Bilmiyorum önemi var mı? Bir buçuk sene önce bulaşmış olabileceğinden şüpheliyim zaman açısından soruyorsan.Sana HPV nereden bulaştı?
uzun süreli olan ilişkinden mi bulaştı yoksa araya başka ilişkiler mi karışmıştı?Bilmiyorum önemi var mı? Bir buçuk sene önce bulaşmış olabileceğinden şüpheliyim zaman açısından soruyorsan.
Çok teşekkür ederimArkadaşım geçmiş olsun korkma hepimiz aynı panik üzüntü stresi yaşadık yaşıyoruz doktorun eğer yüksek riskli taşıyorsan sana Kolposkopi yapacak yani ufak bir biyopsi işlemi smear alır gibi basit belki riskli görmeyecek biyopsi bile almayabilir
Alırsa da patolojiye gidecek onun sonucua göre hareket edecek eğer cin 1 çıkarsa takip edecek cin2 ya da cin 3 çıkarsa leep işlemi ile o bölgeyi temizleyecek. Yani hemen kanser olmuyorsun bunları ilerde olası bir kanser durumu olmasın diye yapıyorlar
Eğer öyleyse gerçekten çok rahatlatıcı olur benim için çok teşekkürlerdoktorum atılabileceğni söyledi iyi
Bir jineonkolog
Sadece bağışıklık stressiz hayat ve aşı dedi
Geçmiş olsun öncelikle sakin ol ve korkma saptanan bu numaralanmış HPV tipleri yüksek riskli grubundadır. Bu tipler zamanla servikal hücrelerde değişikliklere yol açabilir ve tedavi edilmezse bazı durumlarda rahim ağzı kanserine ilerleyebilir.Merhaba, normalde de bu siteye girip konulardan yararlanıyordum ama sırf bu konuyu açmak için üye olmuş bulundum. 25 yaşındayım, geçen ay jinekolojiye gittim uzun süre doğum kontrol hapı kullandığım ve bir kontrol ettirmek istediğim için.
Bugün şehir hastanesinden "patoloji raporunuz çıkmıştır" diye mesaj geldi, e-nabız üzerinden bakayım dedim ve şöyle bir şey okudum:
HPV tarama amacıyla uygulanan bu testte QiaSymphony otomatik DNA izolasyon cihazı
kullanılarak Max-prep S-12984/25 nolu sıvı bazlı sitoloji örneğinden elde edilen DNA'ya Qiagen
RotorGene Q platformunda yapılan QiaScreen HPV-PCR testinde yüksek risk Human Papilloma
Virüs/HPV diğer suş/suşlar (31,33,35,39,45,51,52,56,58,59,66,67,68 ailesinden) saptanmıştır.
Sabahtan beri ağlıyorum inanılmaz korktum, yarına randevu aldım ama bugün nasıl geçecek bilmiyorum.
Başına gelen var mı? Varsa nasıl bir tedavi izlendi fikir verir misiniz?
Vücudumdan bu virüsü tamamen atmam mümkün mü acaba? Uzun da bir ilişkim var onun için de endişeleniyorum, doktordan o konuda da bilgi alacağım.
Hani sadece başına gelmiş arkadaşlarım varsa bu konuda benimle paylaşımda bulunabilirler mi diye rica etmek istedim
Çok teşekkür ederim güzelce açıkladığınız için, sorabilirim bu süreçte bakalım neler olacakGeçmiş olsun öncelikle sakin ol ve korkma saptanan bu numaralanmış HPV tipleri yüksek riskli grubundadır. Bu tipler zamanla servikal hücrelerde değişikliklere yol açabilir ve tedavi edilmezse bazı durumlarda rahim ağzı kanserine ilerleyebilir.
- Ancak bu bir kanser teşhisi değildir. Bu sonuç, sadece vücudunuzda yüksek riskli HPV tiplerinin DNA’sının bulunduğunu gösterir.
- Bu durumlarda genellikle takip amaçlı Pap smear (sitoloji) testi veya gerekiyorsa kolposkopi önerilir.
- Kolposkopi sonucu cin1 ise takip,cin2-3 ise leep işlemi uygulanır.
