dengelemene yardımcı oluyo zaten. Hormon tedavisi olarak sentetik hormon almaktan daha iyi geliyo bana.