Hormon sonuçlarıma bakar mısınız?

lillypot

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
31 Temmuz 2016
1.219
1.008
133
34
26 yaşındayım adet düzensizliği şikayetiyle gittiğim hormon tahlili sonucuma bakar mısınız?

Eklentiler

• img1494874372406.webp
    img1494874372406.webp
    9 KB · Görüntüleme: 115
Tsh 3.10
Estradiol 65.96
Fsh 6.08
Lh 8.73
Prolaktin 23.91
Alında normal görünüyor ancak lh hormonu fsh hormonundan dan yükek olduğu için pko olabilir olmayada bilir en iyi vajinal utrasyon la anlaşılır.prolaktin normal sınırlar içinde ancak cocuk düşünüyorsanız prolaktin biraz yüksek daha düşük olması gerek diye biliyorum en iyisinni doktorun bilir.

Alında normal görünüyor ancak lh hormonu fsh hormonundan dan yükek olduğu için pko olabilir olmayada bilir en iyi vajinal utrasyon la anlaşılır.prolaktin normal sınırlar içinde ancak cocuk düşünüyorsanız prolaktin biraz yüksek daha düşük olması gerek diye biliyorum en iyisinni doktorun bilir.

Benim bildigim Tsh degeri 1 in altinda olmasi lazim, benim degerim 4 dü, ve doktor bu durumda tüp bebege baslayamayiz dedi, 1 ay hap kullandim sonra basladik tedaviye

Tsh 3.10
Estradiol 65.96
Fsh 6.08
Lh 8.73
Prolaktin 23.91
bilinçli doktorlar hamile kalabilmek icin tsh in 2nin altinda olmasini istiyor. tshi takipte kalin biraz daha yükselirse ilac baslatirlar zaten.

lh biraz yüksek olduğu icin adet düzensizliği olmuş olabilir hafif pco olabilir

Tsh i nasıl düşürebilirim peki ilaçla mı yoksa bitkisel bir şey uyguluyor musunuz? Ben beş aydır bebek düşünüyorum fakat ne gelen var ne giden. Rabbim isteyen herkese nasip etsin inşallah

Ultrasonla baktı 2.5 cm kist var ama adet doneminden sonra kaybolur gecici bisey dedi. Cunku iki hafta once muayene olmustum kist filan yok rahim temiz demisti

Tsh i nasıl düşürebilirim peki ilaçla mı yoksa bitkisel bir şey uyguluyor musunuz? Ben beş aydır bebek düşünüyorum fakat ne gelen var ne giden. Rabbim isteyen herkese nasip etsin inşallah

TSH için dahiliye ya da endokrin doktoruna gitmen lazım hamile kalsan da ihmal edilmemesi gereken bir konu cnm. Ben hala ilacını kullanıyorum.

Dere otu tshı düşürebilir ama prolaktini yüksek olan kullanmamalı diye biliyorum. Arkadaşımızın prolaktini de biraz yüksek. Benim de öyleydi. Direkt doktora gidip ilacına basla bence zaten çok basit bir tedavisi var.

Teşekkür ederim kızlar dere otunu danışırım doktora. Özel hastaneye gittim tahlil bile yapmadı beni başından savdı ultrasona bakıp. Devlette de tahlil sonuçlarını anında bakamıyorlar malesef. İnşallah sorunum çözülür size de yazarım burdan. Herkese sağlıklı günler diliyorum

Hamile kalırsam ne gibi bir sorun yaratabilir ?
TSH in hamilelikte 1-2 civarında olmasını öneriyorlar canım. Benim tüp bebeğe başladığımda 3 tü doktor hemen ilaca başladı tedaviyi erteledi 2 oldu öyle başladık. Hamile kaldım 5 e dayanmış hemen ilaç dozunu arttırdı şimdi 1 civarında. TSH kontrol edilmezse bebekte gelişim bozukluğuna neden olur canım.
Korkutma gözünü önlemini aldıktan sonra hemen düşüyor zaten önemli olan kontrol altında tutmak.

EUTHYROX 25 mcg tsh için kullanıyorum ben canım doktorum yazdı bence doktor önerisi olmadan bişi kullanma

Back
X