hormon testlerı sonuclarından anlayan varmı yardımcı olun

1 hafta sonra benimde hormonlarıma bakılacak bu topiği iyi takip edeyim. Ama sonuçları kan aldıktan iki gün sonra veriyorlarmış. Keşke aynı gün alabilesem bende çok meraktayım. Daha bir hafta sonra kan vereceğim ve bugün hastaneyi arayıp sordum düşünün ne zaman veriyorsunuz sonuçlar diye.

Canım Tsh değeri troid hormonuyla ilğili gebelikte büyük rol oynuyor..Olması gerek değer canım TSH, 0.27 - 4.20, mikroIU/mL arasıdır....seninkide uyuyor...

Prolaktin ise kadınlkarda süt vermeye yardımcı olan bir hormondur
.Olması gereken değer.. Kandaki normal değeri 10-25 ng/ml'dir.....

FSH (folikül uyarıcı hormon) beyinden salgılanan ve yumurta gelişiminde önemli rolü olan bir hormondur.. olması gereken değer ise Kan FSH düzeyleri 10-15 mIU/ml değerine kadar normal olarak kabul edilebilir...

Çok kilolu olmakta hamileliğe engel ,zaten doktorlar kilolu olan bayanları hemen tedaviye almıyorlar önce kiloları ver sonra tedaviye başlayalım derler.Canım senin değerler normal gözüküyo...

tsh 3,86 yazmissin yani normal degerlerin icinde hayirlisiyla baska bir problem yoksa ve nasipse bebegin olur Allah'in izniyle canim.

canim benim bir arkadasimin troid problemi vardi ama her iki cocugunda da problem olmadi Allh'a sukur. yani sen hic bir sekilde umutsuzluga dusme.

benım tsh oranım yuksek sanırım 0.34-5.60 normalmı
Bir hipotiroidi hastası olarak yorum yapmak zorunda hissettim kendimi..
Canım tsh seviyen cok guzel çıkmış ve normal. Prolaktin degerin de gayet düzgün çıkmış. Benim 4.95 çıkmıştı gene de ilaç filan almadan hamile kaldım. Senin 10'a yakın. Hadi hayırlı haberlerini beklioruz doktorundan.

Canım dediğim gibi snein tsh değerin normal....Ben hamile kaldığımda tesadüfen kan testiyle öğrenmiştim Tsh değerim 16,5 tu...ve ilaç ile 3,5 indirildi..Hatta bu sabah yine kan verdim bakalım sabah ne olacak.

benim sonuçlarımada bakın lütfennnn
tsh;1.17
fsh;6.84
estradiol;50.5
prolaktin;21,57
lh;20,83

bende bır pko hastasıyım normalde lh ın fsh ın altında olması lazım.benimde yüksekti ılk doktora gıttığımde ama d.kontrol hapıyla düzelttik.allahıma sonsuz şükürler olsun bugunkü kontrolde de kıstlerımden eser kalmadığını öğrendım.arkadaslar sizlerde düzenli olarak muhakkak kontorllerınıze gidin ılaçlarınızı zamanında ve düzenli alın.hepimize geçmiş olsun.bundan sonra her aylık olan kontrolllerım 3 aya düştü.hayatımın sonuna kadarda böle devam edicek.

Back
X