Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Hormon testi sonuçları

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri

NovaLk1

Üye
Kayıtlı Üye
12 Ağustos 2019
29
17
8
34
Kızlar Merhaba, 2 hafta önce hormon testi için kan vermiştim. Saç dökülmesi ve bazı bölgede kıllanma problemi için gitmiştim. Saçımda uzun zamandır seyreklik var. Doktor onun içinde test yaptırdı. Bugün internetten test sonuçlarına baktım. Sonuçlardan 2 tanesinin karşısında yüksek yazıyor. Tıp dilinde yazıldığı için Türkçe karşılığı ne bilmiyorum Cuma günü doktora göstereceğim ama çok merak ediyorum ne anlama geliyor. Yüksek olan ikisi şunlar; "LH ve Total Testesteron" bunlar saç dökülmesiyle mi ilgili? bilenler lütfen yazabilir mi ve aynı problemi olupda bu sorunla karşılaşan arkadaşlar yazabilir mi lütfen tedavisi nasıl oluyor veya bunun bir tedavisi var mı?

Pko ile ilgili diye biliyorum. 🤷🏻‍♀️

Canım o tam olarak ne oluyor. İnternetten bakıyorum saçma sapan şeyler çıkıyor. Tedavisi vardır mı peki piko nun?

Polikistik overdir büyük ihtimalle. Lh ve testesteron yüksekliği saç dökülmesi yapıyor.

Testesteron erkeklik hormonu az miktarda kadınlarda bulunur ama fazla ise erkek tipi kıllanma ve yağlanma olusabilir. Yani bel çevresi yaglanir. Yüzde göbekte kıllanma problemleri. Asıl önemli olan bunun neden arttığı onu da doktor söyler. Pko teşhisi için lh ve fsh oranınin 1i aşmaması gerek diye biliyorum.

Sadece testte bu yazdıklarım yüksek yazıyor siyah ile belirtilmiş. Kullanma yüzümde yok benim göbek ve gögüs kısmında oda abartılacak şekilde değil yani. Çok şükür adet problemim yok her ay düzenli olarak adet görüyorum zaten doktor sorduğunda bizim için önemli olan ayda bir kere adet görüyor olmanız gerekli dedi bu yönden sıkıntım yok. Bel bölgesinde yağlanma da olmuyor sivilce yüzde kullanma da yok bende. Kilom normal yıllardır aynı. Adet zamanı sancılarımda olmuyor. Şuan tek problemim yıllardır sayrek olan saç önüm onun dışında bir sorunum yok sanırım. Hormonlardan kaynaklı bir problem bu da. Bunun için doktor belki hormon için ilaçlar verir. Ama bu ilaçların faydası olur mu yan etkisi olur mu bilmiyorum.

Back
X