- Uzun bi süreç seni bekliyor, yapman gerekenler bağısıklıgını güçlü tutmak, düşük kan degerlerini yükseltmek,ahcc kullanmak,sigara alkol bırakmak, ilişkide korunmak önemli şeyler
- Aşını yaptırman negatif olmanda önemli rol oynuyor ve deflagyn öneririm.
- Vücuttan atılıp atılmadıgı tartışmalı bir konu ama atlatıp tekrar HPV olanlar genelde başka ilişkilerden tekrar kapmış oluyor.Atıldıgına inanmak istiyoruz.
- Aklına takılan bişey olursa özeldende sorabilirsin
Merhaba, normalde de bu siteye girip konulardan yararlanıyordum ama sırf bu konuyu açmak için üye olmuş bulundum. 25 yaşındayım, geçen ay jinekolojiye gittim uzun süre doğum kontrol hapı kullandığım ve bir kontrol ettirmek istediğim için.
Bugün şehir hastanesinden "patoloji raporunuz çıkmıştır" diye mesaj geldi, e-nabız üzerinden bakayım dedim ve şöyle bir şey okudum:
HPV tarama amacıyla uygulanan bu testte QiaSymphony otomatik DNA izolasyon cihazı
kullanılarak Max-prep S-12984/25 nolu sıvı bazlı sitoloji örneğinden elde edilen DNA'ya Qiagen
RotorGene Q platformunda yapılan QiaScreen HPV-PCR testinde yüksek risk Human Papilloma
Virüs/HPV diğer suş/suşlar (31,33,35,39,45,51,52,56,58,59,66,67,68 ailesinden) saptanmıştır.
Sabahtan beri ağlıyorum inanılmaz korktum, yarına randevu aldım ama bugün nasıl geçecek bilmiyorum.
Vücudumdan bu virüsü tamamen atmam mümkün mü acaba? Uzun da bir ilişkim var onun için de endişeleniyorum, doktordan o konuda da bilgi alacağım.
Hani sadece başına gelmiş arkadaşlarım varsa bu konuda benimle paylaşımda bulunabilirler mi diye rica etmek istedim
Merhaba öncelikle geçmiş olsun hepimiz bu süreçlerde aynı problemleri yaşadık endişelerin gayet normal.Yapman gereken şey önce sakin olup sonra kolposkopi yaptırarak rahim ağzına zarar verip vermediğinin tespit edilmesi.Cin süreçlerinde yakaladıysan cin (2-3gibi) konizasyon (kazıma)işlemi ile problemli bölge temizleniyor zor bir işlem değil endişe etme. ve negatife daha çabuk dönmendede etkili bu işlem.cin1 e senin yaşlarında çok müdahale edilmiyor kendiliğinden geçebiliyor düzenli kontrollerini yaptırarak takipte kalabilirsin.Aşı olmadıysan kesinlikle aşılarını yaptırmanı öneririm.Aynı süreçlerden geçmiş leep işlemi olmuş ve 6 ay arayla 3.hpv ve smear testinide negatif görmüş bir ablan olarak vitamin takviyelerine baktırmanı düşükse takviye almanı sabahları bir bardak yeşil çay mutlaka içmeni öneririm ve en önemlisi kondomsuz asla ilişki yaşamamanı öneririm.Merhaba, normalde de bu siteye girip konulardan yararlanıyordum ama sırf bu konuyu açmak için üye olmuş bulundum. 25 yaşındayım, geçen ay jinekolojiye gittim uzun süre doğum kontrol hapı kullandığım ve bir kontrol ettirmek istediğim için.
Endişelenmeyin kötü türler çıkmamış. Dr tavsiyesinde birkaç gıda takviyesi, düzgun beslenme vs negatife döner 1yildaMerhaba, normalde de bu siteye girip konulardan yararlanıyordum ama sırf bu konuyu açmak için üye olmuş bulundum. 25 yaşındayım, geçen ay jinekolojiye gittim uzun süre doğum kontrol hapı kullandığım ve bir kontrol ettirmek istediğim için.
Favron markasının ahhc adlı takviyesini kullanın kurtarır o sizi inanılmaz başarılı hpv deMerhaba, normalde de bu siteye girip konulardan yararlanıyordum ama sırf bu konuyu açmak için üye olmuş bulundum. 25 yaşındayım, geçen ay jinekolojiye gittim uzun süre doğum kontrol hapı kullandığım ve bir kontrol ettirmek istediğim için.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?