Hormon testi ve yumurtalık sayımı

ilseng

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Şubat 2019
441
423
33
30
Arkadaşlar merhaba. Bir süredir aranızdayım ve konuları takip ediyorum. Bir kaç sorum olacak cevap verirseniz çok mutlu olurum. Bilgileriniz benim için çok önemli. 8 aydır gebe kalmaya çalışıyorum fakat negatif çıktı. Polikistik over hastasıyım. Adetim genelde düzensiz. Son zamanlarda düzenli oluyordum fakat son 2 dir olamıyorum. Olmadığım için rahim kalınlaşıyor ve karnım ağrıyor. (Doktora gidiyorum) bir önceki adetimde 2.5 aydan sonrasında ilaç kullanmadan adet gördüm. Şuanda 50-55 gündür adet olamıyorum. Doktorum folikasit vermişti ancak bi paket kullandıktan sonra bıraktım yan etkiler yaşadım. Ancak bana gebelik testi ve alttan muayene dışında bir kontrol yapılmadı. Başka bir doktora gittim ve ilk gebelik testi yaptı. Değilsen tarlusal verip adet olmanı sağlayacağız dedi. Ben bugün aldım ancak doktora yazdırmadım. Paketi komple mi kullanmalıyım yoksa 3-4 gün mü? Eczacı günde 2 kere yazmış.
Doktor adet olduktan sonrasında 2.-3. Günü gel hormon testi yapıcaz, insülin direnci testesteron vs bunlara bakılacak dedi. Tabi hamile kalmayı düşündüğümü belirttim ben. Bunları ne için istemiş olabilir? Hamilelik için insüline bakmak lazım ama sen zayıfsın dedi boyum 1.60 kilom 55
Daha sonrasında amh testi diye bir şey yapacakmışız. Yumurtalık rezerviymiş. Yumurtalıklarına bakıcaz ona göre ilaç tedavisine başlıcaz geç kalmayalım dedi. Bu nasıl yapılıyor nedir nasıl bir şeydir?
Daha sonra metformin ilacına başlatıcam dedi. O ilaç ne oluyor?

Yardımcı olursanız çok mutlu olurum

Bilgim olduğu kısmına yorum yazıyorum. Reglin 3.gün yapılan tahliller önemli bazen hormon dengesizliği olabiliyor önce onlar dengeleniyor. Bir problem görmezse muhremelen yumurta geliştirici klomen ya da femera verecek ve yumurta takibi yapılacak sonra da ovitrelle catlatma iğnesi olacaksin. Bilmedigini dusundugumden yaziyorum. Ben 3 ay bu tedaviyi oldum öncesinde hic bilgim yoktu. Maalesef ben sonuc alamadim ama bu ilaclarla gebe kalan arkadaslarimiz var. Allah tez zamanda gönlüne gore versin. 🤲🏻

Bilgim olduğu kısmına yorum yazıyorum. Reglin 3.gün yapılan tahliller önemli bazen hormon dengesizliği olabiliyor önce onlar dengeleniyor. Bir problem görmezse muhremelen yumurta geliştirici klomen ya da femera verecek ve yumurta takibi yapılacak sonra da ovitrelle catlatma iğnesi olacaksin. Bilmedigini dusundugumden yaziyorum. Ben 3 ay bu tedaviyi oldum öncesinde hic bilgim yoktu. Maalesef ben sonuc alamadim ama bu ilaclarla gebe kalan arkadaslarimiz var. Allah tez zamanda gönlüne gore versin. 🤲🏻

Çok teşekkür ederim yorumunuz için. İnsallah Allah size de emeklerinizin karşılığını en yakın zamanda almayı nasip eder 🙏🏻🙏🏻 Burada okuyorum ama işin içine girince daha farklı oluyor tabiki. Bu hormon testinden sonrasında hemen ilaçlara mı başlatıyor sıkıntı yoksa? Bir de yumurtalık rezervine falan bakılacak dedi

Çok teşekkür ederim yorumunuz için. İnsallah Allah size de emeklerinizin karşılığını en yakın zamanda almayı nasip eder 🙏🏻🙏🏻 Burada okuyorum ama işin içine girince daha farklı oluyor tabiki. Bu hormon testinden sonrasında hemen ilaçlara mı başlatıyor sıkıntı yoksa? Bir de yumurtalık rezervine falan bakılacak dedi
Amin canım hepimizin. 🤲🏻 Bende hormon testi sonrası ilaç başlandı hemen. Test 2.gündü ilaca 5.gun başlandı. Amh bakılmadı belki pko var diye ona da bakmak önceliğindedir doktorunun. 🤷🏻‍♀️

