Hormonlara bakıldıktan sonra ne yapılıyor?

lilyum10

Guru
Kayıtlı Üye
12 Nisan 2012
342
40
318
Merhaba bayanlar
Az önce doktordan geldim. Biz yaklaşık 16 aydır bebek istiyoruz, 16 ayda olmadı şu an 17. aydayız. Neyse 2-3 hafta önce doktora gitmiştim, adetin 2-3-4. günü gel dedi hormon profiline bakıldı, herhangi bi sorun yok.
Eşim sperm testi yaptırmıştı, onun sonuçlarına da baktı, test çok sallama olmuş, hiç bi değer tam yok dedi neyse.
Eee dedim ne yapabiliriz? Eşiniz tekrar test yaptırsın dedi. Benim açımdan ne yapabiliriz dedim "bir şey yok"a getirdi.
Sorum şu: Bu aşamadan sonra rahim filmi vb. gerekmiyor mu? sadece hormonlara mı bakılıyor?

hormon değerlerinde birşey çıkmamış olması güzel bi durum eşinin testini tekrar değerlendirir eğer bi sıkıntı yoksa muhtemelen klomen felan verir halen olmuyorsa rahim filmi isteyebilir inş.herşey yolunda gider...

canım konunu şimdi gördüm öncelikle eşinin sperm testi tekrarlanacak sorun yoksa eğer yumurta geliştiren ilaçlar var onlardan kullanırsın sonra yumurtalar belirli büyüklüğe gelince çatlatma iğnesini olursun ve eşinle çalışmaya başlarsınızgenelde 3 aydan 6 aya kadar doktorlar bu tedaviyi yaptırabiliyor eğerki hala hamile kalamadıysan hsg yani rahim filmi çekinirsin vs vs devam eder....inşallah hemen hamile kalırsında gerek kalmaz canımmmmm

hazır cevap vereni bulmuşken bende sorayım dedim :) ben yeni üyeyimm
ben klomen kullandım daha sonra 16 gün önce ovit. iğnesinide oldum adetim 1 gün gecikti ama test yaptım negatif çıktı ?
bu iğneler falan adet düzensizliğimi yapar acaba ???

ben Hormon testi yaptirmadan klomene basliyorum onumuzdeki ay

ben Hormon testi yaptirmadan klomene basliyorum onumuzdeki ay

arkadaşım klomene başlamak ilk akla gelen çözüm olmamalı! hormon testlerini yaptır belki sorun hormonaldir! yumurta takibi yaptır ! belki yumurtan olgunlaşmıyordur yada olgunlaşıp çatlamıyordur. klomen yumurtaları uyarıyor , peki normalde yumurtaların kendiliğinden olgunlaşıyorsa sonuç ne olur düşündün mü? klomenle yumurtaların gereğinden fazla olgunlaşır ve kistleşir başına olmadık sorunlar çıkabilir! yumurta takibi yaptırman gerekiyor klomen kullanırken( klomen kullanımı 5 gün sürer ve ilacın bitiminden 4 günün sonrasında yumurta takibin başlamalı ) 2 gün arayla da kontrole gitmelisin ki olası problemleri görebilin. ve çatlama iğnesi ile takviye yapılmalı bazen 2 çatlama iğnesi gereke bilir.

umarım kendi başına başlamazsın klomene!

en kısa zamanda bebekle dolar göbişin umarım

hormonlarına bakılırken , ultrasonla yumurta takibi yapıldı mı acaba?
eşinin sperm testinde hızlı hareketli hareketsiz sonuçları yazıyor mu? herzaman sperm baş yapısı hakkında bilgi verilmesede aşağı yukarı bir tahmin yapabilir doktor.
özel doktora mı gittin , hangi şehirde doktora gidiyorsun bilmiyorum ama bulunduğun şehiri paylaşırsan buradaki arkadaşların doktor hastane tavsiyesi olabilir.
yumurtlamada ve çatlamada problem olmadığını ve eşinde de problem olmadığını varsaydığımızda normal şartlarda rahim filmi isteniyor.

hormonlarında bi sıkıntı çıkmamış bu iyi bişey eşinin sperm testi tekrarlansın doktor değerlendirsin ondada bişey çıkmazsa rahim filmi çektirmen lazım eğer rahim filmi çektirmeden klomen kullanırsan ve eğer ki tüplerin kapalıysa hiç bi işe yaramaz önce rahim filmi çekilip tüplere ve rahimin yapısına bakılmalı ondada bi sprun yoksa klomenle yumurta takibine geçilir bende bunların hepsini yaptırdım 1,5 senedir bizimde olmuyor bakalım bekliyoruz

o zaman en yakın zamana eşimin sperm testi tekrarlanmalı. Sonra yumurta takibi...
Ben çanakkalede yaşıyorum bir ilçesinde. Devlet hastanesine gitmiştim. Tek doktor var ve ben memnun kalmadım açıkçası.
Biraz ilginç olacak ama adamın bakışından bile korktum
Biliyorum insanların ne sıkıntıları var, belki de bizimki de dert mi ama inanın çok zor geliyor. Eşime tekrar test yaptırmak, sonra doktor dolaşmak...
Rabbim isteyenlere hayırlısıyla tez zamanda versin inşallah

Benimde 18. ayım canım... Bendende doktorum önce hormon testi istedi daha sonra eşimden sperm testi ve benden rahim filmi istedi.. Daha sonra yumurtlama takibi yapıldı olmadı sonra yumurtlama takibi ve sonrasında çatlatma iğnesi vuruldu yine olmadı ve şu an en son klomen+çatlatma iğnesi uygulandı.. Ben rahim filminden 1 kaç ay sonra hamile kaldım ama malesef düştü.. Umarım yardımcı olabilmişimdir..

Canım 3-4 gün arayla vurulmuşuz aynı iğneyi... Benim 4. kullanışım daha önce hiç gecikme yaşamadım.. Tam günümde adet oldum hep...

Sanırım biraz daha bekleyip özele gideceğiz. Bilmiyorum bize mi böyle denk geldi ama devletteki kadın doğumcu çok ilgisizdi, eşimin yaptırdığı sperm testinde de o kadar az bilgi vardı ki...
Allah ım sen hayırlı yakın zamanda ver inşallah...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…