- 16 Şubat 2019
- 441
- 423
- 33
- 30
Arkadaşlar merhaba. Bir süredir aranızdayım ve konuları takip ediyorum. Bir kaç sorum olacak cevap verirseniz çok mutlu olurum. Bilgileriniz benim için çok önemli. 8 aydır gebe kalmaya çalışıyorum fakat negatif çıktı. Polikistik over hastasıyım. Adetim genelde düzensiz. Son zamanlarda düzenli oluyordum fakat son 2 dir olamıyorum. Olmadığım için rahim kalınlaşıyor ve karnım ağrıyor. (Doktora gidiyorum) bir önceki adetimde 2.5 aydan sonrasında ilaç kullanmadan adet gördüm. Şuanda 50-55 gündür adet olamıyorum. Doktorum folikasit vermişti ancak bi paket kullandıktan sonra bıraktım yan etkiler yaşadım. Ancak bana gebelik testi ve alttan muayene dışında bir kontrol yapılmadı. Başka bir doktora gittim ve ilk gebelik testi yaptı. Değilsen tarlusal verip adet olmanı sağlayacağız dedi. Ben bugün aldım ancak doktora yazdırmadım. Paketi komple mi kullanmalıyım yoksa 3-4 gün mü? Eczacı günde 2 kere yazmış.
Doktor adet olduktan sonrasında 2.-3. Günü gel hormon testi yapıcaz, insülin direnci testesteron vs bunlara bakılacak dedi. Tabi hamile kalmayı düşündüğümü belirttim ben. Bunları ne için istemiş olabilir? Hamilelik için insüline bakmak lazım ama sen zayıfsın dedi boyum 1.60 kilom 55
Daha sonrasında amh testi diye bir şey yapacakmışız. Yumurtalık rezerviymiş. Yumurtalıklarına bakıcaz ona göre ilaç tedavisine başlıcaz geç kalmayalım dedi. Bu nasıl yapılıyor nedir nasıl bir şeydir?
Daha sonra metformin ilacına başlatıcam dedi. O ilaç ne oluyor?
Yardımcı olursanız çok mutlu olurum
Doktor adet olduktan sonrasında 2.-3. Günü gel hormon testi yapıcaz, insülin direnci testesteron vs bunlara bakılacak dedi. Tabi hamile kalmayı düşündüğümü belirttim ben. Bunları ne için istemiş olabilir? Hamilelik için insüline bakmak lazım ama sen zayıfsın dedi boyum 1.60 kilom 55
Daha sonrasında amh testi diye bir şey yapacakmışız. Yumurtalık rezerviymiş. Yumurtalıklarına bakıcaz ona göre ilaç tedavisine başlıcaz geç kalmayalım dedi. Bu nasıl yapılıyor nedir nasıl bir şeydir?
Daha sonra metformin ilacına başlatıcam dedi. O ilaç ne oluyor?
Yardımcı olursanız çok mutlu olurum