Hormon sonuçları pcos

basoglu

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
11 Ekim 2024
74
21
3
30
Merhaba kızlar pcos hastasıyım 1 kez famera hapı ıle kımuasal gebelık 1 kezde hsg sonunda kendılıgınden hamıle kaldım 6 haftalıkken düştü Genetık test yaptım kan pıhtılasması cıktı rahımdede hafuf sekıl bozuklugu ve 3 ml ğolıp vardı garantı olsun dıye hısteroskobı yaptım suan tekrardan hamıle kalmayı beklıyorum guncel hormonlarım bu sekılde sizce nasıl
26 Ağustos 2025

Hormon testı yaptırdım adet 2. Gununde

Amh 4.65

Lh 4.43

Fsh 6.23

Progesteron 0.740

Prolaktin 12.68

Estradiol e2 52.19

Dehidroepiandrosteron sülfat 171.440

Tsh 1.72

Sonuçlarını tek tek değerlendirelim:

• AMH (4.65 ng/ml): Yumurtalık rezervin oldukça iyi görünüyor. 1–4 ng/ml normal kabul edilir, seninki yüksek sayılır. Bu da yumurtalık rezervinin güçlü olduğunu gösteriyor.
  • FSH (6.23 mIU/ml): Normal aralıkta (genelde 3–10 arası normal). Rezervle uyumlu.
  • LH (4.43 mIU/ml): Normal aralıkta. LH/FSH oranı da yaklaşık 0.7, yani dengeli.
  • E2 (Estradiol – 52.19 pg/ml): Adetin 2–3. günü için bu değer normal (50’nin altında–civarında olması beklenir).
  • Progesteron (0.740 ng/ml): Düşük olması normal, çünkü adetin erken döneminde ölçüldüğünde progesteron düşük çıkar. Yüksek olması luteal fazda (yumurtlama sonrası) beklenir.
  • Prolaktin (12.68 ng/ml): Normal sınırlar içinde (genelde 5–25 ng/ml).
  • TSH (1.72 µIU/ml): Tiroid fonksiyonu gayet normal, gebelik planı için de ideal.
  • DHEA-S (171.440 µg/dl): Normal kadın referans aralığına (yaşa göre değişir, genelde 100–350) uyumlu.

Genel tablo:

• Yumurtalık rezervin çok iyi.
  • Hormonların dengeli.
  • Tiroid ve prolaktin düzeylerin de gebelik planı için uygun.

Evet iyi görünüyor değerlerin benim de böyle hiç pcos denmedi bi sorun yok dendi
Benım onceden buraz daha degerler farklıydı cok kılo almıstım o donem hatta sımdı kılo verdım biraz ama hala fazlam var oda etkıledı sanırım ama benım rahımde hem kucuk kis seklınde goruntusu var

Çok tesekkurler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…