Hpv( leep sonrası hpv testi)

marshl

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
9 Şubat 2025
2
0
1
29
Merhaba, kendi sürecimden bahsetmek istiyorum sizlere 29 yaşındayım. 26 Ocak 2025 te hpv olduğumu öğrendim smear ve hpv testi alındı. Tipler, 51,68,82. Rahim ağzında yara görüldü ve biopsi yapıldı leep yapıldı aynı zamanda cin 1 cerrahi sınır negatif olarak geldi. 3. Ayda ve 6.ayda smear testi alındı normal geldi testler. Bu süreçte üç doz aşımı tamamladım.
Şüphelendiğim bir alandan dolayı ikinci bir doktora muayene olmak istedim 1 kasımda farklı bir doktora gittim muayene temiz geçti doktor smeara gerek yok yakın zamanda yapıldığı için hpv alalım hemen hemen 1 yıl olucak dedi. Hpv test sonucu 18,66 geldi (cinsel ilişki olmadı hiçbir şekilde) ( sigara kullanmıyorum genel olarak uyku ve beslenmem düzenlidir. kolposkobi önerdi.
Bu durum biraz tedirgin etti beni buna benzer bir durum yaşayan var mı? Normal bir süreç mi?
Üç ay sonra kontrol için tekrar gitmeyi düşünüyorum.
Fikirlerinizi, deneyimlerinizi yazarsanız çok mutlu olurum :)

Merhaba geçmiş olsun.Hpv tipleri fazlalastıkça negatif olma süreci uzuyor. Leep işleminden sonra cin1 geldiği içinde süreç uzuyor tabi ki… Kolposkopi istemesi tedirgin etmesin aksine kolposkopi kesin durum için önemli ve hpv sürecinde yüksek tipli hpvlilerde 6 ayda bir kolposkopi istenıyor.51 tipi gitmiş digerlerıde gider inş. Bu süreçde bişey kullandınız mı ?Kan degerlerınız nasıl?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…