20200219_140556.webp

Hormon testimin sonucu yorumlayabilirmisiniz meraktan catlayacagim

anormal bi değer göremedim ben bildiğim kadarıyla triodiniz bile düşük prolaktin iyi lh fsh gayet normal gibi regl döneminde yaptırılmıs bir testtse iyi bence
Troidimin dusuk olursa problem olur mu peki 😥

anormal bi değer göremedim ben bildiğim kadarıyla triodiniz bile düşük prolaktin iyi lh fsh gayet normal gibi regl döneminde yaptırılmıs bir testtse iyi bence
Adetin 2. Gunu yaptırdım bugun taze test sonucları ☺️☺️

polikistik over sendromu en büyük belirtisi adet düzensizliği oluyor aynen :) ama kimisinde olmayadabiliyor genel olarak düzensizlik yaratır:)
yani normalde testte lh hormonunun tavan yapması gerekirken gayet normal cıkmıstı 4 lerde filandı benmde testte algılanmıyordu ama ultrasyonda görünütordu tıpın buna bi cvbını bulamadım henüz :)

Pko olup hamile kalan cok kisi var burda bebek düşünüyorsanız sıkıntı yapmayın , benim adetlerin düzenli 26-27 gunde bir oluyorum genelde ama ultrason da belli olur birşey olursa dediginiz gibi alt an muayne oldum daha önce cok kez yumurtlama takibinde ama ultrasonla bakılmadı hic

Pko olup hamile kalan cok kisi var burda bebek düşünüyorsanız sıkıntı yapmayın , benim adetlerin düzenli 26-27 gunde bir oluyorum genelde ama ultrason da belli olur birşey olursa dediginiz gibi alt an muayne oldum daha önce cok kez yumurtlama takibinde ama ultrasonla bakılmadı hic
bende hamile kaldım hemde ilk denemede :anneadayı: peki siz neden attınız sonucları şüphelendiğiniz bsy oldugu içinmi yoksa meraktan mı :)

bende hamile kaldım hemde ilk denemede :anneadayı: peki siz neden attınız sonucları şüphelendiğiniz bsy oldugu içinmi yoksa meraktan mı :)

Merhaba sonuçları ben atmadım başka bir hanımefendi atmış 🙈 ben bilgi istiyorum aslında ilk başta yazdığım gibi bunlara neden bakılır nasıl çıkması gerekir yumurtalık rezervine bakılacakmış bunları bilmiyorum canım.. sizin için çok sevindim inşallah dileyen herkese nasip olur ♥️♥️♥️ Benim 8. Ayım denememde

Benim düzensiz oldu yeniden ne yazık ki.. bekarkende ultrasonda gözüküyordu şimdi alttan muayenede olan ultrasonda da gözüküyor. Suanda 24 yaşındayım 2.5 senedir evliyim. Yumurtlama takibi nasıl oluyor Bilgi verebilir misiniz rica etsem 😌🙏🏻

Yaa cok guzel 🥰 biz 1 senedir deniyoruz ancak olmayinca 9 ayımızda doktora gittik bende eşinde tüm testleri yaptırmak istedik eşimde sperm sayısı az cikti olur ama zorlar dedi ona vitaminler verdi bende sadece hormon testini yatırmamıştım yaptırıp görmek istedim birşey car mı yok mu diye ☺️

Benim düzensiz oldu yeniden ne yazık ki.. bekarkende ultrasonda gözüküyordu şimdi alttan muayenede olan ultrasonda da gözüküyor. Suanda 24 yaşındayım 2.5 senedir evliyim. Yumurtlama takibi nasıl oluyor Bilgi verebilir misiniz rica etsem 😌🙏🏻
Ovulasyon testi ile rahatca takip yapabilirsin canim istersen bana mesaj olarak gun gun test resimleri at ben takibinde yaparim 1 senedir kendim kini takip yaptigimdan prof. Oldum resmen 😂😂

Yaa cok guzel 🥰 biz 1 senedir deniyoruz ancak olmayinca 9 ayımızda doktora gittik bende eşinde tüm testleri yaptırmak istedik eşimde sperm sayısı az cikti olur ama zorlar dedi ona vitaminler verdi bende sadece hormon testini yatırmamıştım yaptırıp görmek istedim birşey car mı yok mu diye ☺
walla bnm eşimde bide varikosel başlangıcı vardı sperm sayısına gecen senelerde baktırmıs doktor biraz düşük ama normal demiş bende nasıl oldu bilmiyorum allah sizede en kısa zamanda nasip eder inş :emir_bebek: :)

Back
X